STYPENDIA WE WLOSZECH

Temat przeniesiony do archwium.
Moim wielkim marzeniem jest studiowac we Wloszech w Rzymie medycyne. Jedyne co mnie dreczy to kasa...nie wiem jak to jest z tymi stypendiami, jelsi moi rodzice tu dobzre zarabiaja to mam sznase na jakies stypendium czy nie??Jesli bylby kto kto studjuje w Rzymie lub innym wloskim miescie i zechcila by zemna pogadac jak to wyglada bylam baaardzo wdzieczna:)Z gory dzieki :)
Stypendium Socrates Erasmus przyznawane jest niezaleznie od sytuacji materialnej w Polsce. Wazne sa wyniki w nauce. Zreszta to zalezy od uniwersytetu. Rozumiem, ze studia juz w Polsce rozpoczelas?

Jesli chcesz zaczac studia w Rzymie od pierwszego roku, to po zapisaniu sie, mozesz sie zwrocic do takiego osrodka przy Sapienzy {o ile na Sapienzy chcesz studiowac}, nazywa sie CIAO. Tam studedenci pomagaja studenotm, oni ci powiedza jak zalatwic sobie stypendium w dziekanacie. I tu jego wysokosc zalezna jest od sytuacji finansowej twojej rodziny...

POWODZENIA!
Porcellino, nie orientujesz sie moze, czy na Erasmusa mozna jechac juz po pierwszym roku studiow? I nie wiesz, czy mozna sobie samemu wybrac uniwersytet czy trzeba zdac sie na swoja alma mater, w moim przypadku UW...? Zaczynam studia w tym roku na lingw. , ale marzy mi sie jak najszybszy skok do Wloch, gdzie spedzilam obecne wakacje i zakochalam sie po uszy...

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa