Kto mi to przetłumaczy? :)

Temat przeniesiony do archwium.
ciao margarita come stai bene 6 ancora in polonia. ti saluta aniezka ciao bica?
bo jakiś włoch nie wiem skąd ma mój numer i do mnie pisze...a jestem pewna że włoch bo kierunkowy +39 ;)
Nie jestem pewna czy to Włoch...
ciao margarita come stai bene 6 ancora in polonia. ti saluta aniezka ciao bica?

Cześć (margarita-Margherita)Małgorzata jak się masz dobrze jesteś jeszcze w Polsce.Pozdrawia cię (aniezka-tak Włosi WYMAWIAJĄ polskie imię) Agnieszka cześć (bica-nie wiem co to jest)
Nie "bica" tylko "baci"-ucałowania :D
Bica to • "Mucchio di covoni di grano" :D
dalej podniecasz się ignorantem? przecież Eug już Ci napisał!!!
hehe...wybrał na chybił-trafił, jak w lotto...
napisz mu ze nie jeste ta margherita o ktora mu chodzi,zenie znasz agnieszki i zeby przestal pisac do ciebie bo ci przeszkadza..muszisz uzyc tego sformulowania..przeszkadzasz mi/tu me disturbi..kaz mu skasowac twoj numer.We Wloszech jest od lutego 09 nowe prawo jesli ktos ci napisze wsms ..przeszkadzasz mi.czyli twe sms sa niechciane ta osoba musi przestac inaczej mozna ja smialo zglosic na policje,ze cie molestuje przez telefon..ze jest ci nie znana i nie chcesz by do ciebie pisala.Tu masz dokladnie to opisane przeze mnie poczytaj: http://www.wloski.ang.pl/jak_powiedziec_36567.html
bardzo bym prosila o przetlumaczenie tego tekstu:
Il Parco nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga può vantare paesaggi mozzafiato molto diversi fra loro, ricchi di piante e di animali, e numerosi primati: la vetta più alta dell’Appennino (il Corno Grande, 2912 m), il ghiacciaio situato più a sud d’Europa (il Calderone), l’unico comune d’Italia che ha il territorio compreso in due Parchi Nazionali (Arquata del Tronto, che rappresenta il punto d’unione fra questa area protetta e il Parco nazionale dei Monti Sibillini).
Il Parco è molto vasto e comprende ben 44 comuni, 5 province (L’Aquila, Teramo, Pescara, Ascoli Piceno, Rieti) e 3 regioni (Abruzzo, Marche e Lazio).
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa