Prato kolo Florencji

Temat przeniesiony do archwium.
Znalazlam pracę w Prato kolo Florencji. Czy jest może ktoś w tym mieście lub okolicy z kim można przyjemnie spędzić czas na wolnym? Nie znam tam nikogo, a przyjemnie będzie wymieniać sobie doświadczenia, pogadać po polsku, potęsknic za Polską i ponarzekać ;).
ja też jestem z forum 18+vat,zlituj się nademną,praca mi nie wypalła,szukam nowej podziel sie ze mną jak znalazłaś prace,mój email [email]
Witaj. Ja mieszkam tu na stale więc mi latwiej. O pracy dowiedzialam sie od znajomej. Negocjacje trwaja już trzy tygodnie. Jak jesteś w Polsce, to jest b. trudno znależć pracę. Wlosi zanim podpisza z tobą umowę, to musza cie poznać, zobaczyć, posluchać jak mówisz po wlosku itd. Jeszcze nie jestem pewna czy zgodzą się na moje warunki. Myślę, że tak, ale na 100% nie mam pewności. Jak bedę coś wiedziala, to ci kliknę. Pozdrawiam.
Dzieki,że się odezawałaś ja jestem w Polsce ,język znam słabo,z taką znajomością to widze się jedynie przy opiece nad osobą starszą,jeżeli znalazłaby się jakaś rodzina to pisz,jestem prawa i uczciwa kobieta,nie zawiodę.
Niestety praca nie wypalila. Znaleźli kogoś mniej wymagającego ode mnie.
Mój podopieczny wybiera się na tamten świat. Też mam problem mimo, że jestem na miejscu. Och, ta konkurencja. Pozdrawiam.
życze Ci owocnych poszukiwań jesteś na miejscu i w dodatku znasz język to napewno coś ciekawego znajdziesz
A co u ciebie. Masz jakieś oferty? Pozdrawiam.
niestety nic ciekawego,dałam ogłoszenie po włosku ale zmam za mało włoskiego żeby się dogadać,zresztą to nie ma sensu bo i jak sprawdzić taką ofertę,a ty czemu nie dasz ogłoszenia w prasie lokalnej czy to nie działa?
Nie próbowalam, ale slyszalam, że to nieskuteczna metoda. Próbowalam też przez wloskie biuro pośrednictwa. Niestety warunki bardzo ciężkie i niskie place. Najskuteczniej jest szukać przez znajome, ktore mogą za ciebie poreczyć.
Muszą przyznać, ze Wlosi mają coraz większe wymagania, a place zaniżają. Proponują mi mniej niż zarabiam teraz. Trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia aby znależć dobrą pracę.
Może wreszcie szczęście uśmiechnie sie do nas czego Tobie i sobie życze
Ja szukam tam pracy jako badante ale już dwa lata tam jestem. Wracam 5 lutego jak chcesz popytaj się dla mnie za pracą tam. A ja zostanę twoją serdeczną znajomą odezwij się [email]
Prato kocham tak jak mojego przyjaciela z tamtąd
Ti vorrei propporre una cosa. tu mi aiuti a trovare un lavoro come badante oppure cool come vorresti. E da parte mia hai sempre una vera amica che puo parlare con te non sono polacco ma anche italiano. Ti piace ouesta soluzione? fammi sapere scrivi un meil
non solo polacco zawsze wkradnie się błąd
Anastazia. Jesli to do mnie, to juz nieaktualne. Wszystko sie pozmienialo. Teraz jestem w Lombardii. O prace ciezko, ale szukaj na stronach z ofertami. Pozdr.
mozesz cos opisac o obiettivo lavoro inaczej firma italika
najlepiej sie nauczyc jezyka w polsce tak mysle i samemu sobie znalezc prace
lub podaj biuro p[osrednictwo pracy jakies zaufane z gory dzieki
witam wszystkich ja wybiewram sie do pescary moze ktos mugłby mi pomuc w znalezieniu pracy znam jezyk dobrze bo pracowałam jako opiekunka prawie 1,5roku mam numer do kogos kto"załatwia"prace za opłata ale wolala bym z tego nie kozystac ja mozecie to pomóżcie zamiesciłam oferte tez na włoskiej stronce ale nikt sie nie odzywa
sorry... ale jaki jezyk dobrze znasz? wloski?
a jak z polskim?
ale to tutaj jest wloska stronka...to gdzie zamiescilas ogloszenie?
jesli przez poltora roku nie ma sie kontaktu z jezykiem polskim, to troche zapomina sie o ortografii. ;)
hahahahahhahahahaha:-)
sory to nawet pomylić sie nie można jak człowiek szybko pisze??
na włoskim portalu
Moja druga połówka jest właśnie z Prato :-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa