excelsior??

Temat przeniesiony do archwium.
Kto z Was ma doswiadczenie w podrozach i powie mi co znaczy:

excelsior doppio con lettino?

rezerwuje bilety na pociag z Turynu do Rzymu i chcialabym wiedziec jak wlasciwie wyglada taki excelsior?

aiuto!

Agnieszka
Może to?

Hästens Excelsior to łóżko kontynentalne dla tych, którzy mają bardzo duże wymagania wobec komfortu snu. Dzięki jego dobrej reputacji, łóżko to można znaleźć na całym świecie w hotelach, które przywiązują taką samą wagę do jakości co Hästens. Prawdziwy luksusowy hotel przykłada dużą wagę do jakości swoich łóżek. Częściowo dlatego, by goście cieszyli się niezwykłym komfortem, a częściowo, ponieważ potrzebują łóżka, które będzie solidne i wytrzymałe przez całe dekady, niezależnie od tego, w jaki sposób jest ono eksploatowane. Hästens Excelsior z łatwością spełnia te wymogi. Excelsior to kontynentalny typ łóżka. Innymi słowy, gruba dolna warstwa sprężynowa, bardzo gruby sprężynowy materac na górze i materac wierzchni dla najwyższego komfortu snu. Model stale ulepszał się i rozwijał przez 20 lat: Partia środkowa posiada unikalny opatentowany szwedzki system sprężynowy Hästens, który zapewnia znakomitą miękkość na powierzchni i długi czas funkcjonowania. W tym samym czasie niższa partia wspiera Twoje ciało i daje Ci głęboką ulgę. Do łóżka zostały dodane udoskonalenia w postaci rozciągliwej tkaniny Hästens na górze i uchwytów po bokach, materac został też zszyty ręcznie na krawędziach. Na niczym nie oszczędzano, aby uczynić Excelsior modelem jeszcze bardziej wygodnym. Nowy model Excelsior posiada tak wysoki standard, jak regulowany model Citation.
fajnie by bylo, tylko dlaczego ten excelsior kosztuje mniej niz kuszetka?
chodzi o komfortowa kabine w pociagu...ale z tego co czytam to wcale taka kaomfortowa nie jest
Pewnie, że nie. Jak się wpierniczy takie wielkie łoże do przedziału, to się udusić można.:))
dzieki!
czyli jesli zarezerwuje un excelsoir con lettino to zmieszcza sie 3 osoby?
ja moja mam i moja kolezanka?
sama juz nie wiem, jest spora roznica w cenie. ta kabina kosztuje 90 euro, a przedzial 3 osobowy 197, wiec stad moje zawahania?

czy to lettino, to takie jednoosobowe luzko czy jak?

ktos mial juz jakies doswiadczenia z kabinami:-)
lozko:-)
mozesz mi podac strone na ktorej rezerwujesz bilet.jestes pewna,ze 90 euro to nie cena na osobe?Exelsior doppio-mozliwe ,ze to tylko dla 2 osob
www.trenitalia.it

rezerwuje bilet na 24 sierpien godzina 21:55 do Rzymu

jako miejsce:
exceliors doppio con lettino,
ilosc osob 3

kosztuje okolo 90 euro

sama sie dziwie bo ten dla 2 osob kosztuje 240. moze jakis blad w systemie?
ja zawsze przyciagam takie dziwne przypadki :-)
faktycznie jest 92 euro ...jesli wpiszesz ,ze chcesz 5 biletow do tej kabiny tez ci sprzedadza...ale wydaje mi sie,ze wiecej niz 2 osoby tam nie wejda.
to niby
exceliors + lettino i wlasnie o to lettino mi chodzi?
czy to dla dzieci czy moze dorosla osoba sie zmiesci?
:-)

dziekuje za informacje, nie mam za duzo doswiadczenia z pociagami we Wloszech :-)
Jak dla mnie lettino to tylko i wyłącznie łóżeczko dla dziecka. Oczywiście mogę się mylić :P
Temat przeniesiony do archwium.