Cytat: Paola81
Jesli robi to przyjaciel, to ok, ale na forum ludzie raczej sie nie znaja...
No wlasnie i dlatego, ze sie nie znaja, to powinno to po nich splywac, jak woda po kaczce.
„Wydaje się, ze w sytuacji gdy jesteśmy anonimowi, nie bierzemy odpowiedzialności za treść i formę, to możemy nie przestrzegać zasad, których nie lubimy, a nawet w ogóle na nie nie zważać - mówi prof. Jerzy Bralczyk do Internautów- ale to jest jednak także kwestia pewnego szacunku wobec tego, do kogo piszemy, czy też w ogóle wobec czytelników. Starajmy się jednak pisać poprawnie. Sam zwracam na to uwagę.”
Ponoc poprawianie komus bledow w towarzystwie jest niezgodne z zasadami savoir vivre.
O tym to ja wiem. Mam taka osobe, ktorej zamierzam zwrocic uwage zostawiajac tylko karteczke, bo szanuje ja jak nikogo innego i nie mam odwagi, aby powiedziec to prosto w oczy... Kiedy wystepuje w telewizji, to zaczyna zdanie od: "mi sie wydaje"...
Cytat: stefantastica
Wszystko pamietasz mojego zdania?
Jak widac, nie tylko w rozumowaniu... :D Oooooooop's! Chyba wlasnie komus wytknelam blad :O
To moze byc wlasnie jedna z tych "wyjatkowych" sytuacji.
Znalazlam jeszcze takie slowa, ktore najbardziej do mnie przemawiaja:
Poprawiać koniecznie! Trzeba dbać o własny język, a kaleczenie go powinno być nagminnie karane poprzez poprawianie. ; ) Poprawność językowa to sztuka piękna, którą należy kultywować, zwłaszcza że obecnie o to coraz trudniej niestety.
edytowany przez marshmallow: 23 lis 2012