W Bari zaczela sie moja przygoda zyciiowa z Erasmusem. Studiowalam na wydziale ekonomicznym, bardzo mi sie podobalo, nie ze wzgledu na poziom, bo akurat nie tego szukalam. Pierwszym waznym aspektem do osiagniecia byl wlasnie jezyk, a co do egzaminow to udalo mi sie wybrac takie, zeby sie nie przemeczyc, a pobawic raczej i miec czas na zwiedzanie i zabawe. Polecam np. lekcje prof. Mininno (relazioni internazionali), ktory zorganizowal nam - ludziom z Erasmusa - wycieczke po calym wybrzezu jonskim i adriatyckim (na koszt uczelni). Cudowny czlowiek:).
Pozniej przeprowadzilam sei do Friuli - na niedlugo zreszta, bo mimo iz dostalam prace, nie podobalo mi sie tam, gdzie wg mnie ludzie sa zimni i nieszczerzy, nie podobaly mi sie zwyczaje, klimat, jedzenie, wszystko, wiec wrocilam do Bari. Tu obecnie pracuje i ukladam sobie zycie. Mimo paru niedociagniec tego miasta uwielbiam to miejsce i wiem, ze to wlasnie tu bede zawsze sczzesliwa:). Jesli ktos potrzebowalby praktycznych informacji o Bari, wskazowek co do sposobu poruszania sie, uczelni, profesorow z wydzialu ekonomicznego podaje adres emailowy: [email]