Obiettivo Lavoro Polska - Italica

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |
Czy ktoś zna firmę Italica, która organizuje wyjazdy do Włoch do pracy? Można im zaufać?
hmmm nie daje za nich głowy ale mija kolezanaka ktora na stałe mieszka we włoszech współpracuje z nimi, faktem jest ze załatwiaja prace i to jest ok jedynie co na miejscu sie moze roznic od tego co mowia w polsce to warunki mieszkaniowe nie jest to taki konfort jaki oni przedstawiaja a i oczywiscie przelicz sobie dokładnie zarobki minus koszty utrzymania podrawiam
Współpracuje tzn pracuje za ich pośrednictwem jako pielęgniarka? I jest zadowolona, bo my z koleżanką sie wahamy.
Było już kilka wpisów na temat tej firmy i to raczej nie pochlebnych. Zobacz tematy Praca dla pielęgniarek oraz Italia Lavoro Sp. z o.o.
nie ona przyjmuje grupy ktore przyjezdzaja do pracy i robi kursy włoskiego sama sie zastanawiałam nad wyjzadem z nimi
A ona jest POlką, można się z nia jakoś skontaktowac?
tematów o pielęgniarkach jest kilka,wszystkie dobrze rozbudowane ale na żadnym nie ma pochlebnych opini o żadnej polskiej agencji,zwłaszcza na temat:Italiki,Italia Lavoro,Obiettivo Lavoro,Bs,Quanta.Jedyne pozytywne opinie znalazłam o Labor,włoskim biurze
Italika-to nazwa agencji w Polsce,Obiettivo Lavoto-to jej nazwa we Włoszech.Zresztą te wszystkie firmy powiązane są ze sobą,mają wspólny pień.
Jeśli chcesz jechać z którąś polskich agencji to uzbrój się w niesamowitą cierpliwość i zaopatrz sie w bardzo dużą gotówkę bo każda polska agencja nastawia się tylko na dojenie kandydatów z gotówki.Poczytaj wszystkie tematy dla pielęgniarek,stron poszukaj w wyszukiwarce
Obiettivo Lavoro to wloska firma zajmujaca sie posrednictwem pracy kazdej ,mozna sprawdzic na stronie internt ,czy duza ,trudno powiedzie kilka biur maja.Italica to firma polska z Wroclawia ,ktora kiedys zajmowala sie sciaganiem pielegniarek.Byly one zatrudniane przez Obiett.i wypozyczane do szpitali i nie tylko bo rowniez domy opieki we Wl.pn
Nazwa Italika jest w Polsce ale już na terenie Włoch nazywa się Obiettivo Lavoro.Czy taka nazwa czy inna to i tak jest ta sama firma,jeden właściciel,kilku pomocników.Zależzy ci na tym by wpaść po uszy jak w bagno to możesz się z nimi związać.To samo cię czeka z Bs.Quantą,Italia Lavoro.Poczytaj wszystkie tematy na ich temat to się sama przekonasz.Tylko przygotuj b.dużą gotówkę żeby mogli obedrzeć cię ze skóry,bo łupią za wszystko bez skrupułów,obiecują gruszki na wierzbie i raczej nie licz,ze spełnią obietnice.A takie laurki na ich temat piszą zawsze pracownicy.
Taki jak Ty Siostro Basen pracownik Laboru
siostro siejesz ferment pozdrawiam ale i tak racji nie masz wcale.mylisz sie bardzo
nie byłam,nie jestem i nie będę pracownikiem Laboru.Jestem pielęgniarką,która właśnie wyjeżdża do pracy.
Ja wyjechałam w zeszłym roku z BS i nawet wszystko było ok.Praca w Casa di Riposo ,mieszkanie nowiutkie za które nic nie płaciłam ale mieszkałam z koleżanką.Zarobki ok.1300 e.Praca średnio przyjemna tym bardziej że Włosi są różni.Czekają na wpadkę.Ja wróciłam bo nie mogłam ściągnąć rodziny.Oni chcą żebyśmy przyjeżdżały ale same.Tym którzy mają dzieci radzę się dobrze zastanowić nad wyjazdem!!!!
Skontaktuj sie ze mna ;ja wyjezdzam w styczniu przez Labor jako pielegniarka;mamy zagwarantowaną pomoc w sciagnieciu rodziny;czekam na kontakt ;pozdrawiam 697-817-617 lub [gg]
DO Pani Basia;moze bys poradziła mi i udzieliła kilka cennych informacji np jakie papiery sa potrzebne aby moc otrzymywać rodzinne na dzieci w Polsce[wiem ze jest taka mozliwość]tez zostawiam dwoje dzieci ale nosze sie z zamiarem sciagniecia tam rodziny'dlaczego tak odradzasz ?????PROSZE O KONTAKT
Witam poszukuje pracy czy zna ktos uczciwego pracodawce w rzymie lub Boloni eeh pewnie nie zresztą rodakom trudno pomagac;-( lecz gdyby ktos to prosze dac pilnie znac 3677840
Ja nie odradzam,ale uprzedzam że wyjazd tam do pracy nie jest usłany różami.Kiedy wyjeżdżałam wszystko wydawało się kolorowe a tam bardzo się rozczarowałam.Może jest to związane z miejscem.Tam gzie ja byłam było dużo Polek.Dwie z nich ściągneły dzieci,które nie były zadowolone z wyjazdu.Nie stety nie wiem jakie dokumenty są potrzebne do załatwienia rodzinnego,ale w tym może pomóc sekretarka z danej placówki.Nie ukrywam,że mnie kusi wyjazd mimo wszystko,gdyz zarobki tam nie są porównywalne do polskich.Moim warunkiem jest jednak wyjazd z cała rodziną,gdyż wiem ze nie potrafię się tam odnalezc bez nich.Próbowalam dzwonić,ale abonent był nie osiągalny.Pozdrawiam.
