una curiosita-il battesimo

Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna
Dzieki Kasia,to kupie bransoletke!
nieee..daj forse:)
No jak daj forse,jak moj chlop mowi,ze nie.Ale jakbym dala,bo moge go przekonac to100 wystarczy,nie mam wiecej,jutro jade po corke do Polski i potrzebuje pieniedzy,a chrzciny 4 list.
hmmm,wiesz jak jest..zalezy gdzie odbedzie sie ta uroczystosc,czy to bedzie obiad,kolacja ,czy zwykly poczestunek ,czy sam tort i szampan,czy zwykla bulka z serem..
skoro nie mozesz wiecej,to przeciez krasc nie pojdziesz:)
Dobra Kasia to bedzie obiad,nie bede ci zawracac glowy?Moze mi sie uda wymigac i nie isc,co jest malo mozliwe,ale jak pojde,to wszyscy i tak zamiast na dziecko,to sie beda gapic na mnie,bo juz tak nie raz mialam,i bede sie czula jak wielblad trzygarbny,dlatego chcialabym dobrze wypasc,zeby znowu nikt nie uogolnial ze Polka to taka czy siaka.Dzieki za porade!
szkoda ,ze tak musisz sie czuc:(

jeszcze sie nie przyzwyczaili do Ciebie??
...niooo te zlote gadzety to okropienstwo :D :D Badz oryginalna, kup moze jakas fajna zabawke - rowerek, kolejke, fajnie wydana ilustrowana biblie dla dzieci..(jak widac nie jestem az taaak antykoscielna ;) ... dziecko napewno sie ucieszy jak podrosnie :) Zapewniam, ze bedziesz jego najfajniejsza ciocia ;) Moze nie jestem expertem, ale przeciez to ma byc prezent dla dziecka, a nie dla jego rodzicow :D Czy to nie jakas pokazowka troche z tym zlotem? Nie sadze zeby dziecko za kilka lat cieszylo sie z faktu posiadania 5 lancuszkow. Przeciez to bedzie lezalo przez nastepne dziesieciolecia w skarpecie i prawdopodobnie nigdy nie zostanie wykorzystane (no chyba, ze w niecnych celach o ktorych nawet nie che myslec:). Moim skromnym zdaniem lepiej kupic cos praktycznego z czego dziecko moze korzystac. Przeciez nie jestes Wloszka masz chyba prawo dac prezent "w polskim stylu" ;)
zgadzam sie z Zenia,ktorej nie powinno tutaj w ogole byc:)
co Ty tu jeszcze chcesz?
marsz do ksiazek:D
...bo ja wlasnie przed ksiazka zasiadlam :D
Kasiu ,oni sie nigdy do mnie nie przyzwyczaja,poniewaz widujemy sie 2,3 razy w roku Zenobia,a gdzie moge kupic biblie po wlosku???eee,oni z kosciolem to tak troche na bakier!tesciowa totylko w tv msze oglada,ajakie zabawki dla 2 miesiecznego dziecka?Wiem,ze jestem Polka,ale to sa zbyt delikatne sprawy,i nie chcialabym byc zle zrozumiana,a z tesciowa i tak nie mam zbyt dobrych relacji.Dzieki dziewczyny Kasia i Zeni!!!
wlasnie,najgorsze jest wlasnie to,ze czlowieku nie mozesz czuc sie swobodnie...
i mnie sie to zdarza ....pomimo,ze rodzina mojego meza jest kochana,cudowna(naprawde),to ja nadal nie nauczylam sie,ze to NIE moja rodzina,i za kazdym razem troszeczke cierpie,gdy jest cos nie tak...no bo oczywiscie w ciezszych sytuacjach rodzinnych obcinaja MOJ leb..tak za darmo...GRATIS
Witam i pozdrawiam wszystkich... moj maz bedzie ojcem chrzestnym synka naszych znajomych. W zwiazku z tym, ze sama nie lubie powtarzajacych sie prezentow niespodzianek- zapytalam mame co chce dostac (oczywiscie dla maluszka). W rezultacie kupilismy malemu uzyteczny prezent za mw 130e.
Zastanawiam sie czy ojciec chrzestny powinien dodac jeszcze "cos na wieczna pamiatke", czy to co mamy wystarczy? Czekam na Wasze opinie... dzieki...

A co do wyboru rodzicow chrzestnych... uwazam, ze tylko i wylacznie rodzice maja prawo decydowac kogo chca na rodzicow ch., a dla wybranka powinno byc to zaszczytem ktoremu sie nie odmawia. Z 2 strony to wszystko zalezy od indywidualnego podejscia rodzicow (nie rodziny) do calej sprawy. Pa...
Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa