wyjazd na stale z rodzina

Temat przeniesiony do archwium.
marze o wyjezdzi z mezem i dzieciakami do wloch sa male i chce im dac szanse pojscia do szkoly we wloszech ja znam jezyk ale nie umiem go przekazac moim maluszkom Moj maz ma prawo jazdy A B CE T wiem ze praca jest ale jak ja znalezc .Kocham italie i pragne wychowac tam moje dzieciaczki pa .moj e mail [email] kochani pomozcie bede wdzieczna
ja pragne natomiast odwrotnie , chcialbym juz osiasc na stale w Polsce. Co do poslania dzieci do wloskich szkol...odradzam...poziom jest duzo nizszy niz w Polsce. Twoj maz znalazby prace natychmiastowo z prawojazdy C+E z zarobkami z rzedu 12[tel]euro/miesiac
Ale to tez nie takie chop...o mieszkanie nie jest stosunkowo trudno , ale ceny w ostatnich latach porobily sie zabujcze , np. w Rzymie , a isc na mieszkanie z ludzmi obcymi to tez zadna atrakcja w szegulnosci ze macie male dzieci ... proponowalbym bardziej 2 miesieczny pobyt wakacyjny raz do roku , gdzie dzieci mogly by zaczerpnac jezyka wloskiego , a ty moglabys sie nasycic tutejszymi klimatami i pejzazami.
fajnie ze ktos odpisal .Co do poziomu szkolnictwa masz racje ale powiedz jaki start w zyciu maja dzieci po tej samej szkole nawet z wyzszym poziomem w Polsce a jaki we Wloszech.Radze nie wracaj do Polski mysmy to zrobili kiedy mialam rodzic drugie dziecko balam sie ze nie damy rady. A w Polsce co ? myslisz ze jest lepiej ? chba nawet gorzej.Mieszkalismy w prowincji Neapolu gdzie wlosi by chcieli zebys robila najlepiej za darmo ale wiem ze na pn jest inaczej.pozdrawiam.Chcemy wyjechac na polnoc
ciao.
Moze zle troche zaplanowaliscie sobie zjazd...( nie krytykuje ;) )
Ja naprzyklad pokupowalem mieszkania przez ostatnie lata , i dzialki , a z odlozonych pieniedzy chce odtworzyc jakis lokal.
Mysle ze wracajac z tad z jakas gotowka , trzeba myslec aby miec swoja jakas dzialalnosc bo u kogos , to zadko czlowiek dojdzie do czegos...
Z tym co mowisz ze w Polsce tez nie za wesolo , to jest tak jak wszedzie , tak jak to mowil ( ktos , nie pamietam kto ) "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" ... sa plusy i minusy zarowno tu jak i tam...fakt faktem , ze tutejsze srednie zarobki pozwalaja na wiele wiecej nawet na miejscu , niz polskie srednie w Polsce...z tym to racja. Sugerowalbym badziej Tobie , przyjazd na jakis czas...ale nie osiedlac sie na wieki...odlozyc , pomeczyc sie 2 lata , kupic w Polsce nawet jedno mieszkanie w najgorszym wypadku , wynajac i poniekad zyc z tego...
fajnie ze piszesz .Mieszkanie to juz mamy w centrum Gdyni interes tez mielismy a co mamy?150 par spodni w szafie po zamknietym sklepie. W Polsce nie tak prosto cos rozkrecic w przeciwienstwie do Itali gdzie ludzi stac na kazda zachcianke.Dzieci moga isc do przedszkola i za dwie pensje damy rade we wloszech.W Polsce to nawet pracy nie znajdziesz.Oczywiscie SUD odpada znasz takie powiedzenie IM BLIZEJ AFRYKI TYM WIEKSZE DZIKI oczywiscie wlosi.
oj znam zanm to powiedzenie...nie chce generalizowac, ale jednak w duzym procencie sie to sprawdza.
Gdynia? Duze miasto...Moja Zona jest ze Slupska , to nie daleko... No fakt , faktem ze w Polsce trzeba miec tez troche szczescia zeby z czyms wypalic tak na dobre na dluzszy termin... Oczywiscie ze polskie srednie dwie pensje sa suma karygodna ... jak to sie mowi , za duzo zeby umrzec i za malo zeby zyc... Rozmawiajac z roznymi osobami , moge powiedziec ze zarobki srednie na NORD sa o jakies 500 Euro / miesiac wyzsze od tych , np. w Rzymie. Takze , jezeli juz , to starajcie sie ulokowac na polnocy , np. okolice Lago di Garda , ponoc jest tam niezle...
mam tam jedna znajoma pielegniarke mieszka dopiero od roku we Wloszech i troche za wczesnie zeby mogla nam pomoc. ale mam pytanie czy ktos moze zna agencje posredniczace w szukaniu pracy?Pytam o wloskie agencje a nie polskich posrednikow w wiekszosci oszustow.Moze ktos jezdzi samochdem ciezarowym u wloskiego pracodawcy gdzie beda potrzebni jeszcze kierowcy.Zaznaczam ze praca ma byc dla mojego meza a nie dla mnie.Ma doswiadczenie bo jezdzil juz we Wloszech
wloskie agencje posrednictwa pracy to w dobrych 70% gorsi oszusci niz polacy posrednicy...
Na kierowce z prawojazdy C , jest naprawde mnostwo ogloszen , no ale w Rzymie ... takze praca jest.
Jezeli masz jakies adresy w Rzymie to bardzo Cie prosze o podanie moze akurat bedzie jakas oferta z ktorej skorzystamy.Prosze ale nie zobowiazuje ,jezeli tylko wyrazisz chec.Bardzo chcemy wyjechac ,skladalismy CV w paru miejscach w Polsce to dawali propozycje do Anglii.A jak byla oferta do WLOCH do umowe podpisywales w Polsce i zarobki proponowali w zl.To byla firma Polki i Wlocha.
marze o wyjezdzi z mezem i dzieciakami do wloch sa male i chce im dac szanse pojscia do szkoly we wloszech ja znam jezyk ale nie umiem go przekazac moim maluszkom Moj maz ma prawo jazdy A B CE T wiem ze praca jest ale jak ja znalezc .Kocham italie i pragne wychowac tam moje dzieciaczki pa .moj e mail [email] kochani pomozcie bede wdzieczna
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa