Praca w Rzymie, 2006

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Witam,
a mnie interesuje wyjazd do Rzymu, na rok, w lipcu 2006. Czy to znaczy, ze wtedy, jako że minie już okres przejściowy dla polaków, nie będę musiala już szukać pracy przed wyjazdem i zaltwiać wszystko w Polsce? Innymi slowy, czyy będę mogla szukać legalnej pracy dopiero po przyjeździe, i bedę mogla sie ubiegać o wizę pracownicza w Polsce bez zaklepanej już w Rzymie pracy? A może ktoś mi coś poleci? Mieszkalam w Rzymie kilka miesięcy z racji tego, iż bylam przez 2 lata związana z Rzymianinem. Niestety, wszystko sie rozpadło, a ja sie w Rzymie zakochalam :). Mam 29 lat,wyższe wykształcenie (skończoną anglistykę), znam bardzo dobrze język włoski. Najciekawsza bylaby jakas praca przy tlumaczeniach. Gram też na pianinie, lubie różne prace ręczne, rysunek.
Jeżeli ktoś moze podać jakieś info, będę bardzo wdzięczna!:)
czesc,
nie moge Ci pomoc bo sama jestem w podobnej sytuacji/
czytam wpisy i caly moj zapal do wyjazdu opada/
mieszkalam i pracowalam 3 lata w Londynie- kelnerka- kierownik- b dobry angielski i referencje, z wloskim nie najlepiej-jeszcze/
raz pojechalam w ciemno do obcego kraju- i wiem co to znaczy- i chce zrobic to jeszcze raz/
chce wyjechac wrzesien- pazdziernik/
problem z tym-ze nie posiadam zakwaterowania- gdzie mozna sie zatrzymac po przyjezdzie /tanio oczywiscie/
prosze o jakies namiary, gdzie i jak szukac/
z gory dziekuje
magda [gg]
czesc,
Też mysle intensywnie o wyjeździe we wrzesniu, aczkolwiek myslalam o poludniu Wloch, bo tam moge liczyc na czyjas pomoc w razie czegos...mam tam znajomych Wlochow, ktorzy nie sa skorzy do pomocy na odleglosc, a ja sama w ciemno nie bardzo chce sie wybrac. Niestety nie mam z kim pojechac. Nawet wynajecie mieszkania z kims jest tansze, po prostu...
W razie gdybys (-cie) potrzebowała (-ly )towarzystwa jestem za : )
Pozdr,
a ja szukałam kogoś kto by chciał jechać ze mną do pracy z mieszkaniem na południe wloch i nic
hej z checia sie z Toba wybiore, Wlochy to moje marzenie, daj znac czy oferta jest nadal aktgualna. pozdrawiam
halo wyjechalas ju zdo wloch?/
pytanie kieruje do wloszki
Bea. G. z tego co pisala mi Pani z informacji europejskiej to juz w styczniu mijaja przepisy przejsciowe i wowczas jestes tak samo uprawniona do pracy jak obywatele kraju europejskiego, wiec nie potrzebujesz zadnych zezwolen i kart stalego pobytu. Jedynie dobrym pomyslem bylaby nostryfikacja typlomu i potwierdzen znajomosci jezyka, wowczas nie powinnas miec klopotow z praca...z tego co wiem, to moj Wloski przyjaciel wielokrotnie powtarzal mi ze w Rzymie nie ma problemu ze znalezieniem pracy, gorzej jest z mieszkaniem!!
Moja kuzynka (coprawda w angli) ale po nostryfikacji dyplomu dostala prace w szkole angielskiej gdzie uczy muzyki !!! Wiec siostro ... droga otwarta :D
jestem zainteresowana praca opiekunka nad osoba starsza, znam troche podstawowych slow w j.wloskim , moze kogos zaintersuje moja skromna osoba,pozdrawiam, email [email]
Hej!
Nostryfikacja dyplomu to nie taka szybka sprawa - dyplom mgr to kilka lat studiow, egzaminy i zazw. nowa praca mgr do napisania; dyplom maturalny - kilka miesiecy od zlozenia bardzo wielu papierow (w tym szczegolowy program nauki z podzialem na lata i na przedmioty, najlepiej z kuratorium) pod warunkiem, ze sie ma obywatelstwo wloskie. A i tak potrzebne to jedynie do brania udzialu w konkursach na stanowiska panstwowe, na ktore jest przykladowo (jeden z ostatnich konkursow): 250 tys. kandydatow, 50 miejsc (ilu z rekomendacji nigdy nie wiadomo).
Ja tez mieszkam w Rzymie od lat - z praca jest srednio, zalezy co masz do zaoferowania. Mieszkan jest mnostwo, tylko ze drogie - moze o to chodzilo znajomemu...
Pozdrawiam
Witam czy twoja propozycja jest wciaz aktualna ????jesli tak to bylabym zainteresowana razem z moim chlopakiem jesli mozesz odpisz nam oki
pozwole sie wtracic - mieszkam kolo Rzymu od ... niewazne!!!
za mieszkanie i wyzywienie , przyjme mloda dziewczyne z e znajomoscia wloskiego , do pomocy w domu i przy dzieciach.
Witam! Słuchaj znam dziewczynę która jest zainteresowana Twoją ofertą jeśli dalej szukasz to napisz na mój mail: [email]
Giustina nie przesadzasz troszke .Włosi dają jedzenie i spanie i wynagrodzenie a Ty tylko spanie i jedzenie .
nie prawda. Bedac w Rzymie spotkalam sie wielokrotnie z podobnymi ofertami. I duzo dziewczyn z tego korzystalo. Oczywiscie nie jest to praca 24 na dobe tylko nalezna pomoc-domyslam sie - dziewczyny maja wiecej czxasu dla siebie nawet po to by szukac godzin na zarobek.....
hej ja też jestem zainteresowana wyjazdem do Włoch byłam tam przez jakiś czas i bardzo chciałabym tam wrócić....i też odpowiada mi wrzesień więc jakbyś była nadal zainteresowana albo ktokolwiek inny to zostawię swojego meila:
[email]
pozdrawiam serdecznie .......
oj zrobiłam małe zamieszanie to było przede wszystkim do ciebie Iv-cia ale do innych zaunteresowanych też........
Ja też moge jechać do Rzymu do pracy. Kocham Włochy! Od niedawna zaczęłam się tez uczyć włoskiego. To kto jedzie? :)
ok.Weba zwracam honor jezeli w tym przypadku jest tak jak mówisz. Bo zdarza się że dziewczyny nie maja potem grosza żeby wrócić do domu.
ja szukam paracy we wloszech tak od polowy maja do polowy lipca i od polowy sierpnia do pazdzienika a jak sie nie dostane na studia to na caly rok..jest taka mozliwosc?
>a ja szukałam kogoś kto by chciał jechać ze mną do pracy z
>mieszkaniem na południe wloch i nic-do tegho wpisu
juz pojechalas?
Hej Frycka nie wymadzaj sie bo w pracy we Wloszech wcale nie ma takich kokosòw , Wlosi sa przebiegli wiec trzeba miec sie bacznie na uwadze.Pozdrawiam
Frycia a poza tym kto powiedzial , ze bez wynagrodzenia-oczywiscie , ze za prace sie placi , tylko , ze u mnie sie nie napracujecie!!!!!!!
Buziaki dla wszystkich
czesc, kiedy chcesz jechac?
sorki... to bylo pytanie do wloszki :-)
czesc amica, kiedy i gdzie chcesz jechac?
zostawiam maila - [email]
Frycia zapewniam , ze jestem pozadna osoba , i nikogo nie oszukam , bo sama kiedys przyjechalam "zielona" tu do Wloch" i wiem co to znaczy!!!Jestem Polka a nie Wloszka , a to wiele tlumaczy!!!
Pozdrawiam
Do Giustiny.jesli masz jakies ciekawe oferty pracy ,to pliska powiedz. Jestem zainteresowana jakakolwiek praca:opieka nad starszymi osobami,dziecmi,sprzatanie,gotowanie.Jezyk wloski znam kiepsko.Pozdrawiam.
giustina- ja potrzebóje pracy od kwietnia lub maja jak coś masz to prosze cię o kontakt [email]
szukam pracy od kwietnia lub maja włoski znzm bardzo dobrze
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa