kurs w Kalabrii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Czy ktoś jedzie we wrześniu na kurs do Reggio di Calabria???? A może ktoś był i mógłby podzielić się opinią na temat kursu??

Pozdrawiam
Cześć ja wybieram sie w tym roku do Kalabrii - w lipcu- jak bedziesz na forum daj znac to pogadamy. Moje [gg] , [email]
Poza tym jesi ktoś tez sie wybiera tam, albo był na Uniwerku Per Sranieri - to chetnie uzyskam jakieś info ANIA
wspaniałe wakacje...polecam wrzesień;)
a byłaś właśnie na tym Uniwerku?
byłam, ale parę ładnych latek temu i wiele się zmieniło
natomiast wracam tam prawie co roku odwiedzając znajomych...przyjaźnie przetrwały(co zadziwiające, bo te wakacyjne zazwyczaj są krótkoterminowe)..poza tym jest to miejsce, za którym się tęskni

chcesz wiedzieć coś dokładniej? będziesz się uczyc od zera czy masz juz jakies podstawy?
jestem na B2, a w zeszym roku byłam we Florencji miesiąc, więc już coś tam mówię. Troche obawiam sie jechać tak daleko i to sama, dlatego tak dopytuje o szczegóły. Pza tym wysłąłąm do szkoły ze 3 maile, a oni milczą..i nie wiem co dalej
jeśli masz jakieś pytania to możesz do mnie napisać, spróbuję pomóc:)
[email]

ja tez jechalam zupelnie sama i byla to jedna z fajniejszych przygod w moim zyciu...nie ma sie czego obawiac...a w szkole atmosfera calkowicie "południowa" wiec nic dziwnego, że nie odpowiadają

byłaś na stronie?
http://www.unistrada.it/
możesz też napisać do Gaetano ze szkoły [email]
Tak była na tej stronie, ale nie znalazłąm nic na temat mojego kursu-Estivo Intensivo- ile godzin itd. A ty jak jechałaś? bo ja wybieram się najprościej jak można choc nie najtaniej- samolotem do samego celu. A kim jest ten Gaetano- juz pare razy o nim czytałam, czy on jest jakoś związany z tą szkołą??
z tego co pamietam to zajecia byly 9-13
ja jechałam w troche bardziej skomplikowany sposob do rzymu i potem do reggio
gaetano pracuje w szkole i zajmuje sie wlasnie wyszukiwaniem studentow...wiec na pewno udzieli ci wszystkich informacji
A z Twojego maila chętnie skorzystam i dowiem się czegoś węcej. dzięki wielkie
z tego co pamietam to zajecia byly 9-13
ja jechałam w troche bardziej skomplikowany sposob do rzymu i potem do reggio
gaetano pracuje w szkole i zajmuje sie wlasnie wyszukiwaniem studentow...wiec na pewno udzieli ci wszystkich informacji
A z Twojego maila chętnie skorzystam i dowiem się czegoś więcej. dzięki wielkie
Chyba coś się ze stroną dzieje...Doczytałam sie tylko, że zajęcia są pomiędzy 9 a 15, napiszę chyba do tego Gaetano, skoro szkoła milczy
a tak w ogóle to skąd jesteś?
z warszawy
te zajecia na pewno nie trwaly do 15..nie sadze, zeby az tak sie zmienily...może to dotyczy kursów z innych miesiecy pozawakacyjnych
no właśnie nie wiem, napisali tylko ogólnie , że między 9 a 15, a ja jestem prawie tez z warszawy bo codziennie tu jestem
a skąd dojeżdżasz?
z Żyrardowa
i codziennie dojezdzasz? no to jest kawalek drogi...
ja juz uciekam...dobranoc:))
pół godziny, dobranoc
hej,ja tez jade do calabrii w lipcu ale jeszcze nic nie zalatwilam i nie bardzo wiem od czego zaczac.jestem z warszawy i chetnie pogadalabym z kims kto tez sie wybiera.to moje gg,piszcie:)336908
hej, ja byłam w sierpniu 2006 w Reggio. Na kurs zapisywałam się w czerwcu. Razem z kartą zgłoszeniową trzeba wysłać wpisowe, ale mi udało się tego uniknąć i wpłacałam całość dopiero na miejscu.

Jeśli chodzi o zakwaterowanie, to można go załatwić przez agencję powiązaną ze szkołą - adres na stronie szkoły , bądz właśnie przez Gaetano, który pracuje na uniwersytecie. Najlepiej dokładnie się go o wszystko wypytać i określić, jakie się chce mieszkanie itd., ponieważ można trafić bardzo różnie jeśli chodzi o standard. Ja miałam mieszkanie w centrum i niedaleko uniwerku, ale za to ze słoną wodą w kranie. Za miejsce w pokoju 2-osobowym zapłaciłam 150 euro plus rachunki / miesiąc. W Reggio na pewno da się wynająć coś taniej, ale dalej od centrum.
Sam Gaetano ma tendencję do nieodpisywania na maile, więc nie warto się tym po prostu przejmować i cierpliwie czekać - ogólnie bardzo luzny gość ;)

Zajęcia trwają od 9.00 do 12.45, z przerwą w środku, czyli codziennie są takie 2 bloki zajęć (gramatyka, pisanie, konwersacje lub zajecia audiowizualne).

W razie dalszych pytań - chętnie odpowiem :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę