hej!!!
mam ogromną prośbę. czy mógłby ktoś wyjaśnić mi co to jest dokładnie "nucleo familiare" (po polsku) i gdzie ewentualnie, do jakiej instytucji mam się udać by uzyskać zaświadczenie o "nucleo familiare"..dokument ten potrzebny mi jest do pdodjęcia nauki...dzięki za wszelką pomoc
regina_delle_farfalle
07 lip 2008
hej,czy ktos z was starajacych sie o to nieszczesne stypendium byl zameldowany w mieszkaniu spoldzielczym?bo mam problem z zaswiadczeniem o metrazu mieszkania.moja mama byla w urzedzie miejskim i tam jej nie chcieli tego wydac,powiedzieli ze skoro to jest mieszkanie spoldzielcze oni nie moga wydac takiego zaswiadczenia-mam jedynie ze jestem tam zameldowana.moja mama poszla do spoldzielni tak jak jej powiedzieli w urzedzie no i tam tez nie chcieli wydac!a tu o metry przeciez chodzi:)co mam teraz zrobic?
ilecka
07 lip 2008
O rany, czego to ludzie nie wymyślą! Ja niestety nie mam pomysłów, może odezwie sie ktoś kto był w podobnej sytuacji.
:)
Ciekawe dlaczego nie chcą tego dać.
regina_delle_farfalle
07 lip 2008
z tego co zrozumiala moja mama mieszkania spoldzielcze nie wchodza w ewidencje miasta czy jakos tak,ze oni nie maja wogole danych o metrazu,jedynie kto jest tam zameldowany.
trishya
07 lip 2008
No, ale spoldzielnia przeciez chyba ma dokumentacje kazdego jednego mieszkania z planami wlacznie i powinna to zaswiadczenie wydac, skoro jest potrzebne.
Takie utrudnianie ludziom zycia:-/
potrzebny Ci jest ten papier z informacja gdzie jestes zameldowana? Czy ile metrow 2 ma Twoj dom?
Jaki ten kraj jest denerwujacy. Raz mowia ze im ten papier potrzebny a raz ze nie. Moja kolezanka nie dala i dostala ta borse di studio z tego co wiem. Zalezy na jaka pania sie trafi i w jakim bedzie humorze i na ile bedzie poinformowana.
regina_delle_farfalle
08 lip 2008
papier gdzie jestem zameldowana juz mam,brakuje mi wlasnie tego ile metrow ma mieszkanie.wczoraj poprosilam mame zeby jeszcze raz sprobowala z administracja ,a jak sie nie uda no to nie wiem.
Divino
22 wrz 2010
Mam ważne pytanie! Otóż dostałem się na studia do Włoch(pisałem wstępne) i chciałbym starać się o borsa di studio!! Jednakże w Polsce już wcześniej studiowałem coś innego we Wrocławiu przez 4 lata i dostawałem socjalne (nie obroniłem się bo musiałem zrezygnować ze studiów). I teraz w formularzu o borsa di studio jest pytanie, odnośnie tego, czy studiowałem już coś w przeszłości. Myślicie, że oni są w stanie to skontrolować? A może znacie kogokolwiek, kto studiował już w Polsce na magisterskich i dostał mimo wszystko borse we Włoszech?