Czy jest ktos z Tolmezzo lub okolic we Friuli

Temat przeniesiony do archwium.
poszukuje osob, ktore mieszkaja w tych okolicach
Ja mieszkam we Friuli.Chodzi o cos konkretnego,czy nawiazanie znajomosci???:-)
daj znac.
pozdrawiam
chodzi o to, ze sie tam przeprowadze po wakacjach na stale i chcialam popytac jak sie tam zyje i nawiazac znajomosc oczywiscie tez:)
1271193 jestem calymi dniami pod tym numerem gg
tylko,ze ja do Tolmezzo mam jakies 60,70km...ale sluze rada...jakby co to pisz na GG..bedzie latwiej.
czy te miasta sa w pólnocno - wschodnich wloszech?
tak
dokladnie region sie nazywa Friuli-Venezia-Giulia i oprocz wloskiego mowi sie tu w jezyku friulianskim,nie w calym regionie znaja ten jezyk,ale akurat w Tolmezzo,Udine, Villa Santina ..tak...to taka jak ja to mowie goralska odmiana wloskiego ze smiesznymi koncowkami...ciezka do zrozumienia.
Ale Trieste tez nalezy do tego regionu i tu np nie mowi sie po friuliansku (nie wiem czy spolszczona nazwa tego jezyka to tak jak napisalam)..w Trieste 3/4 osob zna z kolei slowenski...bo jest tu bardzo duzo slowencow...to jest wlasnie zaleta, albo wada regionow przygranicznych...
oki, dzieki, ze sie odezwalas. Odezwe sie na GG to pogadamy. Pozdrawiam i do milego
Nikt wiecej nie mieszka w Friuli?????????????????
czesc moze troche pozno,ale chetnie nawiaze z wami kontaka.mieszkam w udine.chyba to niedaleko od was.pa
Czesc dimmak :) Fajnie, ze sie odzywasz. Ja jeszcze tam nie mieszkam, ale prawdopodobnie na jesieni juz sie przeprowadze. Bede mieszkac kolo Tolmezzo, a wiec do Udine nie tak znow daleko. Szukam juz teraz kontaktow z Polakami w tych okolicach, bo sie boje bardzo tam samotnosci jako straniera. Jestem bardzo towarzyska osoba i obawiam sie, ze bedzie mi strasznie brakowalo naszych polskich klimatow i przyjaciol.
ja zdecydowalam sie zamieszkac tu chyba na stale i tez bardzo chcialabym miec kogos bliskiego blizej niz w Polsce. bardzo chetnie sie z toba zaprzyjaznie , a moze do wrzesnia lepiej poznam to miasto i poloczenie do miejsca gdzie bedziesz meszkac. a co ciebie sprowadza do wloch? jak chcesz to napisz na moj mail [email] .pa
czesc dimmak:) masz gg?
szczarze mowiac chyba nie.a czy chodzi o to na tej stronie.
witam :) nie wiem moze juz tu nikt nie zaglada..............ale my mieskzmy od niedawna w okolicach pordenone czyli to ten rejon :)

pozdrawiam a jesli ktos by mial ochotke sie odezwac to moj [gg]
pozdrawaim !
ciao
ja mieszkam w udine to nie jest znowu tak daleko do pordenone.i tez mam dziecko 2,5 letniego chlopca ,jak chcesz to odezwij sie.paa
zostawilem wiadomosc na poczcie
podbijam temat raz jeszcze, bo juz mieszkam od prawie pol roku we Friuli i szukam Polakow tu mieszkajacych chetnych do poznania sie
ciao ja mieszkam w centrum udine,jak masz ochote to mozemy sie umowic i spotkac.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia