Praca

Temat przeniesiony do archwium.
Dobry wieczór,poszukuję pracy w okolicach Mediolanu lub Piacenzy,mój włoski jest dobry,jestem po studiach ale wiem że tutaj to nie ma znaczenia:( szukam czegokolwiek byleby nie siedziec juz w domu:) jesli macie jakies namiary....pozdrawiam
napisz moze jakiej pracy szukasz? i czy gdzies juz szukalas?
Poza tym nie musisz koniecznie rzucac sie na pierwsza lepsza prace, wiadomo kryzys i ciezko cokolwiek znalezc, moze pomyslalabys o jakims kursie doszkalajacym, ktory pozwolilby ci otrzymac jakis papierek, nauczyc sie czegos nowego, poznac nowych ludzi i przede wszystkim przeczekac sytuacje?
masz juz doswiadczenie z Wloch?
Wloch po studiach..pracuje jako kelner w Londynie razem z naszymi krajanami ...smutne to..perspektywy wloskie sa takie ograniczone..smutne to.. poruszylo mnie!....A LONDRA CAMERIERE, IN ITALIA CHISSÀ http://ricerca.repubblica.it/repubblica/archivio/repubblica/2009/08/27/londra-cameriere-in-italia-chissa.html
Niedaleko bergamo , jest miejsce dla kelnerki , z tego co wiem pracuje tam kilku polakow/polek , daja prace i nocleg o ile cie taka praca interesuje to daj znac moge popytac.
...'.Faccio il cameriere e dove lavoro sono tutti polacchi: per imparare l' inglese mi consigliano di ubriacarmi nei pub e conoscere qualche ragazza...' :D
:/
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa