Egzaminy italianistyka UW?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 59
poprzednia |
Hej,
czy ktoś ze starą maturą zdaję na itlianistykę UW w tym roku?
I jak się przygotowujecie do testu predyspozycji? Bo zdaje sie w tym roku będzie on chyba trochę inaczej wyglądał. Macie jakieś pomysły???
No dobra nikt się w tym roku nie wybiera na żadną italianistykę? ani z nową ani ze starą maturą? czy pędzicie w wyścigu szczurów i nie gadacie z konkurencją? Chyba miło by było wzajemnie podtrzymywać się na duchu przed i powymianiać spostrzeżeniami? Widocznie jestem osamotniona w swoich poglądach. W każdym bądź razie pozdrawiam wszystkich.
HEJ :) JA ZDAJE NA ITALIANISTYKE.. TESTY PREDYSPOZYCJI NA WSZYTSKIE NEOFILOLOGIE BEDZIE MOZNA KUPIC NA NOWYM SWIECIE W SIEDZIBIE UNIWERKU PO SWIETACH, WEJDZ NA WWW. ANGLI.UW.EDU.PL I ZOBACZ TEN TEST, CHYBA ZE ZNASZ WLOSKI I BEDZIESZ ZDAWAL NA TESCIE PREDYPOZYCJI WLOSKI A NIE ANGIELSKI, ALE GENERALNIE TE TESTY SPR WYCZUCIE JEZYKOWE, KTOREGO ZA BARDSZO NIE DA SIE NAUCZYC, MOZNA JE TYLKO WYCWICZYC Pozdrawiam :-)
ja też będę próbował na ital. na UW, ale tak za dużó to nie wiem, na UW pani w sekretariacie za dużo ze mną nie pogadała;
ale może razem coś wykombinujemy;
pozdrawiam i czekam na Was.
ja też będę próbować :) tyle że ja z nową maturą :) byliście na dniach otwartych?
Witajcie!
Ja też się wybieram, też ze starą maturą. Piszcie do mnie , zawsze to cos daje powymieniać spostrzeżenia: [email]
ja zdaje nowa i tez bede probowac chyba!!:) poza tym na romanistyke. moze ktos jeszcze? na dniach otwartych bylam ale niestety tylko na prezentacji filologii romanskiej. na italianistyce nie zostalam:( moze jakos sie zgadamy i powymieniamy uwagi. (postresujemy sie wspolnie;p) moje [gg]
no nareszcie jakiś odzew ;) słuchajcie ja zdaję z angielskiego rozszerzony chociaż jeszcze się w to konkretnie nie wczytałam więc nie wiem może normalny, chyba że się okaże że mam jakąś część CAE w tym dniu to w ogóle nie będe zdawać chuba się zabiję wtedy byłaby to największa złośliwość losu tfu tfu tfu... ale ten test predyspozycji, mniej więcej już wykumałam jak się przygotować do tego starego typu (o ile było to w ogóle wykonalne) ale ten nowy no niby wydaje mi się łatwiejszy no i nie ma części o kulturze Włoch....ale jak to nowości jakoś mam obawy ... fajna jest ta część gdzie się buduje zdania na podstawie kilku części mowy jakiegoś dziwacznego języka...bo to właśnie na zdolności językowe reszta też nie wydaje mi się zła ale znając uniwerek warszawski to specjalnie ten przykład dali taki prostacki ! a nie wiem sama ja mam strasznie panikarską naturę więc będe siać wsród was katastroficzny zamęt ;) najbardziej podoba mi sie pytanie gdzie jest zdanie rzuć wapno na druty , jaka będzie wg was odpowiedź?
p.s. nie byłam na dniach otwartych, jak było?
mnie tez to rozbawilo;) wg mnie to nie jest ani taki blad ani taki! aTy jak myslisz?pozdrowionka:)
no ja też jakbym miała nóż na gardle to bym zaznaczyła odp. d ale zastanawiam się nad tymi regułami semantycznymi bo może akurat znaczeniowo wrzuć wapno na druty można dwojako odczytać no ale nie wiem czy jest polonista na sali? jakie to są błędy semantycze?bo składniowe to dla mnie jasne.
pewnie na egz i tak większość rzeczy będę intuicyjnie zaznaczać ale co tam się szkodzi skonsultować przed ;)
ja tez intuicyjnie ale nie wiem co z tego wyjdzie:) ja nawet nie znam wloskiego:/ ale we wloszech bylam i podobno jezyk trudny nie jest... (w porownaniu z innymi)jeeeeeeeeejku, zaraz matura, chlip chlip
ja też nie znam włoskiego ale jest bardzo łatwo przyswajalny ( tzn. pewnie im dalej w las tym więcej drzew, no i zawsze wydawał mi się trudniejszy od hiszpańskiego). We Włoszech jak byłam to po 2 tyg rozumiałam w większości o czym mówią i dlatego mi wmawiali że ja kłamię że nie znam włoskiego i dlaczego nic nie mówie ? ale co tam jak bym go znała w jakims stopniu komunikatywnym to pewnie bym olała tą italianistykę tylko jakiś certyfikat zrobiła...
No to rzeczywiście "ciekawie" z testem predyspozycji w tym roku, jak łatwo się można zorientować - czarna dziura lub, jak kto woli, czeski film - nikt nic nie wie, nikt nic nie słyszał, nikt nic nie mówi jak to ma wyglądać. No zobaczymy, w sumie szkoda, że nie ma kulturówki, lepsze to niż jakieś archaizmy, które ponoć były w poprzednich latach. Miejmy nadzieję, że się nie pojawią, chociaż niezbadane są wyroki Uniwerku Warszawskiego... Pzdr dla wszystkich!!! Saluti!!!
grrrrrrrr już mam tego dosyć, chyba czas przestać rozmyślać tylko wziąć się do zakuwania angielskiego bo do pierwszej częśći testu predyspozycji i tak nie ma jak się uczyć i tak (chyba że ktoś ma jakiś ekstra sposób) ...a z tą kulturówką tak zrobili bo dla przyszłych italianistów wkuwanie takich rzeczy jest zbyt przyjemne :)
w którymś roku nawet ten stary test predyspozycji nieźle zrobili bo kulturówka składała się tylko z 10 banalnych pytań testowych typu które państwo nie graniczy z Włochami, reszta to była literatura poweszechna, polska, trochę gramatyki j.polskiego, zwroty po łacinie do przetłumaczenia ( kurcze tego chyba też nie będzie teraz). Widocznie ten system im się sprawdził.

ależ jestem zła teraz pozostaje nam chyba tylko czarować żeby 13 lipca okazał się jednak szczęśliwy.

oki pytanie z innej beczki: widział ktoś albo ma może stare testy na italianistykę z UJ?
hejka! ja też zdaje na italianistyke na UW.Tak wogóle jest tu ktos z poza warszawy kto sie wybiera na te studia? a co bylo ciekawego na dniach otwartych ? kurcze boje sie tego testu predyspozycji i szkoda ze tylko 45 osób przyjmują...hmmmm
no ja z Warszawy nie jestem:) mieszkam w Wolominie ale to dosyc blisko;) Tylko, ze Tobie Mila pewnie chodzilo o osoby, ktore mieszkaja duuzo dalej? na dniach otwartych bylam, tylko ze na wykladzie z romanistyki ale przypuszczam, ze na italianistyce bylo podobnie- tzn mowiono o ogolach:) a jak Ci poszlaprobna z jezyka??tez oczywiscie boje sie tego testu predyspozycji, zastanawiam sie czy mialoby sens chodzenie na kursy przygotowawcze...jak myslicie??bo to troche kosztuje(okolo 500zl?) ale moze z drugiej strony to zwieksza znacznie szanse na przyjecie??ee, nie wiem;( ja chce na romanistyke sie dostac!!!!!ktos z Was(zdajacych na italianistyke)probuje tez moze na romanistyke?ale to niezgrabnie napisalam;P oki, pozdrawaim wszystkich zestresowanych:*
hej, ja jestem z zamoscia :) a Ty? ja bylam na dniach otwartych ale tak jak dohaze powiedziala, omawianie byly same ogoly, wszystko co mozna sobie przeczytac na stronie uw - o terminach egzaminow, internetowej rejestracji, i slabych warunkach lokalowych :P wiec jak ktos nie byl to niewiele stracil :) co do tych kursow to tez sie zastanawialam ale to chyba troche taki pic na wode, tzn na pewno cos daja, ale tego co sprawdza ten test chyba nie da sie wyuczyc na tygodniowym (czy ile on trwa?:D) kursie, wiec to tylko dla nich zrodlo kasy, z drugiej strony jakbym mieszkala w wawie to chyba bym sie zapisala na taki kurs :) a co Wy myslicie?
hmm a kiedy dokladnie jest ten test predyspozycji, bo tez zamierzam sie wybrac na italianistyke na UW tylko z tego co wiem bardzo duza konkurencja bedzie w tym roku heh chociaz tam zawsze duzo osob sie wybieralo. :)
wrzuc wapno na druty - blad semantyczny
Przepraszam, ale nie rozumiem. A propos czego ten wpis?
wrzuc wapno na druty to blad semantyczny bo zmienia znaczenie Pozdrawiam :* ja z nowa matura na italianistyke i anglistyke ;)
test predyspozycji na UW na neofilologie :-) Pozdrawiam
13 lipca wszystkie filologie obce :-)
wrzuć wapno na druty- semantyczny powiadacie? no i juz by pkt poleciały....ah czy ktoś ma moze chociaż pojęcie z jakich podręczników czy materiałów można by się takich rzeczy nauczyć?
Witam! Ja jestem z zachodniopomorskiego i też będę próbować na italianistykę ;).
A czy ktoś w ogóle wie, ilu jest chętnych na jedno miejsce ?

Pozdrawiam serdecznie
Witam! Ja jestem z zachodniopomorskiego i też będę próbować na italianistykę ;).
A czy ktoś w ogóle wie, ilu jest chętnych na jedno miejsce ?

Pozdrawiam serdecznie
Co do tego roku, to nie wiadomo, ilu będzie chętnych (przecież jeszcze nie zaczęła się rejestracja kandydatów:). A w zeszłym roku było coś około 14os/miejsce.
poszukuję kogoś kto studiuje na UW (italianistykę)........................mam kilka pytan......
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 59
poprzednia |

« 

Pomoc językowa