jak jest z tym dostaniem sie na studia we włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna
Mam pytanie dot. studiowania medycyny we Włoszech: czy sa dla obcokrajowcow tez egzaminy??? skoro tu w Polsce tak ciezko jest sie dostac moze bede w przyszlym roku tam probowac, jezeli ktokolwiek cokolwiek wie bardzo prosze o odp.!!! Skoro u nas na UJ obcokrajowcy nie musza zdawac exam. wstepnych to chyba i vice versa w Italii???ja niestety nie mam zielonego pojecia...
a na prawo są?????? na la sapienza????
hej:)
na medycyne sa egzaminy z teorii.....wejdz na http://www.medicina.unibo.it/NR/rdonlyres/A47ED5F7-B56[tel]A29A-4FD9FF8D47FE/37118/bandoodontoITA2005.doc (to jest z uniwerku z BOlogni) i tam poczytaj sobie jak to jest z tymi egzaminami.....po wlosku oczywiscie
jak wejdziesz na strone http://php4.cineca.it/offertaformativa/sito_pubblico/elenco_corsi.php#01 to tam znajdziesz uniwerki na ktorych jest medycyna. Pozniej jak wejdziesz na SCHEDA co jest przy kazdym kierunku, to tam a tabelce co sie nazywa "Strutture ove è possibile consultare il regolamento didattico del corso" bedziesz miala napisane ilu studentow przyjmuja (ta tabelka jest przed spisem przedmiotow, i w ostatniej linijce jest napisane ilu przyjmuja). Wlasciwie to masz tam opis kierunku i takie tam poczytaj sobie.
http://www.miur.it/UserFiles/1993.pdf tu tez jest cos o studiach
http://offertaformativa.miur.it/studenti/elenco2005/ i tutaj sa jakies info
a na prawo są???
niech ktoś pomoze !
To ty studjujesz na medycynie we Włoszech??bo wiesz,ja jestem na 4 roku tutaj w naszym cudnym kraju,lecz z wielka chęcią bym sie przeniosla.Jesli mozesz,to pomoz mi sie w tym jakos zorientowac:DDz gory dzieki
hej chcialabym sie dowiedziec jak w ogole wyglada studiowanie.....we Wloszech, w tym roku bronie licencjata i chcialabym bardzo wyjechac do Mediolanu na studia, ale po mimo ze ucze sie dosc dlugo wloskiego nie wiem czy dalabym rade studiowac to jest juz troche inny wymiar!bede wam wdzieczna jesli odpowiecie mi jak wam sie studiuje , jakie macie wrazenia...bo boje sie ze moglabym sobie nie padzic na poczatku...szczegolnie ze chcialabym dokonczyc magisterke, czyli studiowac na magisterskich uzupelniajacych..powiedzmy z nauk politycznych badz spolecznych
moze na studentow zagranicznych patrza bardziej ulgowo??!!!
Eh, nie ma zbytnio ulg. Ja studiuje informatyke, swoja droga duzo literatury jest po angielsku na moim kierunku. Studiuje sie dobrze, jak ktos jest przyzwyczajony do nauki. Szkoda ze to takie kosztowne.

Konkretne pytania na mail :)
Grzesiek
oj podziwiam Was, nie wiem kiedy nauczę się włoskiego na tyle, żeby tam studiować,ale chylę czoła za umiejętność posługiwania się tym językiem i za odwagę, bo bez niej chyba niemożliwa jest taka zmiana.pozdrawiam ciepło
A czy mozna studiować we Wloszech po angielsku? Bardzo proszę o informacje, najbardziej interesuje mnie psychologia lub stosunki miedzynarodowe
czy ktoś sie orientuje, gdzie we włoszech można studiować architekturę wnętrz? wdzęczna będe bardzo za informacje!!!
Jeszcze jedno. Jak myślicie czy można sie nauczyć przez 3 lata tak powiedzmy wystarczająco języka włoskiego?
wydaje mi sie w ciagu 3 lat spokojnie mozan sie nauczyc włoskiego szczególnie ze oni sa bardzo otwarci gorzej moze byc z samym studiowaniem....bo ja tez bym chciala badzo wyjechac...tylko nie wiem czy bede sie musiala liczyc z rokiem w plecy y dobrze nauczyc sie wloskiego czy jak...
a gdzie Grzesiu oge znalezc twojego maila?
Hej mam pytaniedotyczace osob ktore studiuja we włoszech czy bez stypendium jest sie w stanie utrzymac na studiach i normalnie zyc pracujac? Jakie sa zarobki i propozycje pracy dla osob po maturze? Czymozna spokojnie pracowac i studiowac czy jest tu problem finansowy
Hej Sylwia :) Ja wybieram sie na studia do WŁOCH
Jakbys chciala pogadac, podaje moj mail: [email]
Saluti
Hej, nie chce mi sie logowac.
Moj mail: [email]
A jakby nie dzialalo (choc dziala na 99%) tylko czasem quota sie przepelnia to: [email]

Pozdrowienia
Zapraszam na mail :)
Nudno mi tu, a moze ktos mnie odwiedzi :)
ciao johnny!! mam pytanie dotyczace tego stypendium socjalnego... pracuje i mieszkam w milano od pazdziernika zaczynam nauke tylko ze sie boje ze nie dam rady studiowac i pracowac jednoczesnie jak i gdzie moge zrobic papier ktory mowi ze w polsce mam tylko mame i nie jest w stanie przewslac mi kasy na studia??? czy musz jechac do polski po niego?? i przetlumaczyc go w polsce??
witam! ja też jestem z Katowic i również chce studiować w Rzymie, tyle że na prawie chyba nie dam rady (myślałem raczej o stosunkach międzynarodowych w Perugii).. ale jeśli masz jakies informacje to proszę o kontakt.. pozdrawiam ciao!

nr [gg] ; [email]
Chce studiowac we łoszech. jednak ukończyłam studia licencjackie 1 2000 roku w Polsce. czyli mam tzw. stara maturę. Czy moge sie ubiegac o przyjęcie na uczelnię we loszech? jakie są warunki przyjęc? czy tylko egzamin z Włoskiego czy jakies jeszcze?
A ja chciałabym rozpocząć studia, najchętniej w Rzymie i najchętniej kierunek- języki obce, Czy ktoś z Was studiuje w Rzymie i mógłby przy okazji podać mi informacje dotyczące studiowania języków obcych? Byłabym wdzięczna. Pozdrawiam
ja wybieram sie na medycynę gdyby ktoś chciał pogadać mój mail [email]
No to wreszcie pojełam o co chodzi z ta rekrutacją.Mnie interesuja studia na równi z Włochami.Jesli ktos tez sie wybiera za rok na studia do Włoch lub wie wiecej na temat rekrutacji,prosze o [email]
Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna