WYJAZD Z POLSKI PRZEZ LABOR

Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna
podpisuję się pod tym treba by skontaktować się z polsatem po ich programie to wrzystkie pielęgniarki wyjadą i będą jaja na 102 a religa ma nam uciąć te wyjazdy ale to by była woda na młyn moja kolezanka z Como jest b zadowolona pomomo że słabo jeszcze mówi ake mówi ze niema porównamia z pracą tu a tam
Do tej pory konowały masowo składały wymówienia z pracy.Teraz zaczęły robić to pielęgniarki.Czytałam,że w 1 z wrocławskich szpitali,z jakiegoś oddziału wszystkie pielęgniarki i pielęgniarze złożyli wymówienia i oddział został bez pielęgniarek.A to w formie protestu na zapowiedź,że nie będzie pieniędzy na podwyżki(dla lekarzy będą pieniądze,z NFZ),które miały być jesienią.Ja swoje już odpracowałam Ojczyźnie więc nie mam wyrzutów sumienia,że wyjeżdżam.Podobno to lekarzom mają ukrócić wyjazdy bo większość wyjeżdża zaraz po studiach a wykształcenie 1 medyka to ponad 200 tys.zł.na dzień dzisiejszy.Albo będą musieli ileś tam lat odpracować po studiach albo zwracać koszty kształcenia,bo się uczą na koszt podatników.A pielęgniarki muszą za swoją naukę same płacić i to niemało.I co mamy za to?Jałmużnę a nie pensję.
masz rację każdy lekarz da sobie radę, a my jesteśmy zdane na własne siły ,ja też odpracowałam swoje dla Polski i cieszę się ze modę z tego kraju który nic mi nie dał ucieccccccccccccccc
dziś w wiadomościach,w Polsacie mówili,że już 6 tys.pielęgniarek wyjechało z Polski,conajmniej tyle samo szykuje się do wyjazdu.W przyszłym roku ponad 30 tys.nabędzie praw emerytalnych,wiele tysięcy już skończyło 55 lat a tylko 4.5 tys.młodych studiuje pielęgniarstwo na AM(z czego większość tocudzoziemki,które i tak wrócą do swoich krajów).Już drastycznie zaczyna brakować personelu,szykują się zamknięcia nie tylko oddziałów.Do pracy przyjmowane są opiekunki po kilkutygodniowym przeszkoleniu.A wiceminister zdrowia stwierdził,że nie jest żle bo...nasze szkolnictwo pielęgniarskie stoi na coraz wyższym poziomie.I ani słowa o tym co zrobią,żeby dać pielęgniarkom takie zarobki,żeby zatrzymać je w kraju.
A nie wiecie przypadkiem czy lekarze we Włoszech mogą znależć pracę?
już kilka razy ten temat był poruszany.Wypowiadali się też ci co już są we Włoszech.Przykro mi zakomunikować:Włosi nie potrzebują lekarzy cudzoziemców bo swoich mają nadmiar.Im są potrzebne tylko pielęgniarki,opiekunki,ewentualnie technicy radiolodzy.Czasami są oferty dla rehabilitantów.Czyli,potrzebują tylko średni personel.
Właśnie dzwoniłam do Polsatu kiedy będzie reportaż o polskich pielęgniarkach we Włoszech.Okazało się,że okradziono w Hiszpanii reporterkę,która wyjeżdżała stamtąd do Włoch kręcić ten materiał.I przez to nie dojechała.Ale ponieważ już kilka osób dzwoniło do nich w tej sprawie to będą mieli ten temat na uwadze. A przeczytałam dziś,że w Polsce brakuje 61 tys.pielęgniarek a rząd dalej nic nie robi w tej sprawie.
W ten poniedziałek pojechała pierwsza grupa do Sieny z biurem Labor.Mieszkają w wynajętym przez biuro domu,po 2 w pokoju,warunki b.dobre.Uczą się języka po 8 godzin dziennie.Pisały test ale główny nacisk w czasie nauki kładziony jest na mówienie i rozumienie.Dziewczyny są mile zaskoczone tym co je spotkało na miejscu.
ALE PIĘKNE BAJECZKI!!
Życie jest niestety inne, nie znacie calej prawdy pigułeczki...a szkoda....
Ipoco siejesz zamęt człowieku??????????jak nie masz pojecia najwidoczniej o wyjazdach i pracy polskiej pielęgniarki we Włoszech?????????i nie masz tez najmniejszego pojecia o szczegółach naszych kontraktów!!!!!!!!!wynocha z tej strony!!!!!!!!1
Hahhahaa. Akurat wiem bardzo duzo o pracy, kontraktach i wloskiej rzeczywistosci pielegniarek, nie wszystko jest az tak rozowe, jak sie wydaje Wam w Polsce.Nie wierzcie w bajki, basnie ...bo potem plakac bedziecie niestety z bezsilnosci. Forum jest ogolnodostepne i demokratyczne, wynocha wiec sobie sama powiedz wiesniaro.
więc uświadom nas w tej rzeczywistości skoro tak się mądrujesz.To,że tobie lub komuś z twoich bliskich nie wyszło to nie oznacza,że wszystkim tak będzie.Zrzera cię zawiść i rozgoryczenie.Jeśli tak ci źle w Italii to dlaczego tam jesteś?A gdybyś miał/a choć trochę osobistej kultury(po tym rozumuję,że nie jesteś żadną pielęgniarką czy pielęgniarzem tylko jakimś kocmouchem)to nie ubliżał(a)byś innym;Jesteś niedowartościowany/a,zazdrosny/a,wręcz zawistny/a.To prawda,że forum jest ogólnodostępne ale to nie powód żebyś tu siał/a ferment.
Mellonne-posiałaś/eś ferment i zamilkłaś/eś,a smród niestety pozostał.
Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia