byłam dzisiaj w MENie, po legalizacje matury. zajmuje to 2 minuty (panie są bardzo miłe:) ) (tylko wcześniej trzeba zapłacic 26 zł za tą legalizacje)
kazały mi też iść do MSZ po apostille, powiedziała że bardzo możliwe że mi zrobią bez tłumaczenia, żebym się upewniła i nie jeździła 112145435321 razy.
miała racje, do MSZ można iśc odrazu po MENie (biorąc pod uwagę że są obok) w MSZ również zajęło mi to 2 minuty.
teraz tylko tłumacz ( dzisiaj również zaniosłam u siebie w mieście dokumenty (50 zł od strony) . no i na koniec konsulat. :)
ps. tłumacze są wszędzie, musisz znaleźć. ale nie polecam w warszawie bo sa o wiele drozsssii. chciałam własnie wszystko naraz załatwic ale tak sie nieda, bynajmniej na tiumaczenie musiałabys czekac 2 dni, (w ttrybie expresowym ktory kosztuje 2x weiecej niz normalny :D czyli (podaje tak jak mi odpisano na maila:D)
--> koszt tłumaczenia jednej strony rozliczeniowej - 79,50 zł netto (94,99 zł brutto)
--> w trybie normalnym - koszt tłumaczenia jednej strony rozliczeniowej - 53,00 zł netto (64,66 zł brutto) ( czeka sie około 3-4 dni, zaleznie ile maja zlecen )
to kontakt i adres do niego:
[gg]
tel. 22 624 35 67
faks 22 826 41 45
ul. Świętokrzyska 20 p. 421