hej, ja byłam w sierpniu 2006 w Reggio. Na kurs zapisywałam się w czerwcu. Razem z kartą zgłoszeniową trzeba wysłać wpisowe, ale mi udało się tego uniknąć i wpłacałam całość dopiero na miejscu.
Jeśli chodzi o zakwaterowanie, to można go załatwić przez agencję powiązaną ze szkołą - adres na stronie szkoły , bądz właśnie przez Gaetano, który pracuje na uniwersytecie. Najlepiej dokładnie się go o wszystko wypytać i określić, jakie się chce mieszkanie itd., ponieważ można trafić bardzo różnie jeśli chodzi o standard. Ja miałam mieszkanie w centrum i niedaleko uniwerku, ale za to ze słoną wodą w kranie. Za miejsce w pokoju 2-osobowym zapłaciłam 150 euro plus rachunki / miesiąc. W Reggio na pewno da się wynająć coś taniej, ale dalej od centrum.
Sam Gaetano ma tendencję do nieodpisywania na maile, więc nie warto się tym po prostu przejmować i cierpliwie czekać - ogólnie bardzo luzny gość ;)
Zajęcia trwają od 9.00 do 12.45, z przerwą w środku, czyli codziennie są takie 2 bloki zajęć (gramatyka, pisanie, konwersacje lub zajecia audiowizualne).
W razie dalszych pytań - chętnie odpowiem :)