kontrowersyjnie?

Temat przeniesiony do archwium.
co oznacza nazwa słynnego juz albmu Dody "Ficca"? sa rozne spekulacje na ten temat a chyba wy wiecie lepiej.. jedni mowia ze to oznacza " to co mysle" a jeszcze inni ze jest to niepartykularne słowo piz**.. czy ktos zna to słowo? co ona wlasciwie oznacza?
c....pa i pisze przez jedno.. c ..
fica i ficca to 2 rozne slowa
ficca moznaby przetlumacyzc jako wsadz
np. ficcare il naso w nieswoje sprawy
nie chodzi mi o ficcare bo to mozna sprawdzic w slowniku i to faktycznie jest wsadzić i nie chodzi mi tez o fica bo to tez wiadomo ale o ficca a to zapewne jakis slang włoski. prosze kogos kto wie co to dokladnie znaczy o pomoc w tlumaczeniu słowa ficca
a tam zaraz kontrowersyjnie....Doda sie nie douczyla i napisala FICCA...a mialo byc FICA
Napisalam ci juz, ze ficca to jest wsadz - 2os lp , tryb rozkazujacy (bezokolicznik - wsadzac)

Nie sadze, zeby to bylo cos, o czym ja nie wiem a DODA TAK! :D
Na dodatek slang? neeeeeeeeeeeeeee
Ficca funkcjonuje też jako nazwisko..
jako Doda Ficca?
ciekawe;)
:):)
Virgin ? Ficca?
Coincidenza? :D
dziękuje za rozjasnienie mi umysłu bo doda mi namieszała tymi włoskimi słowkami hehehehe ech ale ta laska miesza :)
zadna z niej laska ..... fuj !
plastic is fantastic ;-P
no co... drechom sie podobam :P
zamiast silikonu , sztucznych paznoki , sztucznych rzes i opalenizny z solarium , wolalbym zwyczajna dziewczyne , nawet najprzecietniejsza ,ale naturalna ,a przedewszystkim inteligentna , a to "cuś" niedosc ,ze plastikowe to puste jak puszka po piwie , gdyby tak uderzy to jeszcze wydaloby charakterystyczne dżwięk ;)
ogladalem wywiad z Dodą.rnFicca z jakiegoś tam slangu - dziwka.rnrnnie musisz dziękować za pomoc xD
Fica pisze się przez jedno C i to znaczy ci*a

:P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia