Nostryfikacja

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani! Pomóżcie i napiszcie jak dokładnie wygląda nostryfikacja dyplomu i czy wszyscy muszą ją robić.
najlepiej zwrócic się do uniwersytetu na którym chciałabys się nostryfikowac o dokładne wymogi jakie mają. Zazwyczaj jest to przetłumaczony i zalegalizowany dyplom, wyciąg z indeksu i krótki opis zrealizowanych przedmiotów, czyli co na prawde zrobiłas na studiach. Na tej podstwie oceniają na ile zgodny był twój tok studiów z ich i iokreslaja jakie egzaminy musisz jeszcze zadać i cz np. napisac jeszcze raz prace magisterską.
Bardzo dziękuję nyah. Powiedz mi proszę, czy mogę wybrać dowolny uniwersytet i czy mogę wszystko załatwić przez internet. Jestem po Filologii Polskiej, czy to ułatwienie, czy utrudnienie? Pozdrawiam!!!
hymmm...jesli chodzi o uniwesytet to musisz znaleźć miejsce gdzie mają kierunek zbliżony do Twojego. Nie wiem czy maja taki jak filologia polska..Słyszałam (od kappala),że można na Uniwersytecie we Florencji wybrac polski jako jeden z języków na studiach językowych, ale o odrębnej specjalizacji nie słyszałam. Musisz w tej kwesti pogrzebac w necie.
Przez internet możesz poprosic ich, żeby wysłali Ci wytyczne dotyczące wymogów nostryfikacji, ale potem to chyba łatwiej pojechac i złożyć papiery bezposrednio tam.
Jeszcze raz dziękuję.Spróbuję czegoś poszukać. Jak dowiesz się czegoś nowego to daj znać. Saluto!!!
co sie tyczy nostryfikacji...www.enic-naric.net
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa