Erasmus La Sapienza

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam kontaktu z ludźmi wybierającymi się na październik do Rzymu na La Sapienza(Sokrates-Erasmus) i mającymi podobne problemy ze znalezieniem mieszkania jak ja. Łączmy się :)
[email]
hej ja tez wybieram sie do rzymu na na la sapienze - i podobnei jak TY nie mam mieszkania .bylam tydzien temu w rzymie na 3 dni , liczac ze uda mi sie cos znalezc...niestety .teraz jetsem w domu i szukam przez internet .a Ty jaki masz plan i pomysl na znalezienie czegos .pozdraviam
MOJA KUMPELA TEZ NA SAPIENZE!!!A JA NA TOR VERGATE!!!!I MIESZKANKO JUZ MAM!!!!BUZIASY
hej hej
no to nie badz taki(a) :) podziel sie z kolezankami jak mieszkanie znalazle(a)s ????
Hej,rnja tez teraz wybieram sie do Rzymu i bede szukac jakiegos lokum.. chcialabym wynajac jakis pokoj.. na razie natomiast zatrzymam sie u znajomych.. mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie, bo ja tez od listopada zamierzam robic studia podyplomowe na Sapienzy.. pozdrowionka..Paulina
No prosze, ktos kto mieszka w Rzymie od wielu lat i nie dawal o siebie znac na tych stronach od dluzszego czasu tak jak ja..... Ladnie ladnie....Ciekawa sytuacja.... A wiec, mowilo sie o problemach z mieszkaniami. Moge poradzic tylko 2 sposoby. Pierwszy to szukanie po anonsach porozklejanych w okolicach uniwersytetu (dla tych co tutaj juz sa). Drugi to szukanie w internecie na adresach takich jak http://erasmus.indire.it/ (w szczegolnasci sekcja "web links" ale nie tylko) www.studenti.it (link do wyszokiwarki mieszkan jest na home page). Zycze powodzenia!
to kiedy rzymscy erazmusi robią sobie spotkanie???ha ha ha
widze wszyscy chętni na integracjeee!!!!!!
No wiesz, w weekendy malo kto chyba zerka na internet wiec jak na razie wyglada na to ze chetnych nie ma .... Ale jesli jednak ktos chetny jest to proponuje w piatek 15 opening party starego klubu (Zoobar) w nowej lokacji (na via nomentana, poprzednio znajdowal sie na Testaccio). Wejscie za fryko i dobra muza zagwarantowana ! ! ! www.zoobar.roma.it
chetnie sie przylacze, ale weekendy raczej odpadaja:( dajcie znac, jesli ktos gdzies z kims w jakiejs sprawie..., chetnie sie zintegruje, dobranoc
prosze bardzo szybko przetłumaczcie mi na włoski" Jesteś tak cudowny że chciałabym spędzić z toba choćby 5 minut żeby poczuc zapach twego ciała "
sei cosí meraviglioso che vorrei passare con te anche 5 minuti per sentire il profumo del tuo corpo
jesteś wspaniały dziekuje ci bardzo
Ciao,
Jestem w Rzymie od wtorku i będę studiowała jako Erasmus przez pół roku na Sapienzy (scienze umanistiche- jak coś to juz wiem,że jest to wydział dużo gorszy od Lettere e filosofia:)
Ja na szczęście dzielę już mieszkanie(jestem na miejscu koleżanki,która jako studiująca od lat 3 w Rzymie pojechała na Erasmusa do Hiszpanii :)
Mam nadzieję,że się spotkamy wszyscy(w magiczny piątek? :)
Jak coś zostawiam swój mail: [email]
A teraz buonanotte e sogni d'oro :*
Madzia
ciao tutti!
ja tez bardzo chetnie sie zintegruje z polonia i erazmusami z Polski w Rzymie :) tylko nie wczesniej jak w pazdzierniku- zaczynam testem jezykowym 2 X . do zobaczenia
Witam.
Też wybieram się na Sapienzę, ale dopiero na II semestr 2008. Gdybyście znali jakieś interesujące oferty co do zaufanego i przyzwoitego w kosztach mieszkania,to byłabym wdzięczna za takie informacje :) A może ktoś szuka sublokatorki... ;-P Mój kontakt to: [email] albo [gg] Pozdrawiam ;)
powiem ci z doswiadczenia,ze tutaj funkcujonuje to tak,ze jesli ktos daje ogloszenia o wynajmie od 1 lutego,to ogloszenie to zamieszcza okolo 4 lutego ;) ja bym spokojnie poczekala,jesli szukasz np od lutego, to zacznij przegladac ogloszenia w styczniu, roma e' piena di alloggi, jak to ktos mi powiedzial i mial racje. powodzenia
Jeśli chodzi o ten Rzym pełen mieszkanek, to owszem popieram, ale jesli chodzi o znalezienie czegoś dla siebie to już się zaczynają problemy!Ja mam w tym nie lada doświadczenie- ale raczej przykre:-(
Pawianek podaj na siebie namiary to Ci pomogę z tym mieszkaniem
Witam uczestnikow erasmusa!:)
Ode mnie z uczelni na przyszly semestr wybiera sie az 5 osób , lacznie ze mna;)I mamy pewien problem z wyborem przedmiotow..Chodzi o pewna niejasnosc na uczelnianej stronie internetowej...dowiedzialysmy sie o zakwalifikowaniu w tamtym tyg , a do konca maja mamy dostarczyc dokumenty...czy moglibyscie nam pomoc? oto moje [gg] , pozdrawiam.
hej,
wybieram sie w tym roku do Rzymu by studiować na La Sapieza, szukam kontaktu z osobami w podobnej sytuacji, moj mail [email] [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa