uj filologia serbska

Temat przeniesiony do archwium.
hej. szukam kogoś kto studiuje/ studiował ten kierunek albo przynajmniej orientuje się jak to mniej więcej wygląda. otóż mnie interesuje tak naprawdę italianistyka,ale obawiam się ,że "zepsułam" maturę i nie mam tam szns... nie wiek ktoś jak to jest z serbską? chętnych chyba nie za dużo... może ktoś wie jakie mniej więcej trzeba było mieć wyniki rok temu żeby się dostać(chociaż to mało adekwatne bo była inna rekrutacja), czy język trudnoprzyswajalny... dodam ,że nie znam rosyjskiego, ale ogólnie języki idą mi dobrze... będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. pozdrawiam
chyba nie na ten portal co trzeba trafilas ale jesli juz tu jestes i ja cos ci moge powiedziec to posluchaj-ja studiuje fil. chorwacka w katowicach-rzeczywiscie na te jezyki( poludniwoslowianskie ) nie jest trudno sie dostac co nie znaczy ze nie sa ani ciekawe i takie prsoste. osmielilam sie napisac choc nie studiuje serbskiego dlatego ze przed dlugi okres czasu te jezyki stanowily jedno( serbo-chorwacki ).poznasz cale masy rzeczy o ktorych nie mialas pojecia-kultura,historia,cywilizacja..itd z tego co wiem uj ma duze mozliwosci jesli chodzi o stypendium wiec masz szanse dosc szybko sie zalapac.rnogolnie jezyk latwo 'wchodzi'-przeszkadzaja tak zwani 'flaszywi przyjaciele'-bedziesz mylila z polskim ale to nie jest problem.rnpolecam ten kierunek pod warunkiem ze bedziesz robic cos jeszcze-nie wiem,uczyc sie innych jezykow, rozgladac sie za czyms innym tez.rntak to wyglada tu-nie wiem jak krakowrnpozdr
dzięki za informacje. wiem, że to nie ten portal ale próbowałam w kilku miejscach na zasadzie "a nóż się ktoś trafi" :) nie ukrywam ,że ta wypowiedź mnie trochę poceszyła:D

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia