sprawdzenie i poprawienie cz7:)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam poraz siodmy :) Kto mi sprawdzi?

Kochanie! Przepraszam, ze nie pisałam! Ale zawsze o tobie mysle! Jutro mam pociag do Krakowa o 14.30. Jak dojade na miejsce odezwe się. Kochanie, bardzo cie proszę idz do lekarza jutro! Ja naprawde martwie się, z takich rzeczy nie powinno się lekceważyć!Jeszcze raz, bardzo cie proszę, idz!

Amore! Scusa perche non scrivevo! Ma sempre ti penso (penso a te)! Domani ho il treno di Cracovia alle 14.30. Come arriveró (giungeró) in un posto mi faró sentire. Amore, va dal Medici, per favore! Mi preoccupo veramente, con i cosi ?? (tu nie wiem) non dovrebbe disprezzare!Ancora una volta, va!per fovere!
medico" tam mialo byc, cos musialo mi sie przestawic:)
Amore! Scusa se non ti ho scritto! Ma ti penso sempre! Domani ho il treno per Cracovia alle 14.30. Quando arriveró sul posto mi faró sentire. Amore, va dal Medico domani, per favore! Mi preoccupo veramente, non dovresti ignorare queste cose! Ancora una volta,per favore vai!
Amore!scusa che non ti ho scritto!pero ti penso sempre.domani ho il treno per cracovia alle 14-30 .appena arrivo mi faccio sentire.Amore ti prego vai al dottore domani!!!Io veramente mi preoccupo queste cose non devono essere tentute in poco conto!ti prego un'altra-vai!
ti prego un'altra-vai! ti prego un'altra VOLTA -vai!
Dziekuje serdecznie!!!!!!!!!!! Musze pojac te wszystkie czasy, dopiero dwa dni zaczelam ich sie uczyc...Ojej, dobrze ze sa takie osoby ktore poprawia, bo dzieki Wam naucze sie szybciej:)
Jedno pytanko, jaka jest roznica miedzy "ti prego" a "per favore"?
ti prego - prosze cie
per favore -prosze
Dziekuje:)
favore uprzejmość,grzeczność
silenzio, per favore! proszę o ciszę!
per favore mi passi lo zucchero! proszę, podaj micukier
Przepraszam ze sie wtrace,czytalam tez, ze prego-gdy sie daje a per favore gdy sie o cos prosi.Czy odwrotnie ,nie pamietam.
per favore oznacza rowniez/gdy sie o cos prosi/ prosze łaskawie, prosze przez grzecznosc, z łaski swojej..jak widac jest to forma proszaca o cos..bardzo grzecznoscoiwa,uprzjma i kulturalna,,swiadczacva o uprzjmosci i kulturze osoby ktora jej uzywa :D wlasciweie to samo co" per cortesia": z łaski swojej ,przez grzecznosc,laskawie prosze....a tak swoja droga jak to przanalizujecie to zrozumiecie skad sie wziely slowa kurtyzana i faworyta w slownictwie polskim...to po prosty byly.... grzeczne i łaskawe babki! :D/żart/Milego dnia.
sorki za literowki
:-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę