Erasmus Trieste 2008/2009

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Jade we wrzesniu na Erasmusa do Triestu. Czy ktos moze tez ma takie plany?? Mam pytanie do tych osob. Musimy zapisac sie w formularzu on-line, ktory jest na str Uniwersytetu w Triescie i wpisac Access Code (TOKEN). Czy ktos sie moze orientuje o co chodzi?? Niestety nikt na mojej uczelni nie byl w stanie mi tego powiedziec, maile do Triestu tez nie pomogly (poki co), a czas na rejestracje niedlugo sie konczy... Bede wdzieczna za odpowiedz:)

Pozdrawiam.
niestety nie mogę Ci pomóc ale chciałabym tylko dodać od siebie,że raczej na mail'a z uczelni nie ma co liczyć - czekam od grudnia..
Pozdrawiam i powodzenia:)

P.S. najlepszym rozwiązaniem jest zadzwonić na uczelnię
Hej, ja chcę pojechać do Triestu, ale dopiero w lutym. Wiem od osób, które już tam były, że z mailem od nich jest problem - nie mają zwyczaju odpisywać. Kontaktowałaś się może z miejscowym koordynatorem? Warto też pocisnąć ludzi u siebie na uczelni. Ktoś im płaci za to, żeby pomagali studentom, więc trzeba im to uświadomić, choć czasami nie jest to łatwe:)
PS. Jak już się dowiesz co to jest za numer, to daj znać na forum, pewnie też będę przez to przechodzić:/

Czy załatwiałaś już mieszkanie? Podobno trudno dostać akademik, a za wynajem pokoju często solidnie zdzierają. Na jak długo jedziesz?

Pozdrawiam!
Już się wszystko wyjasniło, tzn mam taka nadzieje:) Napisalam maila do Triestu, moj koordynator tez to zrobil. Otrzymal odpowiedz, że musimy im wyslac nasze dane jeszcze raz. Wysłalismy i czekamy na kod dostepu. Koordynator dzwonil do pani zajmujaca sie wymiana w Triescie, ktora powiedziala, ze termin do rejestracji zostal przedluzony do poczatku sierpnia, wiec wszystko jest na dobrej drodze:)
Mieszkanie - poki co ogladam oferty w internecie. Poczytaj na str erasmusa ankiety studentow, ktorzy byli na wymianie. Sa tam ciekawe i przydatne informacje. Tez slyszalam, ze akademik jest b trudno dostac (kilkanascie miejsc na 400 osob z erasmusa)... Ceny na stancjach wynosza ok 2[tel]euro, ale nawet wiecej, zalezy od oferty. Spróbuj rowniez skontaktowac sie ze studentami przebywajacymi teraz na wymianie, chociaz w moim przypadku raczej niewiele to dalo... :(
Jade na caly rok:)

pozdrawiam
hejka ja tez jade do triestu na wymiane w kwietniu.prosze osoby które tam były czy tez obecnie przebywaja o napisanie paru zdanek o tej wymianie, jakie wrażenia,z czym mialy najwieksze kłopoty, jak dojechac do triestu itp. dzieki z gory, pozdrawiam
Triest jest pięknym miastem:)) chociaż nie typowo włoskim... Mam bardzo miłe wspomnienia, wróciłabym tam chociażby jutro...
Dojazd do Triestu - moim zdaniem najlepszy jest autobus, do Udine. Potem bierzesz pociag do Triestu (autobus zatrzymuje sie przy dworcu). Wiem, ze niektorzy wybierali samolot do Bolonii (potem 4 godz w pociagu). Popatrz tez na samoloty do wenecji i treviso.
Zazdroszcze Erasmusa!:) Ja po 9 miesiacach w Trescie bylam 3 miesiace w Bari, wrociłam do domu na troche i teraz jestem w Rzymie:D

pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego