szukalam na internecie nawet znalazlam jakas buste ale jest kompletnie inna od mojego meza. wiec gdy zsumuje paga bae i contingenza i jakis elemento 3 da mi cyfre ktora jest okreslona jako totale. ale czy to jest lordo totale mnie sie wydaje ze tak.
pozniej pod spodem mam tabele z godzinami z dato bse i competenze jako to sobie po dodawam i odejme to mi wychodzi ta sama cyfra co totale czyli lordo tak mysle.
pozniej sa jakies badzieje ale nie wiem co,
na samym koncu mam 4 kolumny posregregowane.
situazione imposta, dalej w poziomie mesi precedenti, mese attuale i annua
pod situazioene imposta sa tytuly
z gory na dol
imponibile fiscale
imposta lorda
tot. detrazioni godute
imposta netta
kazda ma jakas cyfre
i kolejna mesi preceden, attuale annua
myslam sobie ze skoro we wloszech tez podatkie sie placi wcale nie male wiec musi byc to cyfra spora, wiec dodalam sobie wszystko z kolumny mese attuale i razem z wczesniejsza cyfra totale(paga base i contingenza) otrzymalam cos zadawalajacego. zadawalajacego bo to jest wazne o kredyt jaki sie staramy(ale nie we wloszech). tym czasem netto to bardzo mala cyfra.
pytanie czy mozliwe jest by miedzy netto a brutto bylo tylko 200 euro roznicy. to by oznaczalo ze moj m bbb malo odklada na emeryture.
gdybym wiedziala co znaczy to contingenze lub przynajmniej co jest w tych kolumnach:imponibile fiscale??? imposta- to podatek ale czego?. detrazioni godute????????
jest to wazne bo musze podac brutto i nie chce jej zanadto ani zawyzac ani zanizac do uzyskania kredytu.
glos rozpaczy