wiesz co kiedys to sie nazywalo..krawiec..krawcowa..a teraz tyle slowek z angielskiego posciagali..stylista to ten gej Jacykow..i to ma byc stylista?? co on stylizuje?..nic..stylizuje sam siebie w tv..wiekie slow stylista ktore nic nie znaczy w rzeczywistosci. STYLISTA /personal shopper/to ktos kto profesjonalnie kreuje wizerunek.Dla mnie stylista to' dawny fryzjera i drugi stylista to ktos os wizazu i kreowania sylwetki..stylizacja to upiekszanie..zwykla manipulacja.Stylista musi byc profesjinalista w kilku zawodach, fryzjerstwo, musi umieć zrobić makijaż... fryzjerstwa, makijażu, charakteryzacji można się nauczyć, o tyle stylizacji bardzo trudno, jeśli ktoś nie ma do tego predyspozycji konieczne sa są zdolności plastyczne i bardzo dobry gust, żeby z wdziękiem łączyć formy i kolory.Np stylista ktory w TVN/pewnie dostal tam prace po znajomosci/ stylizuje p. Kasie Skrzynecka wg mnie zasluguje na szafot..jest do kitu..gorzej do dupy..bo robi tylko Kasi krzywde..jak i wczesniejszy stylista pani Gorniaka Jacykow to juz totalna padaka..wszystko co sam zalozy to mowi zejest trendy..dlatego mowia na niego: PAJacykow.O sobie powiem to co inni mowia o mnie: mam bardzy dobry gust...babcia mi go wyrobila :D..robie mnostow odziezowych zakupow na calym swiecie dla znajomych i zawsze sa zachwyceni.Sledze wzrokiem ludzi na ulicach..twarz figura..odziez buty/szczegolnie zwracam uwage na buty,po tym oceniam ludzi..buty mowia wszystko/w pare sekund wiem co bym u nich poprawila upiekszyla, co pokazala a co ukryla