Jeśli ktoś znajdzie chwilkę

Temat przeniesiony do archwium.
Chodzi mi o przetłumaczenie tekstu.
Będębardzo wdzięczna z góry dziękuje.

Cześć to znowu ja mam prośbę jeśli możesz zadzwoń od czasu do czasu jak znajdziesz wolną chwilkę.Pozdrawiam cię serdecznie.

Pisałam ci smsa że XXX jest chora ma grypę jest trochę lepiej ale jest taka biedniutka.Jest śliczna i kochana
Ciao!Sono di nuovo io.Vorreì chiederti una cosa,se puoi chiama ogni tanto quando trovi un attimo libero.Ti saluto affetuosamente.

Ti avevo scritto SMS,che XXX è malata.Ha l'influenza.Adesso va un'pò meglio ma è sempre così miserina.E' bellissima e adorabile.
cześc
Witaj tato po telefonie Mario postanowiłam napisac kilka słów .
Po śmierci mamy długo nie mogłam sobbie poradzić psychicznie jeszcze teraz jest mi ciężko , ale muszę jakos żyć bo mam dzieci.
Na poczatku tego roku dowiedzialam sie ze chora na białaczke załlamana ale pełna wiary że bedzie wszstko dobrze zaczełam leczenie . Rozmawiałam z Nicol prosiłam o pomoc obiecała ale do tej pory jeszcze nic nie zrobił przykro mi z tego względu bo ufałlam mu i wierzyłam no cóż zawiodł mnie ale wybaczam mu trodno nie każdy rozumie taki stan .Chyba tyle na pierwszy list . Proszę napisz kilka słow co u Cibie słychać czy jestes zdrowy i jak żyjesz .
Pozdrawiam Cie serdecznie i całuję . Pozdrowienia dla Mario i Nicol.
...wydaje mi sie, ze brak interpunkcji w niektorych miejscach i niekonsekwencja co do osoby w innych powoduje, ze nie da sie tego przetlumaczyc z zachowaniem tresci, o ktora tobie chodzi...sprobuj to troche porawic, to pozniej sie przetlumaczy...
Zgadzam się ale Ty wiesz o co chozi , nie musi być dosłownie . Proszę zrób cos z tym .ślicznie dziękuję z góry
rozumiem, ze nie musi byc doslownie, chodzi o to, ze np gdy mowisz: "dowiedzialam sie ze chora na....nie wiem kogo masz na
mysli ..:-( i jeszcze czy Nikol to mezczyzna czy kobieta?...
Trish ma racje, troche balaganu w tym tekscie, np. trudno zrozumiec, jakiej plci jest Nicol i czy to ta osoba cie zawiodla... W kazdym razie przetlumacze tak, jak to rozumiem:

Ciao papà,
dopo la telefonata di mario ho deciso di scriverti.
Dopo la morte di mamma per tanto tempo non riuscivo a riprendermi, ancora adesso è dura, ma in qualche modo devo continuare a vivere, perché ho dei figli.
All'inizio di quest'anno sono venuta a sapere di essere malata di leucemia, abbattuta ma pienia di speranza che tutto vada bene ho iniziato la terapia. Ho parlato con Nicol, gli (pisze w rodzaju meskim) ho chiesto di aiutarmi, me l'aveva promesso, ma finora non ha ancora fatto niente. Mi dispiace per questo, perché mi fidavo di lui e gli credevo. Beh, mi ha deluso, ma lo perdono, non tutti riescono a capire questa situazione.
Sarebbe tutto per la prima lettera. Mi raccomando, scrivimi due righe, come va, se stai bene e come vivi.
Ti saluto tanto e ti mando un grosso bacio. Salutami Mario e Nicol.

Pozdrawiam,
Dee
Trish, ja mysle, ze tam powinno byc "jestem chora", bo potem jest w pierwszej osobie "zaczelam leczenie"...

Dee
Zauważyłam, że jesteś osobą, która na pewno wiele potrafi. czy mogłaby poprosić cię o wyjaśnienie jednego zdania? Będę wdzięczna
Agnieszka.
..... il, quale ha costituito il presupposto per la presentazione e, successivamente, l'accoglimento dell'istanza di rilascio del duplicato.
Agnieszka, mozesz napisac cale zdanie, razem z poczatkiem? Nie chcialabym glupot pisac.

Dee
detektywie!!! :-):-) widze, ze juz odwalilas robote!:-) wlasnie o to chodzi, ze nie chce sie wypisywac glupstw, zwlaszcza, ze czesto osoby, ktorym tlumaczymy teksty nie sa w stanie sprawdzic, czy wszystko sie zgadza....:-)
pozdrawiam cie, Tytanie:-)
Tja... Ktos musi odwalac czarna robote... Ale spoko, nawet przy braku wszystkich informacji czasem uda mi sie co nieco wydedukowac...;) W kazdym razie to prawda, ze jesli nie jestesmy czegos pewne, to lepiej nie tlumaczyc, bo mozemy wiecej szkod narobic niz dobrego.

Dee
Nicol to meżczyzna ,a chora jestem ja Dzięki serdeczne jeśteście wszyscy KOCHANI
trzymaj sie reaq, pozdrawiam cieplo :-)
Ty również , jesteś cudowny detektywie Dzięki serdeczne za wszystko Buziaki
trishya dużo mi pomogłas pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Ci wszystkiego najlepszego Pa Buziaczek
jesli masz ochote napisac pare slòw, jestem tutaj
[email]
:-) buziaki
Temat przeniesiony do archwium.

»

Kultura i obyczaje