studia polonijne

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |
wiecie cos na temat studiów polonijnych w rzymie??
pewnie, ze tak. Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji z Warszawy od października rozpoczyna swą działalnośc też w Rzymie! oferują Prawo i Administracje Europejska. nie maja przerw wakacyjnych wiec okres studiow jest znacznie krotszy no i nie placisz za wakacje...wiec oszczedzasz czas i kase. moja kolezanka studiowala u nich w Warszawie.jest bardzo zadowolona bo mowi, ze poziom jest b.dobry tzn wykladowcy sa naprawde profesjonalni a nie dadza ci ksiazke i sobie studiuj. podam ci do nich link to sobie poczytasz www.ewspa.edu.pl no i mail do rekrutacji w Rzymie [email] a i jeszcze jedna ważna rzecz Instytut Nauk Prawnych PAN jest afiliowany przy EWSPA...czyli nie ma żadnych machlojek ;)
Pozdrawiam papa
Europejska Wyższa Szkola Prawa i Administracji www.ewspa.edu.pl wejdz na ich strone i sie wszystkiego dowiesz!ja od pazdziernika studiuje u nich w Rzymie!!! kto jeszcze????
ja:D chcę mieć wykształcenie bo mam sytuacji, w której nie mogę mieć pracy bez mgr. nie jestem gorsza no i 3lata i 4 miesiace(bo tyle trwaja studia) to nie jest duzo zważywszy na fakt, ze potem ulatwie sobie zycie :D. no i też chcę wkońcu być studentką i zaznać życia studenckiego;) lepiej późno niż wcale nie??? ehehe
i co juz wiesz ciut wiecej :) ? zapisujesz sie z nami?
eh studentki!!! Jak tylko będziemy po pierwszych zajęciach to od razu robimy sobie imprezkę prawda? ;0 pozdrawiam studentessa
:) pewnie. Ważne jest też to, że otrzymamy legitymację studencką więc i będą zniżki:)no i będziemy magistrami yupiiiiiii
eh dobrze kombinujesz:) ja mam 35 na karku ...myślicie, że to za dużo, żeby studiować?
czesc! pewnie, ze nie za duzo!!! ile teraz osob studiuje po 30, po 40, po 50!!! czytalam w gazecie ze raz na studia zapisal sie 75latek!!!no i studiowal ze swoimi wnukami!!! wiec ty z twoimi 35latami to mlodziak jestes ...
Fajny artykuł...
http://polonia.wp.pl/country,3,title,Studiuj-w-Rzymie-na-polskiej-uczelni-prawniczej%21,wid,1[tel],wiadomosc.html
e tutto chiaro :) pozdrawiam
hej jak ktoś chce to ja mam formularz do wypełnienia, dzięki, któremu można zarezerwować sobie miejsce wśród studentów a dokumenty i wpisowe można dosłać potem pozdrawiam studentów ewspa
hej fanciulla! zapisałaś się już? Bo wiem, że już dużo osób się zapisało! Ja też ehehh
nom zapisałam się już tzn. złożyłam dokumenty. a ty? nie wiem na co czekasz:)... ciao
haj fanciulla to super, że wkońcu podjełaś decyzję. Ja i moja koleżanka też się zapisałyśmy. W końcu się poznamy w realu nie tylko na forum :)
Pozdrowionka
bardzo napliłam się na ta szkołę ale interesuja mnie tylko studia podyplomowe których w Rzymie niestety nie ma...buuuuuu
poczekaj może potem zrobią podyplomówkę :) a teraz zapisuj się z nami :D pozdrowionka
dajcie już spokój z tą krypciochą.
jest też możliwość studiowana na WSHE - do wyboru pedagogika, zarządzanie i angielski.
A w jakim to mieście?
wshe jest w Rzymie przy ottaviano, fajna szkola, maja super sekretariat i dobra obsluge, zapisalam sie na pegagogike
zależy kto co chce studiować jeśli prawo czy administrację europejską to musi wybrać per forza EWSPA :)
ja też chciałam się do nich zapisać. Ale jak muszę się zapisać na kurs przygotowawczy, żeby podejść do egzaminów to nie dziękuję. Byłam u nich no i kazali mi podpisać dwie umowy! Co to za studia!
Poza tym zrobiłam rozeznanie o tej szkole
http://forum.gp24.pl/Kontrowersje-sluchacze-slupskiej-WSHE-to-nie-sa-studenci-t7450-s280.html
przecież wshe nabiera w butelke ludzi! i jak oni chcą uczyć?? gdzie etyka?
a ile ten caly interes kosztuje bo cena to tu jeszcze nia padla ???
Na europejskiej wyzszej szkole prawa i administracji wpisowe to 400 zloty. czesne wynosi 2.400zlotych (chyba że co miesiąc 660 złotych).
Witam
wiem ,że to troche nie na temat ale mam ogromną prośbe wiecie coś o jakimś pokoju do wynajęcia w Rzymie albo czymkolwiek gdzie będe mogła się zatrzymać????? 10 października wyjerzdżam do Rzymu a okazało się ,że oszukali mnie z mieszkaniem i teraz nie mam co ze sobą zrobić ....jako ,że będe waszą koleżanką ze studiów bo też jestem tam zapisana moglibyście udzielić mi jakiejś rady co ja mam teraz zrobić ???? Bo przez to wszystko spać po nocach nie moge... z góry dzięki :-)
http://roma.bakeca.it/ http://roma.kijiji.it/?kw=kijij
na tych portalach są ogłoszenia o mieszkania, zostaw też tam swoje ogłoszenie.
Jak przyjedziesz do Rzymu to kup gazetę "porta portese" tam znajdziesz mnóstwo ogłoszeń.
Powodzenia
hej i co znalazłaś mieszkanie??? i jak na studiach???
kto tu jest z EWSPA??? Trzeba jakąś imprezkę skroić. Porozmawiamy na kolejnym zjeździe!!! do zobaczenia
Czesc wszystkim !
Mam 27 lat i mature zdana 9 lat temu , jestem w Italii od prawie 2 lat i chcialabym zaczac studiowac , ale kompletnie niewiem od czego zaczac !!! Mieszkam w okolicach Mediolanu , chcialabym wiedziec czy w Milano istnieja studia prywatne , wieczorowe , jakie egzaminy sie zdaje a przede wszystkim jaka jest mozliwosc studiowania i zdania egzaminow jesli moj wloski nie jest jeszcze idealny ???
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |

« 

Solo italiano