Mogę podać telefon do cooperatywy w Forli koło Bolonii.Nawet miałam przyjemność spotkać się z tym gosciem w Warszawie i porozmawiać.Z tego co mówił to wydaję się byc uczciwy.Nawet proponował mi kilka ofert pracy ale musiałam odmówić gdyż nie było możliwości ściągnięcia rodziny.On jest Włochem i mówi tylko po Włosku.tel.3934[tel].Polecila mi go Polka która wyjeżdza do pracy od 2 lat i właśnie od niego.Mówila,że jes udciwy.Pozdrawiam.
a mam pytanie jakie oferty pracy ma ten Pan Pani Basiu, co do obiettivo lavoro czy italiki to rozne sa opinie, gadałam z kol o ktorej pisałam wczesniej mowiła ze wielu polakow wraca bo po odliczeniu kosztow utrzymania to nie zostaja wielkie pieniadze
kochani właśnie wróciłam z włoch z pracy jako pielęgniarka wyjechałam przez f mę qanta i trafiłam do obiettivo lavoro kto chce dowiedziec się dokładnie jaki jest system działania firm ja rozpracowałam to dokładnie i wiem o co tu chodzi bliższe informacje podaje tel +48 692965957 jest duzo do opowiadania co przeżyłam mogę opisac książkę!!!!!!!!!
wlasnie dowiedzialam sie ze poczatkiem stycznia musze wrocic do Wloch/,pracuje na czarno jako opiekunka /gdyby znalazla sie osoba chetna do zastapienia mnie ale dopiero gdzies blizej wakacji,bede wdzieczna jezeli klos zechcialby byc ze mna w kontakcie
Z oferowanych miejsc pracy przez niego to sa głównie Casa di Riposo i Casa di Cura.Są to okolice Forli Bolonii Rimini itd.Z tego co wiem to trochę Polek dzięki niemu tam jest.Musisz do niego zadzwonic jeśli porozumiewasz się po Włosku.On jeśli chodzi o język jest wyrozumiały i mówi wyraźnie.Natomiast za nikogo nie ręcze gdyz o wszystkim wiem ze słyszenia od Polek nie z własnego doświadczenia.Tak czy inaczej jest to bezpośredni pracodawca z Włoch nie pośrednik z Polski.Z tego co ja z nim rozmawiałam to zapewniał mnie ,że nie uzależbnia od siebie dziewczyn.Jeśli znajdą inną pracę mogą w każdej chwili odejść.Pozdrawiam.
ja poznałam prawdę o f mach bs i obiettivo lavoro a własnie wróciłam z włoch pracowałam jako pielegniarka i wiem jaka jest prawda z maszymi nostryfikacjami NIE WOLNO POBIERAC ZADNYCH PIENIEDZY ZA NOSTRYFIKACJĘ f-my tłumaczą ze płacą za tłumacza co jest zwyczajnym oszustwem bo ja mam tłumaczona w 2 jezykach i odebrałam za darmo nie płaciłam nic kto chce znac cos blizej to moj nr tel 692965957
Dlaczego wróciłaś?Do jakiej placówki trafiłaś i w jakim mieścieIle czasu tam byłaś?Ja tez wróciłam ale tylko ze względu na rodzinę.Mam dwoje dzieci i męża.Nie było możliwości ich ściągnięcia.Moja koleżanka która ze mną wyjechała już od stycznia idzie do pracy w szpitalu .Musiał wygrać konkurs.Może sobie wybrać oddział.Wiadomo że początki są bardzo trudne,my tez wiele łez wylałyśmy zanim sie przyzwyczaiłyśmy do nowej sytuacji.Odnośnie płacenia to masz racje żadna z nas nie jest tam niewolnikiem i zawsze umowę z firmą można zerwać.Pozdrawiam.
goniu pani basia ma duzo racji ja bylam i przezyłam to wszystko i też odradzam wydałam b duzo pieniędzy i nerwow pomyśl czy warto!!!
Witaj.Poprosze o wiecej szczegolow.Pisz na [gg] .Wiola
Do goni.Wysłała maila do laboru i odpowiedzieli że zawiesili działalność w wysyłaniu do pracy za granicę!!!Co jest grane?Czy wam coś na ten temat wiadomo?Pozdrawiam!!!
Pani Basiu.Pierwsze słyszę że zawiesili działalnosć bo pielęgniarki wyjechały w październiku,wyjeżdżaja w styczniu i lutym.jeśli chce pani wiecej wiedzieć to niech pani wysle maila bezpośrednio do Bolzano(adres jest na ich stronie internetowej)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia