jestem kosmetyczką

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym zapytac was co myslicie i jak to rozwiązac poniewaz straciłam w Polsce prace mam 30 lat i mam jedno marzenie nauczyc sie dobrze J.Wloskiego jak narazie je realizuje uczę sie języka Włoskiego we Wroclawiu moze sie kiedys przyda(..)chodzę na korepetycje do Włocha raz w tyg.ale to za mało praktyki w mówieniu.Nie wiem jakie miasto wybrac we Włoszech poradzcie mi jak wyjechac poniewaz duzo sie nasłuchałam na forum ale byłam wiele razy we Włoszech ale zawsze Polki byly zazdrosne ze mam zawód w rękach były zlosliwe i duzo by pisac..Mam dobry fach w rekach poniewaz duze mam doswiadczenie w kosmetyce i myslałam jak tam bylabym na miejscu zawsze mogłabym dorobic na mieszkanie.Nie musiałabym prosic sie o pracę bo kobiety Wloskie lubią dbac o siebie wiem bo byłam i widziałam zawsze mieli taniej prywatnie.Co myślicie?
Jako osoba mieszkajaca we Wloszech powiem ci ze wg mnie musisz sobie porzadnie przemyslec czy ci sie oplaca. we Wloszech salonow kosmetycznych i fryzjerskich (czesto fryzjerki swidacza tez uslugi kosmetyczne) jest bardzo duzo i konkurencja jest spora: od duzych salonow az po male saloniki gdzie rowniez swiadczy sie uslugi w domu klienta. Przede wszystkim jezyk - musisz go znac dobrze (trzeba sie dogadac z klientem plus zalatwiahac sprawy urzedowe tez trzeba sie dogadac) plus wez pod uwage wszystkie koszta ktore trzeba poniesc chcac zalozyc wlasna dzialalnosc (otworzenie partita Iva, wynajem salonu, wyposazenie, podatki zakladajac ze chcesz pracowac legalnie, korzystanie z uslug ksiegowego ktory prowadzi ksiegowowsc plus inne dodatkowe koszta). poza tym nie jetsem pewna czy nie trzeba miec jakis certyfikatow.
pozdrawiam
Wlasna dzialalnosc / z partita IVA itd. / to raczej nierealne. Jesli juz to tylko prywatnie, po domach, ale czy na tym mozna zarobic? Teraz nawet zaklady kosmetyczne i fruzjerskie wprowadzaja znizki po to, aby podkupic klientki innym. Po domach to juz sa grosze. Na polnocy moze byc drozej, ale tam wkroczyli juz Chinczycy.
czesc jestem kosmetologiem, jezeli zdecydujesz sie zamieszkac na sycylii daj znac, zalozymy gabinet razem, pozdrawiam ps co do fryzjerek i osob ze tak powiem z ulicy, nie posiadajacych zadnego kosmetycznego wyksztalcenia, powoli nareszcie reguluja to prawnie we wloszech wiec niedlugo takie osoby beda eliminowane z zakladow...takze troszke przerzedzi sie na rynku pracy
HEJ.A MIESZKASZ NA SYCILII JUZ DLUGO?CO PORABIASZ TAM?
uslugi kosmetyczne w domu?heheheh dobre sobie ! na to tylko czeka Guardia di Finanza...by walnąc niezly domiar..Robia to w prosty sposob instaluja kamery/przed domem, oknami..w jakim samochodzie i jest ciagla obserwacja/ tak ze kosmetyczka /fryzjerka tyche uslug swiadczonych w domu nie nie wie ze jest namierzana..potem czytamy prase i na sam widok tych zdjec to pasc mozna ze smiechu/rechotałam jak żaba/..chyba slepi sa ci Wlosi jesli mysla ze wszystko moze bezkarnie ujsc..owszem jeden mu ujdzie ..pewnie jak posmaruje..ale ktos musi beknac ,jakis jelen czy łoś ..raz zeby Finanza sie wykazala ,ze pracuje/premie chlopakom dadza heheh/ dwa zeby dziennikarze mieli o czym pisac a czytelnicy czytac itp swiat sie kreci..:D
WIDZISZ ZLODZIEJ TEZ KRADNIE AZ GO ZŁAPIĄ TO MUSI RYZYKOWAC TWOIM ZDANIEM TO ZAMKNĄC SIE W DOMU I NIE WYCHODZIC Z NIEGO BO MNIE ZŁAPIĄ LUB OBKRADNĄ.DZIEKI ZA PORADE NIGDZIE NIE WYJADĘ POSIEDZĘ WE WROCŁAWIU TU BĘDE BEZPIECZNA.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka