Sycylia - czy wystarczy 3 tys. zł?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam zamiar w lipcu pojechać na Sycylię. I moje krótkie pytanie brzmi - czy wystarczy mi 3000 zł na 3 tygodnie (podróż, jedzenie, część noclegów, zwiedzanie)? Dodam, że część noclegów mam u znajomych.
przy dobrych układach to i 500 zł wystarczy ;-)
Zalezy od gospodarności.
Oj, dobra ale bez żartów, 500 zł to mnie wyniesie podróż w jedną stronę. Poradzcie coś szybko bo do dziś mam wpłacić pieniądze za samolot. A z moimi dwoma przyjaciółkami mamy dość sporo wątpliwości. Jedna twierdzi, że będzie musiała sama kierować samochodem bo druga źle jeździ (a chciałybyśmy na tydzień wypożyczyć auto), trzecia, że nie będziemy miały gdzie spać na trasie. Zaznaczam, że część noclegów mamy załatwione u znajomych ale nie chcemy siedzieć w jednym miejscu cały czas, tylko zwiedzić wyspę ale wszystkie nasze wątpliwości chyba sprowadzają się do tego, że po prostu nie wystarczy nam 3000 zł na wszystko (podróż+noclegi+jedzienie+zwiedzanie). Proszę, poradzcie!
Wystarczy
Co za wyczerpująca odpowiedź.
;-))
czesc.ja jestem wlasnie u chlopaka na sycyli w catanii,i uwiezcie mi ze 3000tys zl wam nie wystarczy.tj.okolo800euro.samo wypozyczenie auta na dwa dni najtanszego kosztuje ok.200euro,plus parkingi,paliwo itd.nie wiem dokladnie co chcecie zwiedzac.jezeli w tych rejonach z kad ja pisze to polecam taormine,pozdrawiam i zycze udanej podrozy.jak macie jakies pytania to napiszcie a sprobuje wam pomoc.buzka sara
a tak pozatym to w lipcu jest wszystko drozsze bo jest sezon.jezeli chcesz to moge ci podac moj e-meil to moge wam pomoc jak bedziecie.
Dzięki za dobre chęci ale jak możesz nam pomóc?
Poza tym jesteś na Sycylii i podajesz mi ceny za wypożyczenie auta chyba z kosmosu bo np. w Katanii jest wypozyczalnia aut i na tydzień wypożyczenie kosztuje 208 euro podczas wakacji a nie na 3 dni. tu link: http://www17.centralwings.com/pl/avis/index.html
to zalezy czym chcesz jezdzic,znajdziesz nawet takie za 50euro ale przy kazdej probie jazdy bedziesz go pchala.moj chlopak ma salon z autami wiem widze jakie ma ceny.a pozatym to jest za malo kasy na jedzenie i reszte.nie wiem jak zamiezacie zwiedzic sycylie z taka iloscia kasy.tym bardziej ze jest was wiecej.jak bedziecie w mascali to moge was przenocowac.
Ale jakie to ma znaczenie, że jest nas więcej? To nawet lepiej bo za wypożyczenie auta podzielimy się na 3, poza tym wypożyczalnia Avis jest dobra i znana i polecana przez wiele osób, które z niej korzystały a samochody dobre. A te 3000 zł to mamy na głowę a nie 3 osoby. Co do noclegu to bardzo chętnie ale naprawdę?
czemu nie.ja w srode wracam do niemiec ale na poczatku lipca wracam tutaj,az do wrzesnia.z kad jestes z polski,ja z dolnego slaska.to moj e-meil [email] chcesz to mozesz napisac kiedy bedziesz miala zamiar to wam pomoge,na tyle ile umiem.nie znam dobrze wloskiego gdyz z moim chlopakiem rozmawiam po niemiecku,ale moge wam pokazac kilka fajnych miejsc w tej czesci tj.etna,taormina
Dziękuje Ci, jesteś bardzo miła :) Jestem z Polski, z Lublina. Napiszę Ci wszystko jutro w mailu. Ok? Pozdrawiam!
hej, od dawna mieszkasz w mascali? to male miasteczko:) mam tam znajomego wlocha:)
Wedlug mnie 3000 wystarczy :) Mieszkam na Sycylii i orientuje sie w tutejszych cenach (rowniez w cenach wynajmu samochodow).Masz racje-ceny wynajmu samochodu (np. Fiata punto lub forda Ka nowego to ok 30 euro za dzien).Ceny nie sa wiec tak drastyczne jak podaje Sara :) Poza tym sa tu tanie supermarkety jak np. Italmec czy EuroSpin,mozna wiec robic z powodzeniem zakupy na caly tydzien.Nie wiem jak przedstawia sie sprawa z zakwaterowaniem.Macie juz cos zarezerwowanego?Jesli nie to radze rezerwowac teraz.W sezonie ceny sa bardzo wysokie...a i miejsc czesto brakuje :(
Pozdrawiam goraco
Jesli potrzebujesz jakis innych info pisz smialo - [email]
A znasz jakieś tanie noclegi? Przez tydzień będziemy zwiedzać wyspę więc każdej nocy zapewne bdziemy spać gdzie indziej?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia