hello.szukam fajnych ludzi w Palermo

Temat przeniesiony do archwium.
151-173 z 173
| następna
Ok ok ale czy ktos mi moze wyjasnic o co chodzi z tym Palermo? Dlaczego akurat sycylia ma byc tym miejscem w ktorym ludzie szczegolnie sie marnuja? Dlaczego, jak napisala kolezanka powyzej, 'Sycylia to nie jest miejsce do zycia dla
>kogos wychwowanego w Polsce.'??? Nie planuje zadnego dluzszego wyjazdu na Sycylie, ale ciekawi mnie ta katastroficzna wizja...no bo w sumie irlandia to tez nie jest miejsce dla kogos wychowanego w Polsce jesli tylko ten ktos kocha wiosne...
Witam! Ja tez jestem zwiazana z Katania(bywam tam co 3-4 miesiace), mam tam chlopaka, za okolo rok mam sie tam przerowadzic,wiec jesli bedziesz szukala jeszcze kiedys towarzystwa polki to daj znac:)....A propos tematu, ja np.nie wiedzalam,ze w Katani jest duzo polek,ktore opiekuja sie starszymi osobami,uswiadomili mnie sami wlosi. Uwazam,ze zadna praca nie jest zla, byleby tylko byla, do pracy ze starszymi ludzmi potrzeba mase cierpliwosci i sily,w Polsce nie jest rozowo,choc mam skonczone dobre studia - farmacja, bynajmniej ofert pracy ( za godne pieniadze) nie ma za wiele, lub gdy np. bycie mezatko dyskwalifikuje na wejsciu...czy to jest normalne....?
Czesc Kaja!No nie mow ;-)tez masz chlopaka w Katani? I tez sie tam przeprowadzasz?Cos mi mowi ze wlasnie znalazlas kolezanke ;-))Ja wlasnie wrocilam z Katani.Pracowlam w szkole.Teraz przez "chwile" jestem w Polsce ale z roznych wzgledow bywam tam co miesiac wiec jesli masz ochote sie odezwac to napisz do mnie na maila [email]
Morsela ciezko jest wypunktowac czy wskazac palcem typu tu i tu i tu z Sycylia jest cos nie tak, gdyz to co jedena osoba uwaza za wade druga moze nawet nie zauwazyc ;-)Moze napisze o sobie...mnie osobiscie przeszkadza wiele rzeczy typu niesamodzielnosc i zbytnie przywiazanie Sycylijczykow do rodziny,tragiczna sytuacja w sluzbie zdrowia,ciagle odkladanie wszystkiego na jutro,wszechobecny brud,masa bezpanskich zwierzat na ulicach...Duzo tego jest.Na pewno Sycylia poraza pieknem lecz mieszkajac tam czlowiek patrzy inaczej na wiele rzeczy.Ale to juz jest oddzielny temat ;-) Pozdrawiam cieplutko.
Hej Wam!!!1
Ja jestem na pólnocy blisko Modeny. Jestem ze starą babką i OKROPNE zajęcie... ale poznałam kogoś. Planuję szukać NORMALNEJ pracy dla 27-latki. Masz rację są tu tulko 50-letnie kobiety. Ja mam studia i jeszcze jestem fryzjerką. Jestem dopiero w Italii 10m-cy i do tej pory zależało mi na nauczeniu sie języka...
Ej,Renatko.W ciągu tygodnia postarzałaś się o 5 lat i z telefonistki stałaś się opiekunka,którymi tak gardzisz?Nawet nicku ci się nie chciało zmienić.Myślisz,że ludzie na fiolecie są tak głupi jak ty i cię nie rozpoznają?Skończ panna,wstydu sobie oszczędź,twoja psychopatia jest żenująca.
A propos.Od kiedy Modena jest w Polsce?bo z kraju piszesz.
ktos sie podpisal za mnie tak w ogole......pomysl najpierw zamiast linczowac od razu....
cuda sie nie zdarzaja i raczej niemozliwe zebym sie znalazla w dwoch(trzech???sic ta modena )jednoczesnie....myslenie przeciez nie boli....tak w ogole.
wooooow wlasnie sie dowiedzialam ze jestem zenujaca psychopatka,noi jeszcze ze wszyscy powinni mnie olac a przede wszystkim moj chlopak,wedle zyczenia juz mu o tym powiedzialam,noi w pracy tez im powiedzialam ze powinni mnie zwolnic.jakies zyczenia jeszcze??do pewnej osoby:nie zycz komus zle bo paleczka sie moze odwrocic...
och te czytanie ze zrozumieniem....
jak ktos zna artura ksywa raper to powiedzcie mu ze go juz nie lubie jestem laleczka
TO czytanie, nie "te" - pomylilas zaimek. Duzo jeszcze nauki przed Toba jako, ze trudno jest poznac dobrze obcy jezyk, robiac bledy we wlasnym.
Pozdrawiam.
linczujesz mnie za literówki??dajcie już sobie spokój...nudne się to robi..
Zastanawiam się, po co Ty w ogóle ciągniesz jeszcze temat i, prawdę mówiąc, co robisz na tych stronach. Jest to, oczywiście, forum dla wszystkich, ale mam wrażenie, że Ty się po prostu nudzisz "realizując się zawodowo". Zastanawia mnie także dlaczego-mając takie ambicje- nie jesteś w tej chwili np. na zajęciach na uczelni, wszystko jedno czy w kraju, czy we Włoszech. Przecież tak Ci zależy na samorozwoju, karierze i samorealizacji...
A ja mam marzenie zwiedzić Sycylię. Z książką Eli i Andrzeja Banachów w ręce wędrowałabym ich śladami. Niestety brak kasy nie pozwala na realizację tego marzenia i szczerze mówiąc te "haniebne prace wg Renaty" byłyby dla mnie szczęściem w osiągnięciu celu. A przy okazji dlaczego nic nie piszecie więcej o Sycyli.Chodzi mi o kulturę,zabytki itp.To chyba ciekawsze niż realizacja samego siebie wg Renaty.Każdy realizuje się jak lubi i jak umie.
Przeczytałem całość i jednemu się dziwię.Tak spokojnie podeszłaś do tego,że ktoś rzekomo podał się za ciebie.A gdyby teraz ktoś taki zbroił coś na twoje konto?Nie pomyślałaś bo ciebie myślenie boli.Jesteś tak żałosna.Idź do weterynarza bo na psychiatrę już za późno.
A przy okazji witam wszystkich znajomków,bardzo długo się nie widzieliśmy.Ale to była bolesna dla mnie i Pani Gwoździkowej nieobecność.
A co bys chciala wiecej wiedziec o kulturze i zabytkach? :-) Zadaj konkretne pytanie to chetnie odpowiemy.Pozdrawiam
ta artyska co tak pisze współczuję jej matce!!!!Boże uchroń od takiej córki!!! ciekawe czy jest niesmiertelna? chciełabym to zobaczyć jak jej matka pływa w odchodach i nie ma kto jej zmienic!!!!
renata idz do psychiatry on ci napewno pomoże!!!!
zapewne jesteś nie dowartościowana pochodzenie iście chłopskie i probujesz czymś zabłysnac na tym forum zobaczyłaś fragment włoch a juz szajba strzela do łba to typowe dla wiejskiego pochodzenia nie ubliżając ludziom ze wsi
uważaj! chyba już popadłaś w narcyzm!!!!
infermiera ! i to jest piękne!!!!!!!!!!!!!!1
czesc czy jestes jeszcze w Palermo? chcialam sie z toba lub z kims kto tam mieszka skataktowac w pilnej sprawie moj mail [email] prosze o kontakt pa pa
Temat przeniesiony do archwium.
151-173 z 173
| następna

« 

Kultura i obyczaje