prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna
O kurcze, sorry za literówki!!! spieszyłam się trochę, mam nadzieję, że nie wprowadziłam w błąd. spróbuję być bardziej uważna...
Julcia, kolejna sprawa. Jeśli masz jakąś ilość, to też będzie ne.
Me ne racconti un po'? - opowiesz mi o tym trochę?
ale Me la racconti tutta? - opowiesz mi ją całą?
Perché ce ne parli (solo ora) - dobrze
Me ne darai un po'? - dasz mi ich trochę?
ale Me le darai tutte? - dasz mi je wszystkie?
Nic sie nie stalo, dziekuje za poprawki;) tak tak...ne to ilosc, Ci to miejsce;)
Magdo chcialam sie zapytac jeszcze..choc nie jest to bezposrednio zwiazane z tematem.. znasz strony z tv diretta ? weszlam na strone rai.it, ale jest problem poniewaz jest ona dostepna tylko na terytorium Italii, a nie dla nas. Obecnie slucham radia, ale chcialabym poogladac tv wloskie. Np. jesli chodzi o telewizje hiszpanska to mozna odbierac bez problemu... dlatego dziwi mnie to bardzo, czemu z wloska jest taki problemone.
Nie wiem czy dobrze zrobilam to zdanie: Bylam wczoraj bardziej zmeczona niz przypuszczalam.
Ieri ero piu stanca che avevo pensato.
Niestety nie przychodzą mi do głowy żadne strony z tv włoską na żywo... Ja oglądam normalnie w telewizji, mam platformę n i na niej sporo kanałów włoskich, kilka rai, do tego kanały mediaset (których jednak nie oglądam w ramach bojkotu il cavaliere ;P ) i nawet rtl 102,5.
Słuchaj, udało mi się znaleźć to:
http://tg24.sky.it/tg24/diretta.html - działa, sprawdziłam; co prawda to kanał informacyjny, ale ciekawy, no i w końcu to sky..
Jak uda mi się znaleźć coś jeszcze to ew. dopiszę. A może poszukaj tu na forum, może był już taki wątek? rai faktycznie odbiera tylko w italii, kompletnie bez sensu.. co z włochami, którzy chcą obejrzec swoją tv za granicą?
Co do zdania, jest ok. Można też powiedzieć: ... che avevo supposto.
oooo ja tez znalazlam:) nawet mnostwo kanalow, niektore nie chce dzialac no i nie ma rai 1,2,3 ale coz..reszta jest. Zobacz sobie co i jak: http://beelinetv.com/free_italian_tv/
Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka