czy ktos jest z Genovy

Temat przeniesiony do archwium.
mieszkam od miesiaca w Genovie nie znam jeszcze jezyka i procz mojego chlopaka nie znam tu nikogo chetnie nawet po koresponduje
Cześć! A w której części Genui mieszkasz? Ja spędziłem kilka miesięcy w centro storico i wspaniale wspominam ten czas. Musiałem niestety wrócić do Polski i, cóż, muszę przyznać, trochę mi tęskno za Italią...
mieszkam w Palmaro obok Woltri,wszystko podobaloby mi sie tutaj bardzo gdybym szybciej nauczyla sie jezyka a co za tym idzie znalazla prace,siedze tutaj juz prawie miesiac i ciezko jest mi sie nauczyc jezyka moze to za wczesnie sama nie wiem
Jak chcesz poznac namiary gdzie poszukac polek to napisz na meil
[email] ja tam mieszkałam super ze tam jestes, genova to fajne miasto nie trac tam czasu, po miesiacu juz powinnas mówic po włosku
Nie wiem, czy tego typu informacja Cię zainteresuje, ale w zeszłym roku trafiłem na kurs językowy organizowany przez pewien związek zawodowy dla obcokrajowców mieszkających w Genui. Kompletnie gratis, 2 razy w tygodniu. Nic profesjonalnego, ale zawsze to jakaś opcja.
Rzecz się odbywała na via Balbi (czyli bardzo blisko Stazione P.P.), tuż za barem o nazwie (mam nadzieję, że pamięć mnie nie myli) Cavour.
Pzdr
Dzieki za informacje postaram sie dokladniej za tym rozejrzec
Carina wyslalam Ci maila czyzby nie doszedl?
nic nie dochodzi wyslij na [email]
Czesc
W zblizajacy sie weekend wybieram sie na wycieczke do Genui, . Mam dosc niedaleko bo jade z Francji. niestety nie znam wloskiego a nie wiem czy z Wlochami jest jakas nic porozumienia w innych jezykach (?) (tzn angielski lub franc). Generalnie to chyba i tak wolalbym rozmawiac po polsku, bo nieczesto mam ostatnio okazje;)
Jezeli ktos chcialby sie zabrac to zapraszam. Jade przez Bazylee i potem autostrada prosto do Genui. Hehe, pewnie nie tak prosto;), bo jeszcze tamtedy nie jechalem. Jednostki z doswiadczeniem w pilotowaniu mile widziane.
thx
Witam, mialbym pytanko do ciebie, bo dzis bylem na via Balbi i jest tam bar Cavo, czy to o ten bar chodzilo?, jesli tak to jak sie nazywa ta instytucja za tym barem, bo tam nic nie moglem znalezc.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Andrzej Genova
Witam rodaczke w Genov'ie, mam pytanko, czy moze juz Bylas sie rozejrzec za tymi darmowymi kursami j.wloskiego?
Chcialbym tez isc i sie zaczac uczyc, bo czas juz zaczac mowic w tym jezyku.
Pozdrawiam
Andrzej Genova
czesc ,ja jednak nie poszlam na zaden kurs stwierdzilam ze skoro na kursie gadaja tylko po wlosku i tutaj w domu przewaznie tez to nie musze .Mam ksiazki wiec ucze sie sama a w razie jakis problemow pytam sie chlopaka,a Ty co tutaj robisz i gdzie mieszkasz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje