Cartolina-proszęPomóżcieMiNapisaćKrótkąPocztówkę

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę niech ktoś mi pomoże napisać pocztówkę. Zalezy mi żeby miała wstęp,rozwinięcie i zakonczenie z pozdrowieniami a treść wyglądała mniej więcej tak:
Droga Mamo,
Dojechałam w niedziele do włoch i już bardzo tęsknie za domem. chcę ci powiedzieć że bardzo ciekawie spędzam tu czas.
W poniedziałek spałam dlugo a potem pojszłam zwiedzac koloseum z moimi przyjaciółmi. Koloseum jest piękne! Następnie pojechaliśmy nad morze i opalaliśmy się. Wczoraj byłam w Wenecji. Pływałam gondolą i zrobiłam dużo ładnych zdjęć. Kupiłam też dużo pamiątek. Dziś rano cały czas byłam na plaży. Włochy są wspaniałym krajem!
Mam nadzieję że kiedyś wybierzemy się tu razem i pokaże Ci wszystkie ciekawe miejsca. Pozadrawiam i całuje,
Anna

prosze pomozcie
Cara mamma,
La domenica sono arrivata in Italia e mi gia manca la casa. Ti voglio dire che sto passando il tempo molto interessante.
Il lunedi dormivo fino a tardi, dopo sono andata a vedere il Colloseo con i miei amici. Colloseo e' bellissimo! Poi siamo andati al mare per prendere un po' di sole. Ieri sono stata a Venezia. Nuotavo sulla gondola (hmmm... nie jestem przekonana czy dobrze to zastosowałam...) ed ho fatto tante foto. Ho comprato tanti suvenirs. Stamattina ho passato sulla spiaggia. L'Italia e' il paese stupendo!
Spero che un giorno ci verremo insieme e ti mostrero' tutti i posti interessanti.
Ti mando i saluti e baci.
Tua Anna
dziękuje naprawde jestem wdzięczna:)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia