Uniwersytet w Bari

Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna
W Bari zaczela sie moja przygoda zyciiowa z Erasmusem. Studiowalam na wydziale ekonomicznym, bardzo mi sie podobalo, nie ze wzgledu na poziom, bo akurat nie tego szukalam. Pierwszym waznym aspektem do osiagniecia byl wlasnie jezyk, a co do egzaminow to udalo mi sie wybrac takie, zeby sie nie przemeczyc, a pobawic raczej i miec czas na zwiedzanie i zabawe. Polecam np. lekcje prof. Mininno (relazioni internazionali), ktory zorganizowal nam - ludziom z Erasmusa - wycieczke po calym wybrzezu jonskim i adriatyckim (na koszt uczelni). Cudowny czlowiek:).
Pozniej przeprowadzilam sei do Friuli - na niedlugo zreszta, bo mimo iz dostalam prace, nie podobalo mi sie tam, gdzie wg mnie ludzie sa zimni i nieszczerzy, nie podobaly mi sie zwyczaje, klimat, jedzenie, wszystko, wiec wrocilam do Bari. Tu obecnie pracuje i ukladam sobie zycie. Mimo paru niedociagniec tego miasta uwielbiam to miejsce i wiem, ze to wlasnie tu bede zawsze sczzesliwa:). Jesli ktos potrzebowalby praktycznych informacji o Bari, wskazowek co do sposobu poruszania sie, uczelni, profesorow z wydzialu ekonomicznego podaje adres emailowy: [email]
Hej ludzie!
Ja co prawda nie w sprawie uniwersytetu, tylko politechniki. Wiem, że parę osób na tym forum studiowało w Bari, stąd moja prośba, a raczej zapytanie: czy ktoś wie ile wynosi max czesne na politechnice? Niestety wbrew pozorom maja fatalną stronę internetową :) (ciekawe co na to wydział informatyczny:D) i tam na temat czesnego jest napisane tylko do kiedy trzeba zapłacić, a ile to już nie mówią :)
Jak ktoś wie niech się odezwie :) proszę :)
Mieszkam w Bari od kilku lat. Jestem tlumaczem przysieglym przy tutejszych instytucjach. Chetnie sluze pomoca. Mam rowniez mozliwosc wynajecia mieszkania.

[email]
Witam Paola znalazłem na stronie wypowiedzi o Bari. Czy mogłabyś mi udzielić kilku informacji na temat możliwości wyjazdu myślę o studiach doktoranckich kierunek prawo czy warto spędzić tam czas, do samej italii nie trzeba mnie przekonywać i rzeczywiście włoch uczą nienerwowego życia.

robert szczecin
Czesc,mam pytanie, orientujecie sie czy na wszystkich uniwersytetach we Wloszech rekrutacja, nabor zaczyna sie dopiero od sierpnia/wrzesnia?
Jezeli na danym wydziale nie sa przewidziane egzaminy wstepne (np medycyna, architektura itp...) to z reguly termin skladania dokumentow jest do konca wrzesnia lub nwet do polowy pazdziernika.
cześć. przyjeżdżam do bari pod koniec września na studia i właściwie berdzo byłabym zainteresowana pomocą lub wskazówkami odnośnie znalezienia pracy (kolega się zaoferował :)
hej z Bari jest niedaleko do Rzymu. Dlaczego nie studiujecie tu na polskiej uczelni? Mają zajęcia raz w miesiącu, więc można studiować i pracować. No i Rzym to Rzym, najpiękniejsze miasto na Ziemii:) pozdrówka
Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa