Fil. WLoska na UJ

Temat przeniesiony do archwium.
Haloo chcialam sie dowiedziec od osob , ktore studiuja na UJ (ze stara matura:P) czy ciezki byl egzamin wstepny, bo ja wlansie juz mam spis lektur, i zastanawiam sie, jak ciezko bylo w zeszlym roku...;]
nikt ze stara matura nie studiuje:(
no do latwych nie nalezal...., szczegolnie test humanistyczny, poniewaz byl z roznych dziedzin i bardzo ogolny..., wiec pomimo podanych i przeczytanych lektur trudno sie przygotowac..., do zdania. zalezy w ktorym roku, 3 lata temu byl bardzo prosty, wg mnie, dwa dosc trudny, w tym roku humanist. tez byl..podobno trudny...., jaki jezyk zdajesz?
znaczy wydaje mi sie, ze pisze sie na angielski, bo z niego mam mature na 6 a pozatym ostatni rok spedzilam w Anglii, w sumie nadal tu jesszcze siedze, bo college koncze..:| no mnie wlasnie przeraza ten test humanistyczny..:/ yhh ale mam jeszce czas do lipca byyu sie jakos przygotowac...i caly czas mam nadzije;)
Niedawno sprawdzałam wymagania na tegoroczne kwalifikacje i widziałam, że nowi maturzyści nie będą mieli egzaminów tylko będzie się liczyła sama matura. Czy to możliwe?? Bo coś mi się nie chce wierzyć...
chciałabym poznac liste lektur..moglby ktos napisac?
hey ludzie,tutaj nie ma wszechwiedzących.tak trudno zajrzeć na stronę uniwersytetu? chyba ona nie kłamie....:/ poza tym temat ital UJ był już poruszany z 1000 razy,wystarczy zajrzeć do archiwum...
Cześć!czy jest może ktoś z 1 roku FILOLOGII WŁOSKIEJ NA UJ?..Jeśli ktoś z Was byłby tak uprzejmy wysłać mi coś ze specyfiki tekstu poetyckiego,terminologia polska i włoska,od dr Woźniak..będe strasznie wdzięczna..Jestem na eksternistycznych i trudno mi zdobyć niektóre materiały..Jestem po licencjacie we Wrocku,na italianistyce,nie dostaliśmy akredytacji na uzupełniające i kontynuuje na UJ..Kurde,mam 8 różnic programowych..Troche trudno się tak studiuje..no ale nie mam wyboru.We e Wrocku bylo łatwiej..BO MIAŁAM NORMALNE ZAJĘCIA:-))..z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC.
No tak ..jeszcze moj adres [email] :-))
do " Brrawurka" - studiujesz w Anglii? w jakim mieście? jak tam jest , mozesz coś więcej napisać? moze na gg? moj nr. 6205743 albo [email] - jestem bardzo ciekawa bo tez myślę o studiach za granicą tyle ze w Irlandii. Pozdrawiam
A jak jest z kursami j. polskiego dla cudoziemców na UJ? Ktoś coś wie więcej niż to można przeczytać na stronie UJ? A może ktoś wie gdzie są inne letnie kursy językowe w Krakowie, oczywiście dla cudoziemców. Moja znajoma Włoszka chce przyjechać w śierpniu do Krakowa i studiować j. polski. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
Witam serdecznie:)
Pierwszy raz jestem na tym forum;]
Mam wielka prosbe, mam 18 lat w tym roku zdaje mature, z ta mala roznice ze we wloszech a dokladnie w Rzymie, ale to dluga histroia. Tak w skrocie zawsze sie uczylam we wloskich szkolach, od podstawowki konczac na LO i chce sie dostac na filogie wloska, po wielu telefonach i po wizycie na UJ wreszcie sie dowiedzialam na jakich zasadach jest rekrutacja ciekawi mnie jak wygladaja studia na tym kierunku? gdzie sa wyklady, czy jest ciezko i takie tam rozne ciekawostki.....bardzo jestem ciekawa:) fajnie by bylo dowiedziec sie czegos wiecej
z gory dziekuje
Pozdrawiam, Asia:)
Zobacz tu: http://www.wloski.ang.pl/italianistyka_na_jagiellonce_3376.html
Możesz jeszcze poszperać wpisująć w wyszukiwarkę (po prawej stronie) jakieś kluczowe słowa, np: filologia włoska na UJ.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia