Praca sezonowa (turystyka)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ! Wiele pewnie bylo takich dyskusji bądz podobnych,ale spokoju mi to niedaje. Słyszalem ,ze w wakacje jest dużo pracy w miejscowościach nadmorskich typowo turystycznych. Wlaśnie postanowilem ,ze w tym roku pomimo podstawowej znajomości języka zdecyduje się na taki wyjazd do Rimini (dlatego do Rimini ponieważ mam tam znajomego bedę mógl się u niego zatrzymać , który mi pomoże w szukaniu pracy w hotelach itp).Ale ciagle mam dylemat czy nawet jeśli taką prace znajde nie będzie problemu z zatrudnieniem (nie mam permessa) . Jak to teraz wygląda czy na sezenową prace w hotelu też wymagane jest permesso ?????
permesso jest wymagane i załatwia się je wczesniej.pamietaj ze na dany region jest ograniczona liczba pozwolen na prace dla obcokrajowców,mimo to zycze powodzenia :-)
Aby znaleść pracę sezonową w okresie letnim w nadmorskich miejscowościach trzeba tam pojechać już w kwietniu , ostatecznie w maju , bo potem nie masz już kompletnie szansy ....
No to jak z tą pracą sezonowa....powie mi ktoś jak to jest.Dzięki pozdrawiam
o tej porze roku już tam niczego nie znajdziesz zwłaszcza w hotelach , z podstawową znajomością języka tym bardziej , w Rimini nawet od pomywaczy wymagają znajomości conajmniej dwóch języków ( polskiego nie licz , tam jest mało turystów z polski ) , permesso dostajesz dopiero po znalezieniu pracy , ale w Rimini jest mnóstwo cudoziemców , więc jest problem z pracą i pozwoleniem na pobyt w tamtym regionie...

« 

Egzaminy

»

Studia językowe