amore po włosku:)

Temat przeniesiony do archwium.
jak ciepłe slowa mozna powiedziec po włosku? mam chłopaka włocha ale rozmawiamy po angielsku i polsku .. chciałabym go jednak zaskoczyc i szeptac mu miłosne słowa po włosku lecz dopiero zaczynam moja drogę z włoskim językiem
czy ktos moze mi pomoc i podpowiedziec kilka zdan po włosku które mozna szeptac ukochanej osobie?
bede bardzo wdzieczna za pomoc i moj ukochany napewno tez :)
pozdrawiam wszystkich którzy mi pomogą zaskoczyc mojego amore mio :)
"Sei sempre nel mio cuore tesoro"-jestes zawsze w moim sercu skarbie
"tu sei la mia vita"-ty jestes moim zyciem
możesz tez powiedziec "ti penso sempre" czyli mysle o tobie bez przerwy albo "ti voglio un mucchio di bene"-na pewno sie uciesz:)
grazie grazie grazie :)dziękuje wam bardzo :) takie słowa odnoszą fenomenalny skutek :) jesli ktos wymysli cos rownie ciekawego prosze pisac:)
impazzisco per te - szaleje/wariuje za toba
albo jak mówią słowa piosenki:amore, amore mio, nel tuo abbraccio mi scordo ogni dolore...kochanie, kochanie moje, w twoich objęciach zapominam o kazdym bólu (po włosku, brzmi to lepiej, kurcze)
genio a co to za canzone?
nie mam pojęcia, słyszałem ją kiedyś, jako czołówkę we włoskim filmie o Sycyli i tamtejszym problemiku z mafią. Charakterystyczna, przepiękna melodia, słyszałem to raz ponad 10 lat temu i pamietam do dziś
tu znajdziesz sporo!!! Pozdrawiam!!
http://www.wloski.ang.pl/pieszczoszki_7727.html
cara anna, grazie del tuo sorriso, sono contenta di averti conosciuto, sei una bella persona. quando vuoi tornare la nostra casa è sempre aperta. pietro è per me una persona importante è un amico caro e le voglio molto bene. Mi fa ridere sempre mi piace stare con lui scherzare e parlare con lui, è affettuoso e gentile. scusa se sono un po' pazza, ma lui mi ha dato nuovamente il sorriso e la voglia di vivere..siete delle persone meravigliose. spero di rivederti presto. un bacio
mymy czy mozesz to przetlumaczyc na polski? bo nie mam pojecia co to znaczy :)
dzieki :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje