Jaki to utwór ?:-) Proszę , pomocy !!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam bardzo serdecznie :-)

Bezskutecznie poszukuję tytułu pewnego utworu muzycznego.
Jedyne co mógłbym na jego temat powiedzieć to to , że jest on dość stary , melodyjny ( zakwalifikowałbym go do gatunku muzyki rozrywkowej ), zapewne znany i śpiewany charakterystycznym , nieprzeciętnym młodym głosem w języku włoskim przez dziecko. [ niestety nie wiem czy przez chłopczyka czy przez dziewczynkę :/ ].

Istenieje prawdopodobieństwo [ 50/50 :-) ] , że w pisoence wystąpił termin "Bambino" albo "Bambina" , ale ze względu na nieznajomość języka włoskiego :/ mogę się mylić.

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów zna nazwę jakiejkolwiek piosenki pasującej do powyższego , skąpego , opisu ?:-)

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie :-)

Pozdrawiam!
Może to coś z repertuaru Zecchino d'oro?
Centurionie miły, pomóz trochę. Znasz to z polskiej, czy włoskiej tv (radia)?
A jeżeli znasz nuty, to zapisz solmizacyjnie jakąś frazę. Zaśpiewam sobie i może zgadnę?
I musze powiedziec, że cie rozumiem. Wiem jak to jest, gdy piosenka "chodzi" za tobą...
Pozdrówka tralala;)
Serdeczne dzięki za niewiarygodnie błyskawiczną reakcję :-)

Zaryzykuję stwierdzenie , że poszukiwana przeze mnie pisoenka nie należy do repertuaru Zecchino d'oro - przed chwilą świadomie i bezwstydnienie popełniłem przestępstwo ściągając kilka utworów za pośrednictwem sieci P2P i stwierdzilem bez zawahania , że to nie o tego wykonawcę chodzi :-)

Odnośnie poszukiwanej piosenki mógłbym dodać , że najprawdopodobniej , przy jej wykonaniu , zostały użyte m.in. instrumenty elektroniczne [ czyt. keyboard , syntezator i ich wszelkie wariacje :-) ] a głos śpiewającego ją dziecka był , jak wspomniałem , mocno nieprzeciętny i co najmniej bardzo charakterystyczny :-)

Niestety , nutek nie zapiszę , ponieważ nie potrafię :/ Ewentualnie uczynię to po konsultacji z kolegą będącym absolwentem szkoły muzycznej i wówczas ponownie zwrócę się do Was z prośba o pomoc.

Na chwilę obecną , poszukiwanie mojego utworu nie różni się specjalnie od szukania igły w stogu siana :-)

Raz jeszcze dzięki za ekspressowe odpowiedzi !!

Pozdrawiam !

P.S.

Piosenkę tę słyszałem kilka razy w polskim radiu :-)

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka