mam prosbe - moj znajomy z kurnika otrzymal - nie on jedyny zresztą - taki sobie "liścik" , i nie ma pojęcia co to jest, a ja nie wiem jak mu wyoślić o co to chodzi. Poniżej wklejam ten tekst, i jesli ktos moze, jakies kilka slow po wlosku - o co chodzi (nie wydaje mi sie zeby bylo konieczne tlumaczyc calosc doslownie, wystarczy chyba zeby zrozumial jakiego typu jest to mail) Z góry dziękuję
Sorki ale mam prosbe do Ciebie i do twoich przyjaciol . Pewien pan prosil mnie zebym to napisal i przekazal dalej Jezeli usuniesz ten list... bedzie to oznaczac, ze naprawde nie masz serca i w przyszlosci nikt tez ci nie pomoze.:
,,Czesc, jestem 23 letnim ojcem a na imie mam Stefek. Ja i moja zona mielismy razem cudowne zycie. Bóg poblogoslawil nas takze dzieckiem. Nasza dziesieciomiesieczna córka ma na imie Jolka. Niedawno lekarz wykryl raka mózgu w jej malutkim ciele. Jest tylko jedna droga, aby ja ocalic ... operacja. To przykre, ale nie mamy dosc pieniedzy na operacje. "Epuls", "Onet" i "Heyah" zgodzily sie nam pomóc. Jedyny sposób w jaki moga to uczynic polega na tym, ze ja wysylam ten list do Ciebie, a Ty wysylasz go dalej, do innych ludzi. "Onet" sprawdza ile osób dostalo list. Kazda osoba, która otworzy i przesle list dalej , do co najmniej trzech osób, podaruje nam 32 grosze.
Prosze, pomóz nam"
Jesli wyslesz ta wiadomosc do 20 osób, na Twoim profilu pojawi sie fajny znaczek. Nie pytajcie jak to dziala, ale dziala naprawde. Podaj dalej. prosze