Witam wszytskich forumowiczow :)
Chcialabym w koncu rozpoczac meczarnie zwiazane z nostryfikacja mojego dyplomu. Przegladam strony interenetowe i czytam fioletowe strony. Ogolnie rzecz biorac widze ze czeka mnie sporo zalatwien. Mam jednak taki dylemat. Przed wyslaniem czy dostarczeniem dokumentow do MSZ nalezy uwierzytelnic dokumenty prawda? czyli swiadectwo maturalne w Kuratorium Oswiaty a dyplom? czy trzeba go wyslac do MEN?CZy nie jest to konieczne bo wyczytalam ze:"W dn. 14 sierpnia 2005 r. w stosunku do Polski weszła w życie Konwencja znosząca wymóg legalizacji zagranicznych dokumentów urzędowych sporządzona w Hadze dnia 5 października 1961 r. (Dz. U. z 2005 r. Nr 112, poz. 938). Na jej podstawie legalizacja dokumentu zastąpiona została zaświadczeniem apostille dołączanym do dokumentu."Czyli oni tam wysylam zalegalizowane swiadectwo oryginal wraz z tlumaczeniem i dyplom z tlumaczeniem, wplacam po 60 zl za kazdy dokumet na ich konto i czekam az mi odesal?Czy do MSZ wysylam program studiow? czy tylko te dwa dokumenty? Potem to wszystko wedruje do Ambasady? Napiszcie prosze jak to jest bo czytajac znalazlam rozne informacje co do tego tematu. Pozdrawiam wszystkich :)dzieki za odzew!!