Kto da rade ten mistrz

Temat przeniesiony do archwium.
Jak by ktoś miał czas niech przetłumaczy, bardzo mi potrzebne ... a ja nie daje rady.

Il Bellunese completa la multiforme realtà paesaggistica veneta con l'apporto dei suoi panorami di montagna, di boschi e di valli impreziositi da centri dalle belle architetture e dall'antica storia. L'incontro tra il torrente Ardo e il fiume Piave dà vita al terrazzo alluvionale sul quale sorge Belluno: una sorta di penisola dalla quale si godono begli scorci ora sull'acqua ora sui monti. Il nucleo urbano più antico porta i segni delle radicali innovazioni apportate dalla Serenissima sull'impianto medioevale, caratterizzandosi per fantasiose architetture rinascimentali, in qualche caso sovrapposte alle più antiche gotiche, la cui impronta veneziana suscita stupore più che altrove per il gradevole contrasto con l'atmosfera alpestre della città. Così fra antiche piazze si passeggia per strade che scendono e salgono e in parte confluiscono sulla bella via Mezzaterra. Fra antiche fontane dalla tipica forma piramidale o conica e suggestivi sottoportici, la visita di Belluno svela un ricchissimo patrimonio monumentale e artistico. L'altopiano dell'Alpago punteggiato di minuscoli paesi dalle intatte architetture; l'ampia e ridente Val Belluna, il Cadore, patria di Tiziano, con le sue cime tra le più belle di tutto il rilievo alpino italiano, sono i tasselli che vanno a comporre il territorio di una provincia dove tranquille villeggiature possono diventare vacanze intelligenti, alla scoperta di un interessante patrimonio storico ed artistico.
Rozmawiace drugi dzień o bączkach, a tutaj teksciku nie chcecie ? :(:(:(
Pietroo!!! mysle,ze twoj tekst jest troche za dlugi!!!!to juz nie jest pomoc jezykowa, ale "wykorzystywanie" osob.....ja jestem tlumaczem i tlumaczenie takiego tekstu kosztuje ok 100 zl.jesli go przetlumaczysz moge ci pomoc w poprawkach....
100 zł ? no nie żartuj ... niektóre osoby z tego forum nie wypłaciłyby się za te tłumaczenia ... pozatym ja też innym tłumacze !
una piotta per mezza pagina, ma smettila :)))))
Bellunese uzupełnia wielokształtną rzeczywistość paesaggistica wenecką z wkładem swoich panoram górski, z lasów i z dolin impreziositi od centrów od pięknych architektur i od dawnej {starożytnej} historii. Spotkanie między rwącym strumieniem Palę i rzekę Piave daj życie balkonowi alluvionale na , którym wschodzi Belluno: rodzaj półwyspu od , której rozkoszują się piękni skróci godzina na wodzie godzinę na górach. Jądro miejskie dawniejszy podana {brama, zaniesiona} znaki gruntownych nowości przyniesionych od pogodniejszej na urządzeniu średniowiecznym, charakteryzując sobie dla fantastycznych architektur rinascimentali, w jakimś przypadku położone na wierzchu do najdawniejszych {najstarożytniejszych} gotyckich, którą odcisk wenecki pobudza zdziwienie więcej , które {że} gdzie indziej dla przyjemnej sprzeczności z atmosferą górską miasta. Tak' między dawnymi {starożytnymi} placami się przechadza się dla dróg , które zstępują i wspinają się i częściowo zlewają się na pięknej drodze Mezzaterra. Między dawnymi {starożytnymi} fontannami od typowego kształtu piramidalny albo stożkowata i sugestywni sottoportici, odwiedziny Belluno odsłaniają bogatszą ojcowiznę pomnikową i artystyczną. Wyżyna Alpago nakrapianego maleńkich krajów od nietkniętych architektur; obszerna i śmiejąca się Val Belluna, Cadore, ojczysta Tiziano, ze swoimi szczytami między najpiękniejszymi od wszystkiej wypukłości alpejskiej Włoch, są kliny , które idą złożyć obszar prowincji , gdzie spokojne letniska mogą stać się wakacje inteligentne, do odkrycia interesującej ojcowizny historycznej i artystycznej.

Tyle zrobila moja "maszynka do tlumazcenia".
jaką masz "maszynkę do tłumaczenia???" ja chcę taką samą:P
gratulacje
No wiesz, kupilam taka plyte z PWN. Tlumaczy tak jak widać, ale ponoć strasze byki robi. (cholera!! Dalam za nia 149 zl., ale przesylka byla gratis :D)
Bez przesadyzmu! Chetnie odstąpie. (przesylka gratis :D)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę