^ Zmiana nazwiska po slubie ^

Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna
niestety moj Italiano mieszka w Alpach, wiec daleko od obu naszych polskich konsulatow:( w jego malym miasteczku maja blade pojecie o tych sprawach, wiec zbieranie informacji przypadlo na mnie co staram sie czynic, ale juz mnie zniechecenie ogarnelo. Na poprzednim watku "Slub z Wlochem" pytalam o te sprawy teoretycznie, gdyz nie mialam jeszcze rozwodu, a teraz jestem dopiero wolna od kulku m-cy i moge sie zabrac do rzeczy praktycznie, ale w zwiazku z tym, ze dokumenty tu wydane wazne sa tylko 3 m-ce nie zaczynalam wczesniej. Gdyby nie ten klopot z nazwiskiem to wszystko by sie udalo zalatwic na czas. Teraz dopiero wiem, ze powinnam byla powrocic do poprzedniego, po wyjasnieniach, ze zawsze tam pytaja o panienskie, a nie te na jakie mam wystawione dokumenty
No coz jakos musi byc. Tylko spokoj nas uratuje :))
hej tak podgladuje wasze pisanie bo tez mnie czeka niebawem slub z moim narzeczonym jestem od prawie roku we wloszech piekne okolice bo same gory .
VIOLAMEN moge wiedziec gdzie jestes w jakiej miejscowosci moze gdzies blisko mnie ?
Hej na razie jestem w wawie jeszcze, ale jak sie uda wszystko zalatwic to juz we wrzesniu powinnam byc tam. Najblizsze miejsca, gdzie bede mieszkać jest miasteczko Tolmezzo, troche dalej /ok.80 km/ Udine. Jest to w regionie Friuli-Venezia-Julia, prowincja Udine. A Ty gdzie mieszkasz?
HEJ
Ja troszke wyzej mieszkam za Verbania jakies +30km . Villadossola . pozdrawiam cie goraco mam nadzieje ze sie jakos uporasz ze swoimi sprawami ! radze ci wrocic do nazwiska panienskiego .ja zalatwilam to w 30 min kupilam tylko znaczki odpowiednie i oplaty w urzedzie i od reki mi wypisali odpis ze powrocilam do nazwiska panienskiego ... oczywiscie zaraz po rozwodzie to zrobilam. buzka
witam
znalazlam na mapie Twoja miejscowosc... to 500 prawie km od tego miejsca, gdzie ja bede mieszkac:(( szkoda, ze tak daleko. Niedaleko Mediolanu bedzie mieszkac moja lektorka od wloskiego, bo sie tam we wrzesniu przeprowadza. Nie wykluczone, ze zorganizujemy jakies polsko-wloskie spotkanko.
pozdrawiam cieplutko
hej to wspaniale jak by bylo jakies spotkanko , tylko ze ten moj to jest tak zazdrosny o nic ze raczej moge sobie to spotkanie wybic z glowy :-((
myslalam o spotkanku wraz z wloskimi polowami, to chyba by przeszedl ten numer ?:)
a jak razem to wspaniale by bylo tylko czy by dostal urlop .. pozdrawiam jeszcz esie spiszemy . pa
moj nr [gg] . Jak masz GG to mozemy pogadac. Te plany spotkaniowe to i tak na dalsza przyszlosc. Na razie staram sie zalatwic wszystkie dokumenty do wyjazdu do Wloch. Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia