dzieki wszystki za poprzednie tlumaczenie ...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 38
poprzednia |
Widze ze bukiet kwiatow zrobil troszke zamieszania :-) przetlumaczcie mi jesze kilka tych slow a nie wszystko jeszcze rozumie....

ANTONIO MI STAVA CHIAMANDO E LA CONNESSIONE è CADUTA. TI STAVO DICENDO PRIMA CHE SONO STATO INVITATO IN SVIZZERA DA UNA MIA ZIA DOVE STARO' PER UN PO DI GIORNI, CIRCA 15, MA CI ANDRO' PER RILASSARMI E RIPOSARMI. GUARDA IO ED ANTONIO DOVREMMO VENIRE AD AGOSTO,NON SO ANCORA QUANDO DI PRECISO.. PERO' PUO' SUCCEDERE CHE A..... NON PUO' PRENDERE LE FERIE E QUINDI IO SONO SOLO.....N..... IO POSSO VENIRE ANCHE DA SOLO, IO LO POSSO FARE PER TE, SOLO PER VEDERTI , PER PARLARTI, PER CONOSCERCI UN PO'. TI PUO' SEMBRARE STRANO TUTTO CIO',A ME ONESTAMENTE NON è MAI SUCCESSO UNA COSA SIMILE,ANCHE SE TU PENSERAI IL CONTRARIO. IO POSSO VENIRE MA POI NON MI ASSUMO RESPONSABILITà DI QUELLO CHE SUCCEDE DOPO :-) .
SONO CIRCA 6 ANNI CHE HO ICQ, PERO' NON HO MAI PRESO UN AEREO PER INCONTRARE UNA RAGAZZA CONOSCIUTA SU ICQ, MAI INNAMORATO DI UNA RAGAZZA SUI ICQ O SUL WEB, QUESTA è LA PRIMA VOLTA.LO SO CHE IL TUO ISTINTO DI DONNA TI DICE CHE NON PUOI FIDARTI DI ME , PERCHè SONO UN UOMO ED IN AGGIUNTA ANCHE ITALIANO, MA IO TI CHIEDO SOLO DI PROVARCI UN PO'.....DI PROVARE A FIDARTI SOLO UN PO',COSA NE DICI? è POSSIBILE ?

Dzieki Wam kochani za wszystko :-)
zadzwonil do mnie antonio i przez to polaczenie zostalo przerwane.mowilem ci wczesniej ze zostalem zaproszony przez moja ciocie do szwajcarii,gdzie zatrzymam sie przez pare dni,okolo 15-tu.pojade tam zeby sie zrelaksowac i odpoczac.ja i antonio powinnismy przyjechac w sierpniu,ale nie wiem jeszcze dokladnie kiedy...ale moze sie zdazyc ,ze a...nie dostanie urlopu wiec ja zostane sam...n...ja moge przyjechac tez sam,moge to zrobic dla ciebie,zeby cie zobaczyc,zeby porozmawiac z toba,zeby poznac sie lepiej.moze cie to wydac dziwne ale nie przydarzylo mi sie nigdy nic podobnego,chociaz ty nie zgodzisz sie z tym.ja moge przyjechac z tym ,ze nie moge wziac odpowiedzialnosci za to co stanie sie pozniej:)
jest okolo 6-ciu lat jak mam icq,ale nie zdarzylo mi sie wsiasc do samolotu zeby jechac poznac dziewczyne z icq ,nigdy tez sie nie zakochalem w dziewczynie poznanej na icq czy internecie,to bedzie pierwszy raz.wiem ,ze twoj instynkt kobiecy ci mowi,zebys mi nie ufala,bo jestem mezczyzna i do tego jeszcze wlochem,ale ja cie tylko prosze zebys sprobowala...sprobowala zaufac mi chociaz odrobine,co tym sadzisz? jest mozliwe?
Mogę spróbować :) Od drugiego zdania... Mówiłem Ci , zostałem zaproszony do Szwajcarii, do swojej cioci, gdzie najpierw pobędę trochę, około 15dni, ale później pojądę(wyjadę) się zrelaksować i odpocząć. Zobacz, ja i Antonio ...przyjechać w sierpniu, nie wiem jeszcze kiedy dokładnie...ale może sie zdarzyć tak,że...on nie będzie mógł przyjechać we wakacje i wtedy tylko ja ...n...ja moge przyjechać nawet sam...moge to zrobić dla Ciebie, tylko po to żeby Cie zobaczyć, żeby porozmawiać, żeby się trochę poznać. Może Ci się to wszystko wydawać dziwne, mnie się naprawdę nigdy nic podobnego nie przydarzyło, nawet jeśli Ty pomyślisz inaczej(przeciwnie). Mogę przyjechać ale potem nie biorę na siebie odpowiedzialności za to, co stanie się później :-)
Około 6 lat mam icq, ale nigdy nie coś tam samolotu żeby spotkać się z jakąś dziewczyną poznaną na icq, nigdy nie byłem zakochany w dziewczynie z icq czy z internetu, to jest pierwszy raz. Wiem, że Twoja kobieca intuicja podpowiada Ci(mówi) że nie możesz mi ufać, bo jestem facetem i w dodatku nawet Włochem, ale ja proszę Cię tylko żebyś spróbowala trochę....spróbowała mi zaufać choć trochę, co byś na to powiedziała(co powiesz)? jest to możliwe?

Jeju, jestem z siebie dumna hehe! :) teraz zobaczymy ile osób zdążyło przede mną heheh :))) (ktoś musi 1. zdanie przetłumaczyć, bo mam wątpliwości, resztę myśle - udało sie :) )
No tak, byk, miało być "ale pojadę tam żeby się zrelaksować i odpocząć" sorka, nie wiem skąd to "później"...ma być TAM.
Kochani jesteście zawsze moge na Was liczyc nie wiem co byl zrobiła bez waszej pomocy ...
....chcesz jechac na tak dlugo (smutno mii z tego powodu ale rozumiem mam nadzieje ze nic nieplanowanego sie nie wydazzy i wrocisz caly,zdrowy i co najwazniejsze wciaz bedziesz o mnie myslal:-) ....mówisz o zaufaniu ..ufam na tyle ile moge na tyle ile dana sytuacja pozwala ...wiem ze sa to rozmowy tylko na icq ,rzeczywistosc moze byc zupelnie inna ...wierze calym sercem ze w w" normalnym swiecie "jestes taki sam ...sympatyczny,szczery i bardzo mily ...N....TO CO TERAZ NAPISZE JEST BARDZO WAZNE....ZDECYDOWANIE CHCE ABYS PRZYJECHAL SAM ,NIE DLATEGO ZE NIE LUBIE A NTONIO -JEST FAJNY I MILY ,ALE ZDAJE SOBIE SPRAWDE Z TEGO ZE JESLI PRZYJEDZIESZ Z NIM NIE BEDZIESZ MOGL POSWIECIC MI ZBYT DUZO CZASU ...PRZYJEZDZACIE TU RAZEM ABY SIE ZABAWIC -ROZUMIE TO I SZANUJE ...PRZEMYSL SOBIE WSZYSTKO CHCE SPOTKAC SIE TYLKO Z TOBA.CALUJE SLODKO ..TESKNIE ZA TOBA SLONCE :-)
ROBACZKI PRZELUMACZCIE TO ..DLA WAS TO DOSLOWNIE CHWILKA A DLA MNIE JESZCZE COS NIE DO ZROBIENIA :-)POZDRAIAM IMILEGO DNIA ZYCZE
...vuoi partire per cosi tanto tempo(mi rattrista però ti capisco,spero che non ti succeda nulla di imprevisto e tu possa tornare sano e salvo e che continuerai a pensarmi:)
mi parli della fiducia...mi fido quanto posso..quanto mi permette data la situazione...mi rendo conto che nostre sono soltanto le chiachierate sul icq,realta potra apparire completamente diversa..io credo con tutto il cuore che in mondo reale ti riveli uguale come ti ho conosciuto..simpatico,sincero e molto piacevole
..n...adesso ti dirò una cosa molto importante..decisamente vorrei che tu venissi da solo,non perche ho qualcosa contro antonio-è un bravo ragazzo,pero se verra anche lui non potrai dedicarmi molto tempo..volete venire qua insieme per divertirsi voglio capire e rispettare ,però pensaci un po.avrei preferito incontrarti da solo.ti bacio dolcemente..mi manchi tanto:)
dziekuje Ci slicznie ,slicznie ,slicznie
prosze bardzoi...powodzenia:)
plisssseeekkkk raz jeszcze ,,,wiem ze jest tego duze ...sprobujcie ,prosze.

HAI RAGIONE RIGUARDO ALLA REALTA' DELLA CHAT, LA REALTA' VERA POTREBBE RIVELARSI DIVERSA, POICHè IN QUALCHE MODO NOI CI POTREMMO IMMAGINARE IN UN MODO CHE NON COMBACIA CON LA REALTà... IO NON HO ESPERIENZA IN QUESTO CAMPO,NON SO DIRTI..PERO' IO SONO OTTIMISTA PERCHè IO SONO SINCERO ADESSO CON TE E PENSO CHE ANCHE TU STIA FACENDO LO STESSO....CMQ IO QUANDO LAVORAVO A TREVISO (VICINO VENEZIA) AVEVO UN AMICO CHE CONOBBE UNA RAGAZZA IN CHAT,CI PARLO' UNA SETTIMANA E POI SI INCONTRARONO..........DOPO UN ANNO E MEZZO CIRCA SONO SPOSATI E FRA POCO AVRANNO IL PRIMO FIGLIO.......... NON DICO CHE NOI CI SPOSEREMO, MA NON è DETTO CHE VADA MALE COME GIUSTAMENTE HAI MESSO IN CONTO TU NEI POSSIBILI SCENARI. NON TI PREOCCUPARE PER LA MIA VACANZA DAI PARENTI, IO NON MI DIMENTICO DI TE, E TI SCRIVERO' EMAIL DURANTE LA MIA PERMANENZA LI' , QUINDI NON TEMERE.
N..... ANCHE SE VENGO CON A..... NON TI DEVI PREOCCUPARE CHE IO POSSO DEDICARE TUTTO IL TEMPO A TE, AD ESEMPIO L'ULTIMA VOLTA CHE SIAMO ANDATI A VARSAVIA LUI SE NE ANDAVA TUTTO IL POMERIGGIO DA UNA RAGAZZA E RITORNAVA LA SERA,O A VOLTE VENIVA ANCHE LEI.............QUINDI NON TI PREOCCUPARE CHE ANCHE SE C'è A...... IO E TE POSSIAMO STARE TUTTO IL TEMPO INSIEME LO STESSO,DALLA MATTINA FINO LA NOTTE CHE NON ANDIAMO A DORMIRE(OGNUNO:-( NEL :-( SUO:-( LETTO :-( ), N..... IO NON SONO SCEMO CHE VENGO A W...... E ME NE VADO A DIVERTIRE NEI PUB CON LE ALTRE RAGAZZE, IO HO LA POSSIBILITA' DI STARE CON TE,LA POSSIBILITA' UNICA DI STARE AL TUO FIANCO, NON LA SCIUPO PER IL DIVERTIMENTO,TU SEI MOLTO PIU' IMPORTANTE...N......,SARA' ANCHE UN'ILLUSIONE COME DICI TU,MA IO LA VOGLIO VIVERE,VOGLIO VEDERTI E VOGLIO CHE TU MI DICI CHE ERA SOLO UN SOGNO CHE è SVANITO NELLA REALTà ,E SOLO ALLORA MI ARRENDERO'.
Jeśli nikt sie za to nie zabierze to ja spróbuje, ale koło 22. Teraz muszę iść od komputera...Miłego wieczoru.
ok dzieki Ci sliczne z gorki ;-)
Masz racje co do realiow czatow, rzeczywistosc moze okazac sie inna, jako ze mozemy nas wyobrazac sobie w sposob, ktory nie odpowiada rzeczywistemu obrazowi nas samych. Ja nie mam doswiadczenia na tym polu, nie potrafie ci powiedziec, ale jestem optymista, bo jestem z toba szczery i, moim zdaniem, ty ze mna rowniez. Kiedy pracowalem w Treviso (blisko Wenecji) mialem przyjaciela, ktory poznal dziewczyne na czacie, gawedzili sobie przez tydzien i po tym tygodniu doszlo do spotkania... po mniej wiecej poltora roku pobrali sie a za niedlugo beda miec pierwsze dziecko... nie mowie ze my sie pobierzemy, ale nie jest tez powiedziane ze ulozy sie zle jak ty przypuszczasz, nie martw sie o moje wakacje u rodziny, nie zapomne o tobie i napisze ci maila podczas mojego pobytu tam, a wiec nie obawiaj sie.
nawet jesli przyjade z a... nie musisz sie martwic, z pewnoscia bede mogl posiwecic ci wystarczajaca ilosc czasu, np. ostatni raz kiedy pojechalismy do Warszawy on znikal na cale popoludnia by spotkac sie z dziewczyna i wracal wieczorem, czasami wracal rowniez z nia... a wiec nie martw sie, nawet jesli bedzie ze mna a... ja i ty mozemy i tak byc przez caly czas razem, od rana do nocy, az do pojscia spac, kazde w swoim lozku :(((
Nie, ja nie jestem glupkiem, ktory przyjezdza do Wawy, i ide zabawic sie w klubie z innymi dziewczynami, mam mozliwosc bycia z toba, unikalna mozliwosc by byc przy tobie, nie zmarnuje jej tylko po to zeby sie zabawic, ty jestes duzo wazniejsza, moze to byc zludzenie , tak jak przypuszczasz ty, ale ja chce je przezyc, chce cie zobaczyc i chce uslyszec od ciebie ze to byl tylko sen, ktory zniknal w rzeczywistosci, i tylko wtedy sie poddam...
O, to podziękowania już nie do mnie :) Kurcze, tak na marginesie to fajny facet z tego Włocha :) Życze szczęścia :)
masz racje jezeli chodzi o realnosc z czata,ta prawdziwa moglaby sie okazac zupelnie inna poniewaz my mozemy siebie wyobrazac w sposob nie majacy nic wspolnego z rzeczywistoscia...ja nie ma doswiadczenia w tej dziedzinie,nie wiem co powiedziec...ale jestem optymista dlatego ze jestem teraz szczery z toba i mysle ze ty tez ze mna.jednakze kiedy pracowalem w treviso(k/Venezi)mialem kolege ktory poznal dziewczyne na czacie,rozmawiali 1 tydzien i potem sie spotkali..po okolo poltora roku pozenili sie i teraz beda miec dziecko...ja nie mowie ze my sie pozenimy,ale nie jest powiedziane ze wszystko pojdzie zle tak jak to ty wzielas pod uwage,nie przejmuj sie moimi wakacjamiu rodziny,nie zapomne o tobie,nie martw sie bede ci pisal e-maile w czasie mojego pobytu tam.
....n...nawet jak przyjade z a...nie musisz sie przejmowac ja bede mogl caly moj czas poswiecic tobie,na przyklad ostatni razem jak bylismy w warszawie on cale popoludnie spedzal z dziewczyna,wracal wieczorem,czasem przychodzila tez ona..wiec nie przejmuj sie bo nawet jak bedzie a...ja i ty mozemy byc razem caly dzien od rana do nocy dopoki nie pojdziemy spac(kazdy:( do:( swojego lozka:()
n....ja nie jestem szalony zeby przyjechac do w...i pojde sie bawic do pubu z innymi dziewczynami,mam szanse zeby byc z toba,jedyna szansa zeby byc przy twoim boku,nie zaprzepaszcze jej tylko dla rozrywki,bo ty jestes dla mnie bardzo wazna...n...byc moze jest to zludzenie tak jak ty to nazwalas,ale ja to chce przezyc,chce cie zobaczyc i chce zebys mi ty powiedziala ,ze to byl tylko sen ktory sie ulotnil w kontakcie z rzeczywistoscia,i tylko wtedy sie poddam.

az sie spocilam:)
zabka bylas szybsza...i complimenti dla twojego tlumaczenia....niepotrzebnie sie spocilam:D
Dzieki wam serdeczne ....tak wiem ze jest super ,ale nic innego mi nie pozostaje jak zdrowe podejscie do tej calej sytuacji ktora mnie spotkala ...dziewczyny moze Wy macie wieksze doswaidczenie ..na co zwracac szczegolna uwage podczas takich znajomosci wiem ze wlosi potrafia doskonale i slicznie mowic ale przeciez nie zawsze o to chodzi nie zawsze chcemy uslyszec tylko "slodycz ...Pozdrawiam Was i dziekuje slicznie za pomoc nie wiecie jak wiele dla mnie robicie ....buziaczki
Jak znajdziecie chwilke czasu to ja znow z prosba do Was.Wiem ze to wyglada "dziwnie" dziele sie z Wami rzeczami ,wydarreniami z zycia osobistaego ,ale nie mam innej mozliwosci aby zrozumiec i powiedziec to chce .Mam tylko nadzieje ze nikt z bywajacych tu osob nie skrytykuje mnie do bolu :-)

Słonce czytajac Twojego maila zrobiło mi sie naprawde miło,wiem co chcesz mi powiedziec ,cenie kazde Twoje slowo ,od kilku dni goscisz w moich myslach i snach czesto (jak Ty to mowisz klade sie spac ostatnia mysl dotyczy Ciebie wstaje rano pierwsza mysl to Ty )identycznie jest ze mna .Nie wiem jak udalo ci sie to zrobic,ale wiem co masz w sobie takaiego o czym zapomniec nie moge (twoje oczka):-) Apropos spotaknia skoro chcesz przyjechac z Antonio ok rozumiem (chodzilo mi o to co dokladnie wytlumaczyles ) Antonio moglby poczuc sie dziwnie jesli zostawial bys go dla mnie wkoncu to Twoj przyjaciel a przyjazn do czegos zobowiazuje :-)
Niedziela i Twoj wyjazd ..bede tesknic :-)juz tesknie :-) Mam nadzieje ze wszystko pouklad sie dobrze i po spotkaniu po poznaniu sie lepiej nie bedziemy musili powiedziec sobie.... a jednak to byl tylko sen ...caluje slodko.
P.S a historia Twojego przyjaciela z okolic venecji jest ciekawa :-)jak utrzymujesz z nim jakis kontakt to przy najblizszej okazji pozdrow ich ode mnie :-)
tuo email mi ha fatto proprio piacere,so cosa mi vorresti dire,aprezzo ogni tua parola,da qualche giorno sei entrato nei miei pensieri e anche sogni(come l'hai detto tu...sei ultimo mio pensiero prima ad addormentarmi e il primo appena mi sveglio..succede anche a me)non so come successo ma so che sono stati tuoi occhi :) a renderti indimenticabile per me.aproposito del tuo arrivi,se vuoi venuire con antonio non ci sono problemi,l'unica mia preoccupazione era questa che antonio potrebbe rimanere male se tu lo lassiassi da solo per mio motivo, visto che siete tanto amici:)
Questa domenica parti..mi mancherai:)gia cominci a mancarmi.Spero soltanto che le cose tra di noi vadano bene,e dopo l'incontro non dovremo dirci...che era soltanto un sogno.ti bacio dolcemente
ps...storia del tuo amico veneziano è molto curiosa:)se sei rimasto con loro in contatto appena puoi salutameli:)
powinno byc:"approposito del tuo arrivo"

pozdrowienia i.....zycze szczescia!!!:)
Juz nie wiem jak mam Wam dziekowac:-)) pozdrawiam i zycze milego dnia ...grazie :-)
To znow ja ..:-) dzieki z gorki .
NON TI PREOCCUPARE PER LA MIA PARTENZA, NON è PROPRIO UNA VACANZA AL MASSIMO DEL DIVERTIMENTO, SAI ACCOMPAGNIO MIA MADRE DAL FRATELLO IN SVIZZERA, QUINDI DICIAMO FACCIO UN PO' L'ACCOMPAGNATORE :-) DOVREI PAGARE UNA GUARDIA DEL CORPO PER PROTEGGERTI DAI RAGAZZINI MALE INTENZIONATI :-) MENTRE IO NON CI SONO ............. QUESTO DENTISTA TI HA FATTO PROPRIO MALE AI DENTI ! ! MI DISPIACE CHE NON HAI DORMITO, SE FOSSI STATO LI TI AVREI FATTO COMPAGNIA, TI AVERI FATTO MANGIARE IO UN BEL BRODINO, TI VA? DICO IL BRODINO PERCHè ANCORA NON SO CUCINARE LA ZUPPA POLACCA. :-)) COMUNQUE PRENDI QUALCHE BUSTINA O PILLOLA PER TOGLIERE IL DOLORE , NON VOGLIO CHE LA MIA BELLA N..... STIA MALE
Nie przejmuj sie moim wyjazdem,to nie jest urlop wyłącznie jako rozrywka ,wiesz ,odwoże moja mame do brata do szwajcarii,a więc jestem osobą towarzyszacą;powinienem zapłacić za ochrone ciebie przed łobuzami ,podczas gdy mnie tam nie ma...
ten dentysta naprawdę zrobił żle twoe zęby!przykro mi że nie spałaś
gdybym tam był,dotrzymałbym ci towarzystwa,zrobiłbym dla ciebi smaczny rosołek,lubisz?mówię rosołek ,bo nie umiem gotować polskij zupy;
tak czy inaczej weż jakąs saszetke lub tabletkę przeciwbólową,aby zlikwidować ból,nie chcę ,aby moja piekna n... żle się czuła
dziekuje barbie6 :-)
witam cie jaaaaaaaaaaaaa...:-) wiesz jak czytam twoja historie na podstawie tych tlumaczen to tak prawie jakbym czytala swoja ;-) ...ja tez sie spotykam nieglugo z miom italiano...i podobnych jest wiele szczególów..
oto moje [gg] odezwij sie do mnie może bysmy pogadaly???
pozdrawiam serdecznie:-)))
do diaska oni wszyscy mają podobną bajerę,tylko oby tak dalej.
emra masz racje heheh
i to znow ja :-) ...
Nie martw sie o mnie ,wszystko bedzie ok ...bylam dzis znow u dentysty dostalam antybiotyk i z godziny na godzine jest coraz lepiej ...podniosła mi za wysoko dziasla dlatego to boli ..zreszta decydujac sie na zrobinie tego bylam swiadoma bolu:-) Mowisz o gotowaniu...rosolek :-) chetnie :-) ...nie potrafisz ugotowac polskiej zupy ...jesli tylko dojdziemy do porozumienia jaka zupe na mysli to checia podczast Twojego pobytu w Polsce naucze Cie :-) Slicznie wytlumaczyłes twoj wyjazd do cioci :-) rozumiem ze mama bedzie miala na Ciebie oko i nie musze sie martwic ze bedziesz niegrzeczny :-).........Moze masz juz jakies plany jak chcesz spedzic tych kilka dni w Polsce tylko W......czy chcialbys zobaczyc okolice ...pozwiedzac ???Jest wiele ciekawych miejsc :-)
a nie lubicię tych "bajerek"?mój jest dość powsciagliwy,dziś zapytał po raz pierwszy,czy nie obrazi mnie ,jeśli powie:sei la mia troia?????to go bardzo podnieca,i co mam mowić?a jak można powiedzieć do niego?kim on jest?hehehehe
mam pytanko: czy kulturoznawstwo bedzie po włosku; gli studi culturali? pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 38
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa