krotka notka na fakturze

Temat przeniesiony do archwium.
czesc
przetlumaczcie mi prosze takie oto :)
"Rozliczenie VAT u nabywcy: Artykuł 196 Dyrektywy Rady nr 2006/112/WE"
dzieki z gory
Ja z włoskim na bakier ale też wystawiam włochom faktury i piszę po angielsku taką formułkę i spox

Levy of VAT reverse charged to recipient of service in accordance with Article 9(2)(e) of the 6th EU VAT Directive
Zgodnie z artykułem 9(2)(e) VI Dyrektywy EU VAT  do rozliczenia podatku VAT zobowiązuje się nabywca usługi

Jest w moim ojczystym i angielskim,nikt jeszcze się nie doczepił,pozdrawiam!
jakieś tam inne dyrektywy masz,hmmm...nie wiem te podał mi księgowy
tekst przeklejony z jakiegos wpisu na jakims "forum biznesowym" :) nie twierdze ze jest najlepszy
dzieki za tekst ang ale nie chcialbym mieszac zbyt wielu jezykow w jednym dokumencie :)
a tak a propos - masz jakis wzor faktury WNT? bo swoja ... stworzylem sam :)
oczywiscie nie upieram sie ze ma byc tak jak napisalem ale zachowanie sensu slow wazna rzecz :)
L'applicazione dell'aliquota IVA nel luogo in cui ha la sede l'acquirente: art 96 della Direttiva 2006/112/CE.
dziekuje Umbryjka :) zgadzasz sie ze ta sa te dyrektywy?
fakturę też stworzyłam sama,zatwierdził księgowy,poza stawką VATu nie różni się zbytnio od normalnej.Sama już nie wiem ,które dyrektywy mają być,po to płacę człowiekowi,żeby on za mnie myślał,ja jestem od "roboty" on od liczenia ;-)
http://www.pozew.pl/index.php?option=content&task=view&id=71

Teraz to znalazłam,moja faktura jest nawet podobna
Ja w ogóle nie piszę dyrektywy. Ja mam taką formułkę:

Nie podlega opodatkowaniu VAT zgodnie z art. 27 ustawy o VAT.
Podatek VAT rozlicza nabywca.
też dobre,ważne przesłanie,że nabywca buli vat a nie my.
>ważne przesłanie,że nabywca buli vat a nie my.

exactly ;)
Ilecka, a masz to po wlosku?
nie tam zebym sie upieral ale znajac tempo zalatwiania spraw wole miec gotowa odpowiedz na ewentualne zapytanie ze strony wloskiej
i moze pytanie juz nie jezykowe, ale czy oni wiedza z gory ze placa vat i nie trzeba im tego pisac?
wiem,że pytane było nie do mnie ale...jak się choć trochę orientują to wiedzą ale formułka powinna być,ona jest informacją i dla nich i dla US w Polsce(taki "dupochron").No i jest zasada,że możesz zastosować stawkę 0% jeśli dostawca i nabywca posługują się ważnym numerem VAT UE.Co do ewentualnych pytań...mnie spytali o certyfikat rezydencji podatkowej z US.
dzieki Orsa, ale z tego co wiem posiadanie w tym przypadku VAT UE nie jest obowiazkowe - tak twierdzi Pani z Krajowej Inf. Podatkowej :)
tak czy inaczej smaruj faktury na grube eurosy ,niech vat cię omija szerokim łukiem,powodzenia a tak na przyszłość znajdz jakiegoś liczykrupę (czyt. księgowego) spokój w głowie za 400pln to dobra cena.Pozdrawiam
ach jeszcze jedno,mam nadzieję,że pani z krajowego.."czegoś tam" tak samo zinterpretuje przepis jak urzędniczka w twoim US,bo wiesz,niby jedno prawo ale...tak z własnego doświadczenia,jak szukać księgowego to ze swojego rejonu,taki zna każdą panią Zosię i Krysię i jest łatwiej
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego