Praca dla facetów

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
No witam!!! Troszkę poczytałem postów i wiecie co, w sumie jeżeli chodzi o pracę we Włoszech to wypowiadają się tylko kobiety. A mnie bardzo ciekawi jak to jest z pracą dla mężczyzn. Bardzo bym chciał wyjechać w tym roku i zobaczyć to wszystko o czym się uczę na własne oczka:) Więc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, spostrzeżenia jeśli chodzi o męski "rynek" pracy w Italii, niech się troszkę podzieli:)
Cieplutko pozdrawiam w ten piękny, nareszcie prawdziwie zimowy wieczór:)
możesz być modelem jak wyglądasz jakoś:) pewmnie znalazłbyś prace w jakimś barze, lub na budowie...
:) Niezłe choć przyznam, że nie dokładnie o to mi chodziło. Myślałem o czymś bardziej wyczerpującym:) No i oczywiście napisała kobieta, panowie żyjecie??:)
Ps: podobno niezłe ciacho ze mnie:) więc może w cukiernii:)
a ile to ciach ma lat?;-)
No to widzę, że coraz dalej odbiegamy od tematu ale si:No wiesz co wogóle mężczyznę o wiek pytać:)ahah Niech Ci będzię powiedzmy, że ćwierć wieku bo to strasznie poważnie brzmii:)
Tylko ciągle nie wiem co mój wiek zmienia??
Z tego co wiem, to w "męskich zawodach" poszukują przede wszystkim kucharzy, pizzaioli, kelnerów ( w restauracjach preferowani), kierowców, budowlańców, ogrodników-konserwatorów (domy prywatne i hotele), ale to wszystko z permesso di soggiorno:(
Jeśli masz uprawnienia płetwonurka pow. 50 m to mogłabym ci załatwić dobrą fuchę:)
A, jeszcze lunaparki i czasem opieka do dziadków
Ciasteczko, wzruszyles mnie... Cwierc wieku, ech! Zobacz sobie np.
www.business-service1.com
No proszę coś się ruszyło:)Wielkie dzięki za odzew!!! Tylko nie wiem czemu tak niektórych wzruszyłem?? "ćwierć wieku ech" to chyba znaczy, że jednak już bardzo stary jestem :)) Niestety nie mam uprawnień nurka, choć ratownikiem jestem i zawsze mi się i nurkowanie mażyło. Może ktoś był i pracował i mógłby coś poopowiadać.
tak, ale na tej stronce wymagania jakie sa dla kelnerow i kelnerek sa troche za wysokie..
1. skonczona szkola gastronomiczna
2. staz pracy

