prośba

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym,żeby ktoś pomógł mi przetłumaczyć coś na język włoski.Zrozumieć coś zrozumię,ale gorzej z pisaniem po włosku.A niestety sytuacja życiowa zmusiła mnie do rozwiązania pewnej sprawy ,a tu potrzebny jest włoski.Jeśli ktoś może przetłumaczyć mi.....

Sylwiu przepraszam,że ciagle męczę cie sms-ami.Wiem,że jestes teraz bardzo zajeta,ale tylko ty mozesz mi pomoc.W tobie lub w twoim tacie nadzieja.oni napewno zostawiali numery twojemu tacie,zeby mogł się z nimi skontaktować.Wciaż nie mam z nim kontaktu.numer telefonu do dziadka jest nieaktywny(próbowałam się nawet z nim skontaktować).Nie wiem czy go zmienil na czas pobytu tam?bardzo zalezy mi na tym numerze,bo to moja ostatnia deska ratunku!chyba ze masz jakis nowy numer do dziadka?juz nie wiem co mam robic?całe to zdarzenie nie ma normalnego sensu!jakbyś mogła zdobac jakos ten numer to bardzo wazne dla mnie!przepraszam cie bardzo za wszystkie kłopoty z mojej strony.Jeśli będę mogła odwdzięcze się za wszystko!!!!!!!!
Silvia, scusa mi che sempre ti stanco con i miei sms. Lo so che adesso sei molto impegnata, pero' solo tu puoi aiutarmi. L' unica speranza che ho siete tu e tuo babbo. Loro sicuramente hanno lasciato i numeri a tuo papa' perche' potesse mettersi in contatto con loro. Il numero di telefono del nonno non funziona ( ho addirittura provato di mettermi in contatto con lui).
Puo darsi che l'abbia cambiato per il soggiorno la'. Ci tengo molto a conoscere questo numero e tu sei la mia ultima ancora di salvezza. Ma forse hai un nuovo numero del nonno? Non so che cosa devo fare. Tutta questa vicenda non ha un senso normale. Se puoi conseguire questo numero, fallo per favore, e' molto importante per me. Perdonami tutti i problemi che ti ho fatto. Ti recompensero' tutto se mai posso.
Boże dziekuję Ci za wszystko!!!!!Właśnie próbowałam przetłumaczyć to jakos na język włoski i wiem że bylaby to wielka porażka,bo ja się zupełnie na tym nie znam.:*:*:*:*:*:*:*:* to dla Ciebie za pomoc!
proszę bardzo, i dzięki za buziaki :-)

»

Życie, praca, nauka