do-lot do Perugii?

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao tutti!Pytanie może banalne,ale czy ktoś zna dobre połączenie lotnicze z Perugią?Chcę polecieć na kurs włoskiego,ale stronka lotniska w Perugii jest w remoncie i nic z niej nie wyczytałam:/Zdążyłam zauważyć, że nie tętni życiem to lotnisko za bardzo. Jeżeli ktoś z Was był w Perugii proszę o wskazówki jak się tam dostać-samochód odpada.
Saluti!
hej hej, ja mieszkam w Perugii i regularnie podrozuje pomiedzy Perugia a Gdanskiem. Nie wiem skad jestes, zeby podopowiedziec Ci jakies w miare wygodne rozwiazanie pozdrozy. Z gory jednak mowie, ze lotnisko w Perugii jest niewielkie i chocby z uwagi na ten fakt nie obluguje wielu trasu: Mediolan, a z miedzynarodowych: Londyn (ryanair) i Barcelona. Moglabys sprobowac leciec z przesiadka w Londynie, tylko to na pewno wiaze sie z wielogodzinnym oczekiwaniem. Ja tego nigdy nie robilam takze nie jestem w stanie podac nawet przyblizonego kosztu takiej wyprawy.
Osobiscie, najczesciej, przylatuje do Rzymu i wtedy ok. 2 godziny pociagiem do Perugii. A kiedy sie do nas wybierasz?
p.s.jak bys miala jakies pytania to pisz na maila [email] a chetnie pomoge :) pozdrawiam ewa
Podobnie jak Ewusia polecam najtansza opcje: Gdansk, czy Warszawa - Rzym, a pozniej pociag do Perugii.
male pytanko-jakim pociagiem jezdzicie do perugii?? bo ja ostatnio latam Wizzair-jestem w rzymie po 21 i niestety nie znalazlam zadnego polaczenia do PG?? jedyne co znalazlam w tych godzinach to do foligno i czasami nie udaje sie nam nawet na ten pociag zdarzyc
Z Rzymun jak najbardziej sa polaczenie kolejowe do Perugii. Wejdz na strone trenitalia i tam znajdziesz rozklad godzin.
A wieczorem to rzeczywiscie moze byc problem, nie doczytalam, sorry. Moze warto by bylo pomyslec o przenocowaniu w jakims hostelu czy hoteliku.
Niestety musze potwierdzic, ze o polaczenia z Perugia w godzinach wieczornych bedzie bardzo ciezko. Ostatnie polaczenie jest o 19:42, po 21 (ostatni pociag ok. 21:36) to juz tylko masz szanse do Foligno dojechac :( Troche sie ostatnio informowalam bo odwiedzaly mnie znajome i mialy ten sam problem co Ty, no i niestety byly zmuszone nocowac w Rzymie. Kursujan tez bezposrednie autokary z Fiumicino do Perugii, ale i one niestety nie obsluguja tej trasy w godzinach poznowieczornych :( Ja akurat mam tak dobrze, ze na lotnisko przyjezdza po mnie moj chlopak (jakby nam sie daty podrozy zbiegly to problem by sie sam rozwiazal :)

p.s. ok. 22:40 jest pociag do Orte, ale to dopiero polowa trasy i jesli nie masz nikogo kto by mogl po Ciebie podjechac to i to odpada :(
Ostatni autobus do Perugii odjeżdża o 17, a pierwszy o 9 rano. Odjazd z parkingu dla autobusów obok terminala "C" - Voli internazionali
To chyba ten do Gubbio? przejezdza kolo mojego domu :) ale i tak nie mam co na niego liczyc....pozostaje pociag do foligno i potem autkiem do perugii(jesli sie nie chce nikomu glowy zawracac by w rzymie mnie odbieral;)
do kitu te polaczenia wieczorne
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Brak wkładu własnego