i wszystko to aby dorabiac jako kelnerka?
No tu to się zgadzam, kupa lat nauki, staż i co przysłowiowy "zmywak":) no ale tak to już w dzisiejszych czasach jest niestety i decydując się na taką wakacyjną pracę, trzeba się z tym niestety pogodzić. Nie skończyłem szkoły gastronomicznej, urodziłem się troszkę inny więc pielęgniarką też nie będę:), studiuję Turystykę i Rekreację i byłoby pięknie gdybym wyjechał i znalazł coś "pokrewnego", ale tak naprawdę, tak bardzo chcę to wszystko zobaczyć, że mogę nawet piłek golfowych szukać albo po prostu za to zapłacić:)
Ti auguro una bella giornata:) ciao!
Anchio ti auguro una buona giornata, anzi, direi, una buona serata...
Zgadzam sie z Toba jak najbardziej, ale z drugiej strony pracowalam juz w kilku lokalach jako kelnerka-barmanka we Wloszech (florencja) i nikt nigdy nie pytal mnie o skonczona szkole gastronomiczne. Przeciez tam nie chodzi o gotowanie tylko o latanie z taca tam i z powrotem. :))))
A MOŻE PRACUJ JAKO PRZEWODNIK TURYSTYCZNY CZY COŚ TAKIEGO, OPROWADZAJĄC WYCIECZKI Z POLSKI.mOŻE POSZUKAJ PRACY TAM W JAKIŚ BIURACH PODRÓŻY?
Pytałam o wiek bo bedąc na północy widziałam wielu młodych facetów pracujących na zbiorach.Praca wyczerpujaca,wiec nie dla "starszych"panow
NIe dla starszych panow :-] 25 lat to chyba nie uwazacie nas za starcow, dziewczyny. Co do tematu. To jezeli skonczyles hotelarke to mozesz isc z cv do biura podrozy musisz znac perfezione wloski i oczywiscie angielski i z praca we wloszech nie powinnienes miec problemu. Jako kelner mozna bez problemu znalzc prace najlepiej w wiekszych miejscowosciach. Pracy w polu nie polecam, tym bardziej ze nie po to konczylismy studia.
no nie ,25 lat to młodzianin,ale jak znajdzie prace w hotelarstwie bez permessa?pisał o wyczerpującej -to zbiory są wyczerpujace
jak jesteś ratownikiem to możesz szukać pracy w nadmorskich hotelach, widziałam sporo ogłoszeń, może zrobiliby ci też papiery. Ale włoski i ang. musisz znać. Spróbuj tu: http--online.regione.emili-romagna.it
brakuje "a" w wyrazie emilia
http://online.regione.emilia-romagna.it/stagionali/Rich_Pubbliche/ListaRichieste.asp
to już adres str. z ogłoszeniami dla ratowników
No dobra mam 25 jeden miesiąc i cztery dni:), jak każdy Adam urodzony w 1979 roku:)(no może nie każdy) A tak poważnie to właśnie wróciłem z egzaminu, więc jeśli chodzi o skończenie szkoły to jeszcze troszkę. Dzięki wam wszystkim za taki odzew, zrobiła się nam ciekawa dyskusja- i o to mi chodziło:) Jeśli chodzi o angielski to sobie radzę, ale włoskiego uczę się bardzo niedługo i do tego jeszcze sam, a wszystko przez to, że poznałem pewną kobietę i zamiast zakochać się w niej to zakochałem się w jej miłości do Włoch:)Ten wyjazd to właśnie po to, by lepiej poznać ten cudowny kraj i język. Dzięki danzig za linki, przyznam, że będę potrzebował pomocy żeby w pełni zrozumieć ich zawartość, ale chcieć znaczy móc więc zaczynam. Tak na prawdę nie liczyłem na inną pracę niż bycie kelnerem lub barmanem, zresztą bywało tak już w moim życiu i uważam, że to świetny sposób na poznawanie ludzi, języka itd. Tak bardzo chcę tam pojechać, że nawet w ciemno uderzę:)
Ti salutiamo!
mam pytanie czy ktos moze znajakies stronki lub cos slyszal o ofertach pracy dla masazystow
Witam wszystkich. Przez przypadek trafilem na te stronke, ktora jest calkiem niezla... Szukam pracy dla mamy, z dobrym wloskim, z 5 letnim doswiadczeniem, do opieki na starsza kobieta.W pln.czesci Wloch. Ew. kontaktu z kims , kto posredniczy w poszukiwaniu pracy .Wynagrodze.Jesli ktos ma takie mozliwosci, bardzo prosze o odpowiedz.
czesc, a jakie doswiadczenie ma Twoja Mama, od 2 czerwca pracuje na Sycylii jako opiekunka, moze cos znajde.
witaj enza. a moze bys mi pomogla znalesc prace jako opiekunka lub sprzataczka. bardzo bym byla ci wdzieczna podaje ci mojego maila [email] pozdrawiam. czekam na odpoiedz.
w tej miłości do Włoch to Cię całkowicie rozumiem ,miałem okazję być pracować żyć troszkę ale to jest włąśnie to czego szukam podoba mi sie tam,i temu Cię rozumiem pozdrawiam i sukcesów.Acha tesh bym chciał prace eh jakaś huta moze jakiś wiekszy zakład przemysłowy ehh marzenie(lat 27 i od zaraz moge jechać hehe ..pozdro
CZE MAM NA IMIĘ ROMEK I JESTEM OGRODNIKIEM/ ARCHITEKTEM KRAJOBRAZU Z PRAKTYKĄ CZY MOŻESZ MNIE POKIEROWAĆ GDZIE SZUKAĆ OFERT PRACY JAKO OGRODNIKA-KONSERWATORA WE WŁOSZECH.....
Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ
sam sie lepiej wez do roboty darmozjadzie a nie dla mamy pracy szukasz
hej jesli masz jeszcze mozliwosc zalatwic jakas prace dla pletwonurka to byl bym bardzo zainteresowany posiadam uprawnienie na podstawowe prace podwodne na nurkowanie w sprzecie przewodowym odwdziecze sie napewno pozdrawiam
karen ale musisz spodciagnac sie z ortografii marzylo piszemy wlasnie tak a nie tak mazylo z zet i kropka to dlatego nie ma pracy dla ciebie i chyba dlugo nie znajdziesz
nie ma to jak poprawiać cudzą ortografię, jak samemu używa się słowa "spodciągnąć" !!!!!! co to w ogóle ma być.......
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

« 

Pomoc językowa