praca dla Włocha

Temat przeniesiony do archwium.
Ciekawi mnie jak to jest z zatrudnieniem w Polsce Włocha nie znającego języka? Może macie jakies doświadczenia, czy w ogóle można liczyc na prace? Licze na uwagi i może jakies rady doświadczonych...i nie tylko...
Włosi moga pracować jako nativi - nie wymaga się wtedy od nich znajomości języka polskiego (ale nikomu nie przeszkadza, jeśli go znają). Nie wiem jak to funkcjonuje w zwykłych szkołach językowych, ale na uczelniach wyższych jest to trochę skomplikowane.
Są oni zatrudniani przez Ambasadę Włoską a wyłaniani na podstawie konkursu przeprowadzanego jeszcze we Włoszech. Nie jest jednak powiedziane, że na pewno trafi się do Polski.
Wydaje mi się, że łatwiej dostać pracę w instytutach włoskich (również w szkołach językowych jako lektorzy) - ale szczegółów nie znam.

O innych możliwościach dla nieznającyh polskiego-nie słyszałam.
Gaga, jak sie znow pojawisz na tym forum zostaw mi maila.. Zerwalam dzis ze slupa numer z ogloszenia o monolocale za 700 euro na miesiac (oplaty sa juz wliczone) , nie wiem czy moze Cie interesowac.. Wzielam tez jakis bezplatny giornale, ale jeszcze nie przejrzalam.. W czasie, gdy ja bede przegladac Ty zostaw mi maila i moze napisz jakie jeszcze masz wymagania dotyczace mieszkania.. o ile to jeszcze aktualne.. Ciao ciao
Ahhh, Cristii, niestety wiele sie pozmieniało:(((, ale nie wiem jak Ci dziękować za okazaną pomoc... maila i tak zostawie, bo wierze, że możemy pogadać na wiele innych tamatów:)): [email] Pozdrawiam i przesyłam mnóstwo buziaków:))
dzięki cozza:)). Tylko skoro native, to pewnie za wykształceniem wyższym... a co myślicie, żeby rozejrzeć sie po Krakowie i poszukać jakichś "włoskich" miejsc...może znacie jakies takie...

« 

Pomoc językowa