Bardzo proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym zarezerwować bilet na pociąg z Rzymu na Sycylię, jeszcze do niedawna była promocja za 10 E ale skończyła się. Jest jakaś nowa promocja za 15 E ale nie mogę zarezerwać pociągu za tą cenę, w ogóle nie potrafię sobie poradzić z tą stroną i całą rezerwacją, mimo, że strona jest też po angielsku :( Gdybym umiała włoski to bym zadzwoniłana infolinię i się o wszystko zapytała.

Czy ktoś mi może pomóc w jakikolwiek sposób? Będę wdzięczna.
Chodzi ci o promocje "Libertà di viaggiare in IC e treno notte a partire da 15 euro" na stronie www.trenitalia.it?
Tak. Chciałabym zarezerwać bilet na Sycylię (miasto dowolne, chodzi mi o to żeby było jak najtaniej) na dzień 24 lipiec.
No wiec jaki problem? Wystarczy zarezerwowac bilet.:)
Problem jest taki, że nie mogę zarezerwać biletu za 15 E.
Jeżeli możesz mi pomóc to będę wdzięczna, interesuje mnie 24 lipiec i żeby było za 15 E. Jak to zrobić. Już się z tym namęczyłam i nic :(
Asku,
musisz byc zarejestrowana na tej stronie wejdz w area clienti, na prawym marginesie masz napis vuoi registrarti? kliknij i sie zarejestruj.

potem, zeby kupic bilet to idzie tak:
na stronie Trenitalia po lewej stronie na gorze , pod banerem masz tabelke gdzie masz wpisac
w gorne okienko miasto wyjazdu,
w dolne miasto docelowe,
tam gdzie pyta Quando vuoi partire (data wyjazdu) nakliknij na numerek i zaznacz dzien pozniej miesiac i rok.
tam gdzie pyta A che ora vuoi partire proponuje zaznaczyc 00 w ten sposob wyswietla ci sie wszystkie pociagi od samego rana.
po wypelnieniu kliknij na INVIA ( lub enter)

na stronie,ktora ci sie otworzy masz wybrac pociag, jak juz wybierzesz, to zobacz, czy w kolumnie Acquista jest wozek na zakupy czy NO, jesli jest wozeczek, to kliknij .(jesli nie znajdziesz pociagu , ktory ci pasuje, albo wszystkie miejsca sa juz wyprzedane, kliknij na Altre porposte -na dole po prawej)

po kliknieciu na wozek otworzy ci sie strona na ktorej masz wypelnic dane o miejscu, ilosci posazerow itd. na gorze masz okienko TARIFFE , w ktorej normalnie jest napisane intera, kliknij na strzalke i otworzy ci sie menu taryf, wybierz te, ktora ci odpowiada, na dole zaznacz miejsce na rysuneczku, i ilosc pasazerow. na dole masz trzy opcje Consegna biglietti czyli w jaki sposob masz bilet odebrac, zaznacz Ticketless jesli mozesz wydrukuj sobie te strone , bo pozniej pokazesz ja konduktorowi w pociagu i on wystawi ci bilet, jak nie masz drukarki to zapisz sobie koniecznie nuer rezerwacji.
dalej klikasz na Acquista i nastepnie masz wpisac Userd ID (z rejestracji) i password, ktora pszysla ci na maila. potem klikasz na Avanti
a dalej to juz karta kredytowa i koniec:-)
Bardzo ci dziękuję trishya za pomoc i tak wnikliwą instrukcję działania :))) Ale ja właśnie prawie to wszystko zrobiłam i nie udało mi się znaleźć pociągu za 15 E na Sycylię ani w czerwcu ani tym bardziej w lipcu bo wygląda na to, że w danej chwili nie można jeszcze kupić biletu na lipiec, mnie interesuje 24 lipiec, chciałabym kupić jak najwcześniej bo jak mówi ta promocja ilość miejsc za 15 E jest chyba ograniczona, jak skończą się za 15 E to są po 30 E a potem po 45 E. Ale za 15 E w ogóle nie było. Nie wiem - może źle sprawdziłam. Gdybym znała włoski zadzwoniłabym po prostu na infolinię i się dowiedziała ale nie znam :( a po ang. pewnie nie mówią. Może podam Ci dane potrzebne do zalogowania i lepiej mi sprawdzisz? Te dane sobie wymysliłam tak na szybko, żeby tylko móc sprawdzić te połączenia bo inaczej się nie da.

Userid = damaisa791
Password = D2I6F3
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka