Gdzie szukac pracy w Mediolanie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, jestem studentem z Krakowa. Uczelnia mnie wlasnie poinformowala ze stypendium bedzie opoznione, nie wiadomo o ile. A spedze tutaj jeszcze 4 miesiace.

Czy ktos moze mi doradzic gdzie szukac pracy w Medioalnie?
Wloski poczatkujacy, angielski zaawansowany, elektornik, "zlota raczka", ale nawet ulice nocami moge zamiatac.

Prosze o porade na forum, lub na adres [email]
witam serdecznie, nie sądze zebyś miał duże problemy ze znalezieniem pracy:)
Złotych rączek bardzo brakuje i są w cenie. Znajomi od miesiąca czekaja aż przyjedzie do nich hydraulik,większośc młodych Włochów to bezrobotni dziennikarze,adwokaci,architekci....a hydraulika nie uświadczysz!
Nie zakładaj z góry ze bedziesz zamiatac ulice,znasz dobrze angielski no i włoski - popytaj w knajpkach,życze powodzenia
Wloski poczatkujacy, czlowiek jak musi to zadnej pracy sie nie brzydzi. Wlasnie bariery jezykowej sie obawiam najbardziej, dlatego sie rozgladalem bardziej za zajeciem w kotrym nie bede musial rozmawiac z duza iloscia osob:)
Witam ja rowniez sie zastanawiam nad pracą w Mediolanie i jestem po esame di maturita znam wloski i niemiecki bardzo dobrze i tak sie zastanawiam czy mam wogule jakies szanse na znalezienie pracy w jakims baru chociazby. Rozmawialem z wieloma osobami z wloch i oni twierdza ze dla obcokrajowcow szegolnie Polakow niema problemu ze znalezieniem zajecia. Co o tym sadzicie????
PISZE SIE :W JAKIMS BARZE
Hejka mam ważne pytanie.Czy ktoś wie gdzie we Włoszech znajdują się jakieś zakłady krawieckie i ewentualnie jakie są zarobki dla krawcowych.
Szukałam w różnych miejscach ale w moim zawodzie nic nie mogę znaleźć a włoski znam prawie perfekt
nie wiem,ale kupilam wloskie spodnie w kraju/Wawa/ i wewnatrz na metce pisalo,ze zrobione w Rimini,marka tych spodni to Calliope..jesli ci to w czyms pomoze to szukaj sobie sama,punkt zaczepienia ci podsunelam,mysle ze zrobki kobiece/w tym zawodzie krawcowa /szawaczka/ nie przekrocza sredniej krajowej wloskiej czyli ok 1 tys eu/wlasciwie tyle samo wynosi srednia krajowa w Polsce/..Wczoraj przegladalam onet.praca jak zwykle szukajac jakims ofiarom losowym pracy,czyli takim co to sa malo gramotni by to samemu zrobic/po jakiego czorta ja sie tym wszystkim przejmuje i zajmuje i tak swiata nie zbawie/...i przemknelo mi ogloszenie zagranice na zachod,nie pamietem czy to Belgia czy Holandia szawczki/krawcowe..poszperaj..
Otwieraj dzialanosc gospodarcza :) Ja place za podszycie spodni 10 euro :( Tej krawcowej sie chyba oplaca...
Brzydki ten Mediolan
na Slasku tez brzydko a siedza.
sam jestes brzydki :D
witaj muli :)
i zegnaj tez i jeszcze do jutra moze i juz zasypiam :)

pa Gienki i Infy
pa i dobranoc wszystkim szybkim gajowym, rumcajsom i innym cypiskom ;D
info numer 100, tak mediolan jest brzydki...
Witam, czy znacie kogoś kto by mnie przygarnął do siebie w Mediolanie na 5 nocy w kwietniu?>>
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka